gebe
  1. KızılÖtesi

    KızılÖtesi Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    28 Nisan 2008
    Mesajlar:
    3.580
    Beğenilen Mesajlar:
    9
    Ödül Puanları:
    38

    Beşamel Soslu Pirzola

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında KızılÖtesi tarafından paylaşıldı.

    Beşamel Soslu Pirzola Malzemeler
    Mutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem


    12 Adet kuzu pirzola
    2 Çorba kaşığı tereyağı
    4 Çorba kaşığı un
    1.5 Su bardağı süt
    2 Adet yumurta
    2 Çay kaşığı limon kabuğu rendesi
    1 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
    3 Çorba kaşığı galeta unu
    Kızartmak için sıvıyağ
    2 Adet limon
    1 Tutam biberiye
    1 Çay kaşığı hindistan cevizi
    Tuz, karabiber


    Hazırlanışı

    * Etin yağlı kısımlarını temizleyin.
    * Hepsini yağlı bir kağıda yanyana dizin.
    * Kıyılmış maydanoz, limon kabuğu rendesi, tuz ve biberiyeyi bir kasede karıştırıp etlerin üzerine serpin.
    * Birkaç dakika dinlendirin.
    * Tereyağını bir tavada eritin, unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
    * Ardından sütü azar azar dökerek ilave edin.
    * Koyu bir beşamel sos kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
    * Gerekirse biraz daha süt ilave edebilirsiniz.
    * Tuz, karabiber ve hindistan cevizi ilave edip devamlı karıştırarak birkaç dakika daha pişirin.
    * Ateşten alıp geniş bir tabağa koyun ve soğumaya bırakın.
    * Pirzolaları önce beşamel sosa, ardından çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın.
    * Kızdırılmış yağda iki taraflı olarak kızartıp, kağıt havlu üzerinde fazla yağını çektirin.
    * Limon dilimleri ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.


     
Beşamel Soslu Pirzola konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. beşamel soslu tavuklu börek

    beşamel soslu tavuklu börek

    beşamel soslu makarna böreği beşamel soslu tavuklu börek tavuklu börek sucuklu malzemeler: 3 adet tavuk göğsü (ya da 1 tavuk göğsü + 2 but) tuz karabiber 1,5 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 4 yufka su zeytinyağı hazırlanması: 1. tavuk etlerini haşlayın. haşlandıktan sonra hepsini didikleyip tuz ve karabiberle karıştırın. 2. beşamel sosu hazırlamak için...
  2. Beşamel soslu, sucuklu fırın makarna

    Beşamel soslu, sucuklu fırın makarna

    besamel soslu firinda makarna beşamel soslu fırın makarna beşamel fırında fırında Beşamel soslu, sucuklu fırın makarna malzemeler: yarım paket makarna -1 tatlı kaşığı tuz -3 yemek kaşığı margarin -1,5 yemek kaşığı un -3 su bardağı süt -1 yumurta -1 su bardağı kaşar rendesi -1 parmak sucuk -1 domates hazırlanması: 1-tencereye suyu koyup kaynatın. bu arada bir tavaya 3 yemek...
  3. beşamel soslu karnıbahar...

    beşamel soslu karnıbahar...

    Soslu Karnıbahar Yemeğimizin Malzemeleri 200 gr karnıbahar 1 tatlı kaşığı tereyağ 1 çorba kaşığı un 150 ml süt 1 çorba kaşığı rendelenmiş peynir tuz - 1 yaş üzeri bebekler için Yapılışı Karnıbaharı çiçeklere ayırıp haşlayın (yaklaşık bir yemek tabağı). Bir tencerede yağı eritin, unu ilave edip hafifçe pembeleştirin. Sütü dökerek sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin. 5 dakika...
  4. fırında beşamel soslu ıspanaklı tavuk

    fırında beşamel soslu ıspanaklı tavuk

    beşamel soslu ıspanaklı tavuk ıspanaklı beşamel soslu tavuk fırında ispanakli malzemeler (2 kişilik) 4-5 ince tavuk göğsü ıspanak (ben 1 paketin yarısından az kullanıyorum) mantar (5-6 mantar) 1 soğan- sarımsak köri arzuya göre diğer baharatlar 1 adet hazır beşamel sos(kendinizde hazırlıyabilirsiniz) tavuklar haşlanır.Ayrı bir tavada soğan ve dövülen sarımsak kavrulur doğranmış mantarlarda...
  5. Fırında Beşamel Soslu Makarna

    Fırında Beşamel Soslu Makarna

    Beşamel sosun malzemeleri 2 yemek kaşığı margarin Yarım su bardağı un 2 su bardağı süt Hazırlanışı Tencerede suyu kaynatın. Spagettileri içine atıp 8-10 dakika kadar haşlayın. Haşlanmış spagettiyi süzdükten sonra suların iyice gitmesi için süzgeçte bırakın. Beşamel sos için bir tencerede unu rengi değişene kadar yağla birlikte karıştırıp kavurun. Kavrulmuş unun üzerine yavaş yavaş süt...

Sayfayı Paylaş