gebe
  1. SweetCurse

    SweetCurse Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    5 Şubat 2011
    Mesajlar:
    558
    Beğenilen Mesajlar:
    37
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İzmir

    Bezelyeli Etli Börek

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında SweetCurse tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette) 250 gr Kuzu Eti
    2 Adet Orta Boy Soğan
    2 Adet Orta Boy Domates
    1 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye
    1 Yumurtanın Sarısı
    1 Demet Maydanoz
    1 Çorba Kaşığı Margarin
    1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ


    HAZIRLANIŞI
    Tencereye margarini ve sıvı yağı alarak, kızdıralım. Fındık iriliğinde doğranmış kuzu etlerini ilave edelim. Bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım.
    Soğanları ilave edip pembeleştirelim. Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pişirelim.Tuz, karabiber ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyerek ateşten alalım.
    Milföy hamurlarının ortasına etli harçtan bir miktar koyalım. Zarf şeklinde kapatarak ters çevirelim. Üzerine milföy hamurundan kestiğimiz şeritlerle süsler yapalım. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında börekleri 5 dakika pişirelim. Isıyı 170 dereceye indirerek üzerleri kızarana dek pişirelim.


     
Bezelyeli Etli Börek konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. etli çarşaf böreği

    etli çarşaf böreği

    Malzeme: 3 adet hazır yufka 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı su İçi İçin; yarım kilo kuşbaşı et 1 adet soğan 2 adet domates tuz pul biber Yapilisi: Yumurta aklarını sarılarından ayırın, aklarını sıvıyağ ile birlikte çırpın. Fırın tepsisini yağlayın. Yufkaları yağlı karışıma batırın. Kuşbaşı etleri, yemeklik doğranan soğanı ve domatesi tencerede pişirin, tuzunu atın,...
  2. Bezelyeli mezeleme

    Bezelyeli mezeleme

    MALZEMELER 2 su bardağı Amerikan pirinci ½ demet maydanoz 1 su bardağı bezelye 1 adet turp 2 dilim salam (ince şerit halinde doğranmış) 1 adet limon kabuğu 2 çorba kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı soya sosu 4 adet pazı yaprağı tuz HAZIRLANIŞI Pirinç ve bezelyeyi ayrı tencerelerde haşlayın. Maydanoz, havuç ve turp ince ince dilimlendikten sonra pirinç de eklenir ve MALZEMESİ bir kaba...
  3. Etli boşnak böreği...

    Etli boşnak böreği...

    kıymalı boşnak böreği kıymalı boşnak böreği tarifi etli börekleri kuşbaşılı börek Malzemeler 4 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Su 2 Yumurta, 1 Yumurta Sarısı 1 Su Bardağı Yoğurt 1 Çay Bardağı Sıvıyağ 1 Paket Kabartma Tozu 250 gr. Erimiş Margarin Tuz İç Malzemesi 350 gr Küçük Doğranmış Kuşbaşı Kuzu Eti 3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 3 Soğan Tuz, Karabiber Yemeğin Tarifi Çukur bir kaba unu boşaltın....
  4. Etli Milföy Böreği nasıl yapılıyor ya:S

    Etli Milföy Böreği nasıl yapılıyor ya:S

    Kızlar eltim yapmıştı Etli Milföy Böreğini çok da hoş olmuştu ama hınzır eltim tarifi istediğim halde araya laf kattı ve vermedi o vermedi diye ben Etli Milföy Böreğini öğrenemiyecekmiyim:) Ben de Etli Milföy Böreği tarifini sizden istemeyi akıl ettim görsün o :)
  5. Resimli Etli Milföy Böreği Tarifi

    Resimli Etli Milföy Böreği Tarifi

    Etli Milföy Böreği Tarifi Etli Milföy Böreği Nasıl yapılır Merhaba Sevgili Melek'ler, bu yazımızda sizlere özellikle Ramazan Ayı'nda oruç yorgunluğu ve halsizliğinde yapabileceğiniz lezzetli ve pratik bir tarif sunuyor ve lezzetli iftar sofraları menüleri oluşturmanızda katkı da bulunuyoruz. Nasıl mı; tabi ki konu başlığımızdan da anlaşıldığı gibi etli miföy böreği tarifi sunarak Melek'ler:)...

Sayfayı Paylaş