Beyaz saçları eski görünümüne kazandıran tüyolar

Uzman SühaN

Administrator
Beyaz saçları eski görünümüne kazandıran tüyolar
beyaz saçlar nasıl giderilir,beyaz saçlardan kurtulmanın yolları,beyaz saçlar eski görünümüne nasıl döner,beyaz saçlar için kalıcı çözümler


Beyaz saçlardan kurtulmak için her ay kimyasal maddelerle saçınızı boyamaktan ya da kuaför salonlarına koşmaktan sıkıldıysanız doğa mucizesi bitkilere başvurmayı deneyebilirsiniz.

Bizim saçlarımızın beyazlaşması olarak adlandırdığımız şey, aslında saçın rengini kaybetmesinden başka bir şey değil. Yani, saçlarımız beyaz renk almıyor, yalnızca rengini kaybediyor. Dermatolog Dr. Betül Şengör, “Saç beyazlamasının sebebi, gözümüze, saçımıza, cildimize renk veren melanin pigmentinin azalmasıyla ya da sentezinin yavaşlamasıyla ilişkilidir,” diyor. Yaşlandıkça melanini bir arada tutan sıvı kayboluyor, böylelikle boya pigmentleri tutunamaz hale geliyor. Saçlar da rengini kaybederek beyazlaşıyor.


be.jpg




Saçlarınızın eski rengine kavuşmasını istiyor, ancak boya gibi kimyasal maddelerden uzak durayım diyorsanız, işte evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bitkisel bazı reçeteler:
1- Kaynayan 1 litre suya 5 adet cevizin kurutulmuş yeşil kabuğu ilave edilir ve sadece 5 dakika kaynatılır. Elde edilen bu ceviz kabuğu çayı ile saçlar her gün saç diplerine masaj yapılarak yıkanır. Bu çay saçta kalır, durulanmaz!
Bu uygulamaya 21 gün devam edilir. Bireysel farklılıklarımızı da hesaba katacak olursak –bana göre- bazılarımız için uygulama süresini uzatmak gerekebilir.2- Kaynamakta olan 1 litre suya 10 adet cevizin sert olan dış kabuğu ilave edilir ve bu yöntemde 15 dakika kaynatma gerekir. Uygulama şekli birinci madde ile aynıdır.
3- Yukarıdaki malzemeyi bulamayanlar için önerilen bu yöntemde cam bir kabın içerisine 3 tatlı kaşığı ceviz yağı, yarım tatlı kaşığı kadar kristal tuz ve 1 tatlı kaşığı kadar alkali su koyulur ve malzemeler eriyene kadar karıştırılır.Elde edilen bu karışım tıpkı diğer maskeler gibi saç diplerine masaj yaparak uygulanır. Saç bir bone ile sarılarak, maske 1-3 saat arası saçta bekletilir ve yıkanır. Fakat yıkama sırasında şampuan değil sabun kullanmak gerekir. Son durulama suyu olarak ise elma sirkeli su kullanılır Sabun kullanmanız mümkün değilse size bu nokta da no poo yöntemini yani karbonatla saç yıkamayı önereceğim. Bildiğiniz gibi şampuansız saç yıkama olan bu yöntemin uygulama şekli için buraya tıklayabilirsiniz. Burada ayrıca son durulama suyu olarak kullanacağımız elma sirkeli suyun da tarifini bulacaksınız. Alkali suyu evde hazırlayacağımız ise burada.
Bu uygulama da yine diğer iki madde gibi 21 gün boyunca her gün düzenli olarak yapılmalı.4) Saçlarınızı bitkisel bir sabun ile yıkayıp duruladıktan sonra, başınıza çörekotu yağı ile masaj yapın. Daha sonra saçınızı havlu ile sarın ve 15 dakika kadar bekleyin. Saçlarınızı yeniden yıkayıp durulayın. Uygulamayı haftada iki ya da üç kez tekrarlayın. Altı ay sonra, beyazlamış saçlarınızın yeniden kendi renginde çıkmaya başladığını göreceksiniz. Çörek otu, aynı zamanda saçı besleyerek dökülmesini önler.



5) Bektaşi üzümünü Hindistan cevizi yağıyla karıştırarak saçlı derinize düzenli olarak sürün. Ayrıca kurumuş Bektaşi üzümü ile hindistancevizi yağını kaynattıktan sonra, elde edeceğiniz siyah suyu düzenli olarak saçlarınıza sürerseniz beyaz saçların daha seyrek çıkmaya başladığını şaşkınlıkla fark edeceksiniz.



6) Rendelenmiş taze zencefili balla karıştırın. Her gün karışımdan bir tatlı kaşığı yiyin.



7) Saçlarınıza her gün hindistancevizi yağı ve limon suyuyla masaj yapın.



8) 1 fincan demlenmiş siyah çaya 1 yemek kaşığı tuz katın. Saçlı derinize bu suyla masaj yapıp bir saat bekledikten sonra yıkayın.



9) 2 tatlı kaşığı kınayı 3 tatlı kaşığı kahve, 2 tatlı kaşığı fesleğen, 1 tatlı kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı çemen otu ve 2 tatlı kaşığı nane ile karıştırın. Bu karışımı üç saat saçınızda beklettikten sonra saçınızı yıkayın.



10) Ceviz yaprağını ısırgan otu, kırk kilit otu, enginar yaprağı, defne yaprağı ile harmanladıktan sonra, 1 büyük avuç dolusu karışımı 1 litre suda 5 dakika kaynatın. 20 dakika demleyip süzün. Saçınızı şampuanladıktan sonra durulamayı bu suyla yapın. Üç ayda kendi saç renginizin çıktığını göreceksiniz.



11) Kurutulmuş gül yapraklarını yakın. Çıkan küle badem yağı ekleyin. Lapa kıvamına getirdiğiniz karışımla saçlarınızı haftada bir kez masaj yaparak yıkayabilirsiniz.



12) Yeşil ceviz kabuklarını çay ve suyla birlikte yarım saat kaynattıktan sonra, içine badem yağı ilave edin. Gün aşırı saçlarınızı bu karışımla yıkayın.



13) Kurumuş kına yapraklarını unufak oluncaya dek ezin. 15 dakika kaynattıktan sonra süzün. Kalan posayı yatmadan önce saçınıza sürün. Sabah kalkınca ılık suyla durulayın.



14) Bir avuç ada çayı yaprağını 1 litre suda haşlayın. 2 saat demledikten sonra süzün. Suyu saçınıza dökün. Yarım saat beklettikten sonra durulayın.



15) 100 gr. çitlembik yağı, 20 gr. ısırgan otu yağı, 50 gr. çörek otu yağı, 10 gram çörek otu yağı, 10 gram kişniş yağı, 10 gram limon yağı ile 10 gram adaçayı yağını kavanozda karıştırın. Karışımdan 1-2 yemek kaşığını saçlarınızda iki saat beklettikten sonra durulayın. Bu yağları bir kesme şekere damlatıp ağızdan alırsanız da faydalı olacaktır.
 
Geri
Üst