gebe
  1. ocean

    ocean Paylaşımcı Melek Üye

    Kayıt:
    15 Ekim 2008
    Mesajlar:
    360
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    beşamelli kalamar güveç

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında ocean tarafından paylaşıldı.

    dondurulmuş kalamar nasıl pişirilir kalamar sote donmuş nasıl pişirilir video sote tarifi Acıkyısanız buyrun sofra'ya
    beşamelli kalamar güveç
    [​IMG] MALZEMELER
    250 gr dondurulmuş kalamar
    6 mantar
    2 soğan
    3 sivribiber
    2 çorba kaşığı limon suyu
    2-3 dal maydanoz
    2 domates
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
    Tuz, karabiber
    1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
    Beşamel sos için:
    1 çorba kaşığı margarin
    1 çorba kaşığı un

    YAPILIŞ TARİFİ
    Mantarları temizleyip dilimleyin. Kararmaması için üzerine limon suyu
    gezdirin. Soğanları soyup kıyın. Biberleri temizleyip doğrayın. Maydanozu
    kıyın. Domatesleri soyup doğrayın.
    Sıvıyağı tavada kızdırın. Soğanı sote edin. Mantar, sivri biber ve domatesi
    ilave edip pişirin. Kalamarları ekleyip tuz ve karabiber serpin ve
    kısık ateşte pişirin.
    Beşamel sos için; margarini tavada eritin. Unu ilave edip pembeleşinceye
    kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyin. Koyulaşıncaya kadar sürekli
    karıştırarak pişirin.
    Kalamarlı karışımı güveç kabına alın. Maydanozu serpip beşamel sosu
    gezdirin ve kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı
    fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
    [​IMG]

     
beşamelli kalamar güveç konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Güveçte Pirzola

    Güveçte Pirzola

    guvecte pirzola güveçte pirzola kuzu güveç güveçte kuzu güveç Malzemeler Bir kilo kuzu pirzola Bir adet dilimlenmiş limon On diş sarımsak Kekik, tane karabiber Yarım kilo iç bezelye Birkaç yaprak taze fesleğen Yarım kilo arpacık soğan İki bardak rende çedar (veya kaşar) peyniri Yarım kilo yeşil fasulye Kapak için yarım bardak un, yeterince su Bir kilo yıkanıp temizlenmiş ıspanak Zeytinyağı...
  2. Güveçte karides

    Güveçte karides

    MALZEMELER 500 gr. karides 250 gr. mantar limon suyu 3-4 adet domates bir miktar tereyağı kaşar peyniri rendesi tuz HAZIRLANIŞI Karidesleri haşlandıktan sonra ayıklayın. Başka bir kapta limonlu suda mantarlar haşlayın ve ortadan ikiye ayırın.
  3. Beşamelli Nuar

    Beşamelli Nuar

    MALZEMELER 1 adet nuar 1 çorba kaşığı margarin 400 gr cheddar peyniri 250 gr dana jambon 2 çorba kaşığı un 4 adet domates 600 gr mantar 1 adet soğan kekik sarmısak karabiber, tuz HAZIRLANIŞI Nuarı bütün olarak bitkisel yağda kızartın. Domates, kekik, sarmısak, karabiber, tuz ilave edip pişirin. Soğuduğunda ince ince dilimleyin. Diğer yanda piyaz şeklinde doğradığınız soğanı, mantar ile...
  4. Cajun usulü kalamar

    Cajun usulü kalamar

    cajun usulü kalamar Terbiye süresi 1 gece 600 gr kadar büyükçe bir kalamar Çeyrek su bardağı limon suyu 2 yemek kaşığı domates püresi 2 çay kaşığı kişniş 2 çay kaşığı kırmızı pul biber 2 diş sarmısak 2 çay kaşığı yenibahar 2 çay kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı taze zencefil 1 çorba kaşığı zeytinyağı Çeyrek çay kaşığı hindistancevizi Hazırlanışı: Kalamarları iyice...
  5. Kalamar Izgara

    Kalamar Izgara

    Malzemeler - 3 adet tüp kalamar - Su - Tuz. - Servis için soya sosu Marine için - 1 şişe soda - 1 tatlı kaşığı tozşeker - 1 paket (10 gram) karbonat - Yarım limonun suyu - Tuz Bulamak için - Yarım çay bardağı sıvıyağ - Kekik - Pulbiber Kalamar Izgara'nın yapılışı 1) Kalamarı iyice yıkayın. 2) Tencereye su, biraz tuz koyun ve kalamarları haşlayın. 3) Haşlanmış kalamarları ortadan keserek...

Sayfayı Paylaş