Besin Değerleri Yüksek Olan Bebek Mama Tarifleri

GREY

Daimi Üye
Üye
Besin Değerleri Yüksek Olan Bebek Mama Tarifleri
besin değerleri yüksek mama, mama tarifi, bebekler için mama tarifi hakkında detaylı bilgi alalım.

403314dde2169bf102.jpg




Beslenme oldukça önemli melekler. Birde bebeğniz varsa buna ekstra bir özen göstermelisiniz. Hazırladığınız mamaların daha fazla değeri ve vitamini olmasını istiyorsanız yazımızı dikkate alın derim.



Balık çorbasının yapılışı:
Balığı iyice yıkayıp üstünü geçecek kadar su ile tencereye koyun ,balık kaynamadan beyazlaşır beyazlaşmaz o suyu dökün ve tencereye tekrar 300 ml sıcak su koyarak balığı pişirin.Balığın piştiğini bir çatalla anyabilirsiniz yaklaşık 10 dakikada pişiyor.Pişen balığı tencereden çıkarıp suyunu süzün ki suda kılçık kalmasın.
Tencerede az yağda soğanı hafifçe kavurun ardından sırasıyla havuç ve patatesi katın.Birkaç dakika çevirdikten sonra balık suyunu ilave edin. Su kaynayınca içine otları ve mercimeği koyun,kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.Bu arada haşladığınız balık etini ayıklayıp pişmeye yakın tencereye ilave edin.Çorba pişince blendırdan geçirerek bebeğinize yedirin ,afiyet olsun.(pişirme esnasında su az gelirse sıcak su ilave edin)

Bebek beslenmesinde en çok sorulan sorulardan biride ara öğünlerde bebeğe ne yedirmek gerektiği.Bebekten bebeğe değişsede ,bebek ek gıdalara iyice alıştıktan sonra 2 ara öğün vermeye çalışmak iyi olur.Genellikle ara öğün olarak meyve ya da yoğurt yediriyoruz,aşağıdaki kuru meyveli bebek maması tarifi bu konuda bir alternatif olabilir.Bu bebek mamasını, içine ayrı bir yerde pişirdiğiniz yulaf ezmesini ya da pirinci katarakta çeşitlendirebilirsiniz.

malzemeler

1 çay bardağı rendelenmiş balkabağı
2 adet kuru kayısı
1 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çay kaşığı öğütülmüş ceviz
1,5 çay bardağı su

bebek mamamızın yapılışı
Rendelenmiş balkabağını,üzümü ve doğranmış kuru kayısıları bir tencereye koyup üzerine suyu ilave edin.Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.Piştikten sonra blendırdan geçirerek cevizi ilave edin.Afiyet olsun


Keçiboynuzu pekmezinin faydaları nelerdir?

İçinde sütün üç katı oranında kalsiyum var.Çinko,sodyum ve potasyum bakımından zengin.Kemik gelişimi açısından faydalı,iyi bir balgam söktürücü ve göğüs yumuşatıcı.

Un helvamızın malzemeleri

1 su bardağı un
1 su bardağı keçiboynuzu pekmezi
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağ ( ya da 1/4 su bardağı sıvı yağ)

Un helvasının yapılışı

Yağı eritin ,içine unu ilave edin.Sürekli karıştırarak pembeleştirin,dikkat edin un çok çabuk yanıyor.Bu arada su ve pekmezi bir tencereye koyup kaynatın.Pembeleşen una pekmezli su karışımını yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin ki topak olmasın.(gerçi benim helvam topaklandı ama tadı iyiydi)Suyunu çekene kadar karıştırmaya devam edin.
Suyunu çekince ateşi söndürün ve tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika dinlendirin.2 kaşık yardımıyla köfte şeklini verin,helvanız hazır.

