gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Beyaz Şarap Sosunda Tavuk (4 Kişilik)

    Konu, 'Tavuk Yemekleri' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 4 adet 25 gramlık dana jambon 4 adet 150 gramlık kemiksiz ve derisi çıkarılmış tavuk göğsü
    175 gr arpacık soğanı
    Sos için:
    75 gr soğan
    275 ml sek beyaz şarap
    1 kokulu otlar buketi
    1 tavuk suyu tableti
    275 ml kaynar su
    15 gr tereyağ
    20 gr un
    Garnitür olarak:
    125 gr brokoli
    175 gr havuç (birkaç parçaya bölünmüş)


    HAZIRLANIŞI
    İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin. Jambonları tavuklara sarıp bohçalar yapın. Dilerseniz bir kürdan ya da mutfak ipliğiyle tutturun. Uygun bir kaba alıp, 200 derece fırına soyduğunuz arpacık soğanlarıyla beraber atın. 35-40 dakika tavuklar pişinceye kadar fırınlayın.
    Bu arada sosu hazırlayın. Soğanı doğrayıp, kokulu otlar buketi ve şarapla beraber kaynatın. 10 dakika sonra buketi çıkartın.
    Tavuk suyu tabletini suda eritin.
    Tereyağını eritip unla karıştırın. Yavaş yavaş tavuk suyunu ve sonra da beyaz şarabı ilave edin. Kaynadıktan sonra sos koyulaşınca ocaktan alın.
    Sosu tavuğun üzerine döküp, 10 dakika kadar fırında pişirin. Bu arada garnitür olarak kullanacağınız sebzeleri buharda haşlayın ve servis yapın.

     
  2. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    Cevap: Beyaz Şarap Sosunda Tavuk (4 Kişilik)
    paylaşım için tşkler canımm
     
  3. Ayışık

    Ayışık Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Eylül 2008
    Mesajlar:
    2.424
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    adana
    Cevap: Beyaz Şarap Sosunda Tavuk (4 Kişilik)

    emeğine sağlık
     
Beyaz Şarap Sosunda Tavuk (4 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Beyaz Şarap Sosunda Tavuk

    Beyaz Şarap Sosunda Tavuk

    Malzemeler 4 adet 25 gramlık dana jambon 4 adet 150 gramlık kemiksiz ve derisi çıkarılmış tavuk göğsü 175 gr arpacık soğanı Sos için: 75 gr soğan 275 ml sek beyaz şarap 1 kokulu otlar buketi 1 tavuk suyu tableti 275 ml kaynar su 15 gr tereyağ 20 gr un Garnitür olarak: 125 gr brokoli 175 gr havuç (birkaç parçaya bölünmüş) Yemeğin Tarifi İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip...
  2. Tavuk But Sarması (4 Kişilik)

    Tavuk But Sarması (4 Kişilik)

    Malzemeler 4 adet tavuk budu 1 çorba kasığı hardal 3 adet mantar, 1 adet havuç 4 dilim kasar peyniri 1 cay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı su Yemeğin Tarifi Tavuk butlarının kemiklerini ayırın. Butları bıçakla, ya da satırla ezerek inceltin. İçlerine hardalı sürün. Mantarları ortadan ikiye bölün. Havucu dilimleyin. Tavukların içine koyun. Kasar peynirlerini de üzerlerine kapatın. Rulo...
  3. Izgara Tavuk Budu (4 Kişilik)

    Izgara Tavuk Budu (4 Kişilik)

    Malzemeler 8 tavuk budu 4 yemek kaşığı ketçap 2 yemek kaşığı Worcestershire sosu 1/2 küçük soğan, iyice doğranmış 25 gr şeker 1 yemek kaşığı limon suyu Tuz Tatlı kırmızı biber Yemeğin Tarifi Marinatı hazırlamak için ketçap, Worcestershire sos, soğan, şeker ve limon suyunu bir kapta karıştırın. Tuz ve kırmızı biberle tatlandırın. Karışımı butların üstüne fırçayla sürün. Butları marinatm...
  4. Barbakü Soslu Tavuk (4 Kişilik)

    Barbakü Soslu Tavuk (4 Kişilik)

    Malzemeler 4 Adet Tavuk Budu Tuz, Karabiber 300 ml. Barbekü Sosu veya Ketçap 500 gr. Kereviz Sapı 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ Şeker 1 Tatlı Kaşığı Sirke Yemeğin Tarifi Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin. Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyun. 200° ısıtılmış fınnda 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin....
  5. Kırmızı Şarap Soslu Karides (4 Kişilik)

    Kırmızı Şarap Soslu Karides (4 Kişilik)

    hamilelikte kırmızı şarap hamilelikte karides yemek şaraplı karides MALZEMELER 1 kg jumbo karides 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 6 diş sarımsak (Datça sarımsağı tavsiye ediliyor) 1 kg domates 1 su bardağı kırmızı şarap Maydanoz, birer tutam kekik, nane, kırmızıbiber Bira HAZIRLANIŞI Karidesleri ayıklamadan bütün olarak yıkayın. Sonra biranın içine yatırıp 30 dakika bekletin. Büyük dişli...

Sayfayı Paylaş