gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Bezelyeli mezeleme

    Konu, 'Mezeler - Ordövrler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 2 su bardağı Amerikan pirinci ½ demet maydanoz
    1 su bardağı bezelye
    1 adet turp
    2 dilim salam (ince şerit halinde doğranmış)
    1 adet limon kabuğu
    2 çorba kaşığı limon suyu
    2 yemek kaşığı soya sosu
    4 adet pazı yaprağı
    tuz

    HAZIRLANIŞI
    Pirinç ve bezelyeyi ayrı tencerelerde haşlayın. Maydanoz, havuç ve turp ince ince dilimlendikten sonra pirinç de eklenir ve MALZEMESİ bir kaba alınır. Tuzu, soya sosu ve limon suyunu koyup, ince şerit halinde kesilmiş salam ve kıyılmış maydanozları karıştırın. Pazı yapraklarını yıkadıktan sonra servis tabağına yayın. Hazırladığınız içi pazıların içine sarıp servis yapın.

     
Bezelyeli mezeleme konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Mantarlı Bezelyeli Pilav

    Mantarlı Bezelyeli Pilav

    gelik pilavı gelik pilav pilav tarifi pilavı tarifi mantarlı MALZEMELER 500 gr. taze bezelye 500 gr. mantar 1 demet dereotu 2 bardak jasmin pirinç 1,5 bardak sıcak su tereyağ tuz karabiber HAZIRLANIŞI Bezelyeler ayıklanıp yıkanır, haşlanır.Yıkanıp doğranmış mantarlar yağsız tavada 10 dakika sote edilir. Pilav tenceresine haşlanan bezelyeler ve sote edilmis mantarlar, ayıklanıp yıkanmış...
  2. Bezelyeli Makarna Sosu

    Bezelyeli Makarna Sosu

    MALZEMELER 1 küçük teneke bezelye(karışık da olabilir) 1 kutu hazır soyulmuş domates 1 adet soğan 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 diş sarımsak 1,5 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası biraz tuz ve karabiber margarin veya zeytinyağı HAZIRLANIŞI Önce küçük küçük doğranmış soğanı biraz margarinde veya zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra küçük küçük doğranmış...
  3. Fırında Bezelyeli Makarna

    Fırında Bezelyeli Makarna

    kıymalı bezelyeli makarna Malzemeler: 1 adet iri soğan 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ 150 gr kıyma 1,5 su bardağı haşlanmış bezelye 1 yemek kaşığı salça 1 paket makarna tuz-karabiber-kırmızı pulbiber 1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt Yapılışı: Soğanı yemeklik doğrayın, kıyma ve yağ ile kavurun. Salça ve bezelyeyi de...
  4. Bezelyeli Uskumru

    Bezelyeli Uskumru

    Bezelyeli Uskumru Malzemeler: - 6 adet uskumru, - 200 gr mantar, - 1 su bardağı konserve bezelye, - 2 yemek kaşığı un, - 4 yemek kaşığı tereyağı, - ½ demet maydanoz, - ½ demet dereotu, - 1 bardak su, - 2 adet defne yaprağı, - Tuz. Yapılışı: Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra limonla ovun. Mantarları kıyıp yağda birkaç dakika soteleyin. Üzerine 1 limon suyu ve 1 bardak su...
  5. Bezelyeli Etli Börek

    Bezelyeli Etli Börek

    MALZEMELER 1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette) 250 gr Kuzu Eti 2 Adet Orta Boy Soğan 2 Adet Orta Boy Domates 1 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye 1 Yumurtanın Sarısı 1 Demet Maydanoz 1 Çorba Kaşığı Margarin 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ HAZIRLANIŞI Tencereye margarini ve sıvı yağı alarak, kızdıralım. Fındık iriliğinde doğranmış kuzu etlerini ilave edelim....

Sayfayı Paylaş