gebe
  1. CaRiZmA

    CaRiZmA Vip Melek Üye

    Kayıt:
    12 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.487
    Beğenilen Mesajlar:
    43
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Stuttgart/SIVAS

    Beynimize faydali besinler

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında CaRiZmA tarafından paylaşıldı.

    Beynimize faydalı besinler Beynimiz, vücudumuzun küçük bir bölümünü oluştursa da, iyeceklerle alınan enerjinin yüzde yirmisini harcıyor. İşte onu daha sağlıklı ve faydalı beslemenin yolları..

    Belirli yiyecekler algılama yeteneğimizi arttırıyor daha verimli yapıyor, daha hızlı düşünmemizi ve dikkatimizi daha iyi vermemizi sağlıyor. Reklamların ışıltılı dünyasından olmayan!.. yan etkilerden uzak, doğal, tabi, katkısız olan besinlerin sınırsız faydalarından istifade etmek isteyenler için bitkilerin gizemli dünyasına bir göz atalım. Sağlıklı beslenmek isteyenler için de bazı küçük önerilerimiz olacak!..Yediğimiz besinlerin beyin fonksiyonları üzerinde etkileri olduğunu biliyor musunuz?

    Belleğini kuvvetlendirmek isteyenler!

    HAVUÇ'u öneriyoruz. Öncelikle hatırlama yeteneğimizi
    arttırır, çünkü havuç beyin metabolizmasını canlandırıyor.
    Bir şey ezberlerken bir ufak tabak sıvı yağlı havuç
    salatası yiyin.

    ANANAS: Sanatçılarının ihtiyacı olan bir meyvedir. Örneğin
    uzun bir metin ezberleyebilmek için fazla miktarda C
    vitaminine ihtiyaç vardır. Ayrıca önemli bir eser halinde
    element olan mangan da içerir.

    AVOKADO: Kısa süreli bellek içindir (Örneğin alışveriş
    listesini yaparken, yarım avokado yemek yeterlidir.

    Mutluluk için

    KIRMIZI BİBER: Ne kadar acı olursa o kadar iyidir. Aroma
    maddeleri vücudun kendi mutluluk hormonu endorphinin
    salgılanmasını hareketlendiriyor. En iyisi çiğ yenmeli.

    ÇİLEK: Stresi gideriyor. lifli maddesi mutluluk veriyor
    Dozu en az 150 gram olmalı.

    MUZ: Sırrı serotonin. Bu maddeye beynimizin mutlu olması
    için ihtiyacı var.

    Öğrenme güçlüğü çekenler

    LAHANA: Lahana sinirliliği giderir. Örneğin sınav öncesi
    bol bol yemelisiniz.

    LİMON: C vitamininden dolayı canlandırıyor, algılama
    yeteneğini artırıyor Dil öğrenme kursundan önce 1 bardak
    limon suyu içmelisiniz.

    YABAN MERSİNİ: Uzun süreli bir öğrenmede ideal bir meyve...
    Beynin kanla daha iyi beslenmesini sağlıyor.

    Dikkat güçlüğü çekenler


    SOĞAN: Aşırı yıpranmaya, fiziksel yorgunluğa karşı iyi
    gelir, böylece kanı sulandırır, beyin oksijeni daha iyi
    alır

    CEVİZ, FINDIK, FISTIK: Konferanslarda, konserlerde, uzun
    araba yolculuklarında, sinirleri kuvvetlendirirken,
    beyindeki haber alma maddelerinin oluşumunu
    hareketlendiriyor.
    Sanata eğilimi olanlar

    ZENCEFİL: İçerdiği maddeler beynin yeni fikirler üretmesini
    sağlıyor. Kan sulandığı için vücutta daha serbest akar
    böylece beyin oksijenle beslenir

    KİMYON: İnsanın aklına birden bir fikir getirtir. Aniden
    bir fikre, bir buluşa ihtiyacı olan bir fincana iki tatlı
    kaşığı dolusu kimyon koyarak bu çayı içmeliler.

    Sinirli olanlar ise;
    Kepek, çavdar, baklagiller, bal kabağı ve ay çiçeği
    çekirdeği, et balık ve koyu yeşil sebzeler yemeliler...

    10 adımda sağlıklı beslenme

    1- Çeşitli besinler tüketin: Hiçbir besin tek başına
    vücudumuzun ihtiyacı olan besin ögelerini içermez.
    İhtiyacımız olan besinleri almak için her öğünde 4 ana
    besin gurubundan önerilen miktarlarda almaya özen
    göstermelidir. Yeterli ve dengeli beslenmek için gereken
    protein, yağ, karbonhidrat vitamin ve mineral gibi besin
    guruplarından bize gereken kadar kullanılmalıdır.