Ispanak bizim evde bilinen klasik ıspanak yemeği dışında farklı şekillerde tüketilen bir sebze. Bende ıspanağı farklı yemek tariflerinde kullanmayı seviyorum. Ispanaklı yemek tarifleri araştırırken yemek dergilerinin birinde patatesli rulo ıspanak tarifi buldum. Bu tarife oğlumun yiyebileceği şekle çevirdim. Çok kolay ve besleyici bir patates köftesi ortaya çıktı.
Ispanakta unutulmaması gereken aynı öğünde tüketilmesi gerektiği. Bu köfteleri bebeğiniz 9 aylık olduğu zaman rahatlıkla yiyebilir. Daha küçük bebekler için ise çatalla iyice ezmek gerekir.
Fırında Patates Köftesinin Malzemeleri

1 ortaboy patates
100 gram ayıklanmış ıspanak
1 yemek kaşığı lor peyniri
1 tatlı kaşığı tepeleme un
tuz -1 yaş ve üzeri bebekler için

Ispanaklı Köftenin Tarifi

Patatesi haşlayıp rendeleyin. İçine unu ilave ederek yoğurun. Ispanakları iyice yıkayıp bir tencereye koyun ve hafifçe kendi suyunu çekene kadar öldürün. Ispanağın içine lor peynirini ve tuz ilave edin. Patatesle hamuru 3′e bölüp yuvarlak şekiller yapın, içini çukurlaştırarak içli köfte gibi açın. Ispanaklı harcıda 3 e bölün ve köftelerin içine doğrayın. Köftelerin açık ağızlarını kapatıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yoğurt ve zeytinyağı karışımı sürüp fırında 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

Çok sık duyarız brokolinin faydalarını. Gerçekten de vitamin açısından zengin bir sebzedir brokoli. A, B1, C ve E vitaminlerince zengin, kalsiyum, selenyum ve potasyum minerallerinede sahip bir sebzedir.
Brokolinin faydalarına gelince; bağışıklık sistemini güçlendiriyor, mineral ve demir eksikliğini gideriyor, alyuvarların oluşumunda önemli bir yere sahip olan folat maddesini içeriyor.
Ne yazıkki bebeklere brokoliyi yedirmek için, faydalarını saymak işe yaramıyor. Bir çok bebek keskin kokusu nedeniyle brokoliden pek hoşlanmıyor. Brokoli ile hazırlanan yemek tarifleri içinde bebeklere en uyan tarif bu. Malzemeleri size ilginç gelebilir ama pişince tadı güzel oluyor.

Brokoli nasıl pişirilir?

En iyi yöntem buharda pişirme, böylece besin değerinin sadece %7 si kayboluyormuş. Buhar pişiriciniz yoksa bir tencereye biraz su koyup üzerine ateşe dayanıklı bir süzgeç yerleştirin. Brokoliyi çiçeklere ayırıp sap kısımları aşağı gelecek biçimde süzgeçe yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatın. Su süzgeçe değmemeli. 10-15 dakika haşlayın.
Malzemeler

200 gram brokoli (bir çorba kasesi)
1/4 elma
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı soğan (isteğe bağlı)
1 çorba kaşığı elma suyu
1 tutam tarçın
1 tutam tuz – 12 aylık tan büyük bebekler için
1/2 çay bardağı su

Elmalı Brokoli Püresi’nin Tarifi

Brokolileri buharda iyice pişirip bir kenara bırakın. Zeytinyağını tencereye koyup soğanı ilave edin. 2-3 dakika pişirdikten sonra ince dilimlenmiş elmayı, elma suyu ve suyu ekleyin. Ara sıra karıştırarak elmalar yumuşayana kadar pişirin. Brokolileri tencereye katıp bir iki sefer karıştırın. Karışımı ateşten indirip içine bir miktar tarçın ve tuz ilave edin. Püreyi ister çatalla ezip isterseniz blendırla püre kıvamına getirip bebeğinize yedirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Elma suyunu cam rendede rendelediyim elmadan çıkartarak kullandım.
 
Geri
Üst