gebe
  1. *GüMüŞ*

    *GüMüŞ* Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.734
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0

    beşamel soslu karnıbahar...

    Konu, '* Bebeklere Özel Menü' kısmında *GüMüŞ* tarafından paylaşıldı.

    Soslu Karnıbahar Yemeğimizin Malzemeleri
    • 200 gr karnıbahar
    • 1 tatlı kaşığı tereyağ
    • 1 çorba kaşığı un
    • 150 ml süt
    • 1 çorba kaşığı rendelenmiş peynir
    • tuz - 1 yaş üzeri bebekler için
    Yapılışı
    Karnıbaharı çiçeklere ayırıp haşlayın (yaklaşık bir yemek tabağı). Bir tencerede yağı eritin, unu ilave edip hafifçe pembeleştirin. Sütü dökerek sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin. 5 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın ve peynir ilave edin. Haşlanmış karnıbaharları bu sosa dökün ister çatalla ezerek isterseniz blendırda çekerek bebeğinize yedirin. Afiyet olsun.:baby:

     
  2. melegimeren

    melegimeren Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    933
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: beşamel soslu karnıbahar...
    emeğine ellerine sağlık canım paylaşım için teşekkürler
     
beşamel soslu karnıbahar... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. beşamel soslu tavuklu börek

    beşamel soslu tavuklu börek

    beşamel soslu makarna böreği beşamel soslu tavuklu börek tavuklu börek sucuklu malzemeler: 3 adet tavuk göğsü (ya da 1 tavuk göğsü + 2 but) tuz karabiber 1,5 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 4 yufka su zeytinyağı hazırlanması: 1. tavuk etlerini haşlayın. haşlandıktan sonra hepsini didikleyip tuz ve karabiberle karıştırın. 2. beşamel sosu hazırlamak için...
  2. Beşamel soslu, sucuklu fırın makarna

    Beşamel soslu, sucuklu fırın makarna

    besamel soslu firinda makarna beşamel soslu fırın makarna beşamel fırında fırında Beşamel soslu, sucuklu fırın makarna malzemeler: yarım paket makarna -1 tatlı kaşığı tuz -3 yemek kaşığı margarin -1,5 yemek kaşığı un -3 su bardağı süt -1 yumurta -1 su bardağı kaşar rendesi -1 parmak sucuk -1 domates hazırlanması: 1-tencereye suyu koyup kaynatın. bu arada bir tavaya 3 yemek...
  3. Beşamel Soslu Pirzola

    Beşamel Soslu Pirzola

    Beşamel Soslu Pirzola Malzemeler Mutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 12 Adet kuzu pirzola 2 Çorba kaşığı tereyağı 4 Çorba kaşığı un 1.5 Su bardağı süt 2 Adet yumurta 2 Çay kaşığı limon kabuğu rendesi 1 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 3 Çorba kaşığı galeta unu Kızartmak için sıvıyağ 2 Adet limon 1 Tutam biberiye 1 Çay kaşığı hindistan cevizi Tuz, karabiber...
  4. fırında beşamel soslu ıspanaklı tavuk

    fırında beşamel soslu ıspanaklı tavuk

    beşamel soslu ıspanaklı tavuk ıspanaklı beşamel soslu tavuk fırında ispanakli malzemeler (2 kişilik) 4-5 ince tavuk göğsü ıspanak (ben 1 paketin yarısından az kullanıyorum) mantar (5-6 mantar) 1 soğan- sarımsak köri arzuya göre diğer baharatlar 1 adet hazır beşamel sos(kendinizde hazırlıyabilirsiniz) tavuklar haşlanır.Ayrı bir tavada soğan ve dövülen sarımsak kavrulur doğranmış mantarlarda...
  5. Fırında Beşamel Soslu Makarna

    Fırında Beşamel Soslu Makarna

    Beşamel sosun malzemeleri 2 yemek kaşığı margarin Yarım su bardağı un 2 su bardağı süt Hazırlanışı Tencerede suyu kaynatın. Spagettileri içine atıp 8-10 dakika kadar haşlayın. Haşlanmış spagettiyi süzdükten sonra suların iyice gitmesi için süzgeçte bırakın. Beşamel sos için bir tencerede unu rengi değişene kadar yağla birlikte karıştırıp kavurun. Kavrulmuş unun üzerine yavaş yavaş süt...

Sayfayı Paylaş