    2- Boyunuza uygun vücut ağırlığınızı koruyun.
    Bunun için enerji alımını enerji harcamanıza eşit olacak
    şekilde ayarlayın.

    3- Besinleri kayıpları önleyecek şekilde hazırlayın,
    pişirin ve saklayın.

    4- Kuru baklagiller, tam tahıllar, meyve ve sebze
    tüketimini artırın.
    Kuru baklagiller protein açısından zengindir. Tam tahıl
    ürünleri, sebze meyveler ise, vitamin mineral, posa gibi
    sağlık ögeleri içerir. Ayrıca birçok sebze ve meyve
    hipertansiyon, kalp hastalığı ve kansere karşı koruyucu
    özelliklere de sahiptir.

    5- Beslenmenizde şeker miktarını azaltın. Saf şeker
    dişlerimizin çürümesine neden olur. Kalp hastalıkları ve
    şeker hastalıkları riskini artırır. Özellikle kalp
    hastalığına yatkın kişilerin diyetlerindeki şeker miktarını
    minimum düzeyde tutmaları tavsiye edilir.

    6- Günlük tuz tüketiminde aşırıya kaçmayın. Aşırı tuz
    tüketimi hipertansiyon, kemik erimesi ve mide kanseri
    riskini artırır. Tuz yerine, lezzet verici olarak baharat
    ve çeşitli otları kullanmayı deneyin.

    7- Sigara kullanmayın.

    8- Su tüketiminizi artırın. Her gün ortalama 8- 10 bardak
    su içmelidir.

    9- Öğün atlamamaya özen gösterin.

    10-Doymuş yağ ve kolesterol tüketimini azaltın.

     
Beynimize faydali besinler konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Su İÇmek Faydali Mi?

    Su İÇmek Faydali Mi?

    su içmek kilo verdirirmi sıcak su içmek kilo verdirirmi sıcak bol Çok su içmenin sağlığa faydası var mı? Bu konu araştırıldı... İşte ortaya çıkan sonuç... Yapılan yeni bir araştırma, çok su içmenin sağlığa faydalı olduğu yönünde hiçbir kanıt bulunmadığını ortaya koydu. BBC ve Daily Mail'in internet sitelerindeki habere göre araştırmacılar, sağlık için günde 8 bardak (2 litre) suya ihtiyaç...
  2. Faydali Bİr KaÇ Bİlgİ

    Faydali Bİr KaÇ Bİlgİ

    *Porselen esyaları temızlemenın bır baska yoluda tuylu kumas uzerıne dokulen tuzla ovmaktır. *Bagırsagınız tembelse her sabah ac karna aksamdan sıcak suya konan erık ve bır kasık bal yenır *Heyecanlanınca eller terlıyorsa, karbonatlı sıcak suya batırılır,kurulayınca ıkı damla lımonsuyu surulur. *Yenı ayakkabılar ayagı sıkıyorsa ıcı sırkelı bezle sılınır.bu bezı ayakkabının burun kısmına...
  3. Besİnler

    Besİnler

    BESİNLER Organik Besinler Karbonhidratlar Sindirilirler Yağlar Sindirilirler Proteinler Sindirilirler Vitaminler Sindirilmezler İnorganik Besinler Mineraller Sindirilmezler Su Sindirilmezler • Enerji vericiler : Karbonhidrat, yağ, protein Enerji verimi : Yağ, protein, karbonhidrat Yapıcı-onarıcı : Protein, yağ, karbonhidrat Düzenleyiciler : Protein, vitamin, mineraller, su Açlık anında...
  4. Çürdükotu cok faydali

    Çürdükotu cok faydali

    Çürdükotu (çördekotu) : Dallı, budaklı, yaprakları sivri ve ayva biçiminde bir çeşit bitkidir. Çiçekleri mavi renkte olup, dikenlidir. Çiçeklerinin tozu; sarı veya sarımsıdır. Tadı acıdır. Faydası : İdrar söktürür. Hazımsızlık ve mide zafiyetini giderir. Kulunç ağrılarını keser. Zayıf çocukların gelişmesine yardımcı olur. alinti
  5. Faydali yiyecekler, Yogurdun faydalari

    Faydali yiyecekler, Yogurdun faydalari

    Yogurdun yararlari, yogurdun faydalari Yoğurdun suyu çok vitaminlidir. Bu yüzden, süzmeden yenilmesi yararlıdır. İçinde yüksek oranda B vitamini bulunur. Şeker hastaları için çok yararlı bir besindir. Kaymağı alınmış ve ekşimemiş bir yoğurdu, rahatlıkla şeker hastalarına yedirebilirsiniz. Özellikle akşam meyve tüketiminden sonra yenilen yoğurt, midede biriken şekeri dengeler. Böylece...

Sayfayı Paylaş