gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.234
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Biber Salçası Nasıl Yaplır

    Konu, 'Salçalar' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    biber salçası Biber salçası yemeklere ayrı bir lezzet verir....Hazır biber salçalarını kullanmayıp kendi ellerinizle hazırladığınız biber salçasını yemeklerinizde kullanmak istiyorsanız.... Buyrun biber salçası tarifi...
    [​IMG]

    Öncelikle salçalık kırmızı biber alınır. Biberler acı olursa salça da acı olur. Biberler yıkanır, içleri temizlenir ardından kıyma makinasında çekilir (Eğer az miktarda yapılıyorsa, biberler az-10 dk falan- bir süre kıvama gelmesi için kaynatılır sonra mutfak robotunda çekilir). Daha sonra çekilmiş biber tuzlanır (tuz salçanın uzun süre dayanmasını sağlar) ve olabildiğince geniş bir yüzeye serilerek güneş altında kurutulur. Bu sırada kendi kendine sulanır bunda sıkıntı yoktur. Arada sırada karıştırılır. Salçanın miktarına göre bir kaç gün bekletildikten sonra, salça kendini toplar, suyunu çeker ve rengi koyulaşır. Ama henüz hazır değildir, bir kez daha çekilir böylece daha incelmiş olur. Artık kavanozlara doldurarak dolapta muhafaza edebiliriz. Eğer az miktarda yapılıyorsa ilk defa çekildikten sonra bir süre (kaynamayacak şekilde) pişirerek güneş altına koyabiliriz. Böylece daha çabuk kurur ve ayrıca ikinci kez çekmemiz gerekmez.


     
    19bjk03 bunu beğendi.
  2. 19bjk03

    19bjk03 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    11 Ekim 2010
    Mesajlar:
    474
    Beğenilen Mesajlar:
    101
    Ödül Puanları:
    0
    Pasika tarif için tsk. kolaymis yalniz tuz ve biber ...ilk firsata yapacam..
    benim yaptigim tarif de italyan üsülü bunuda deneyin, biraz vakit aliyor ama deger..kirmizi biber yesil biber ne kadar aci tatli biber çesiti varsa kulanabilirsiniz,zeytinyag ve tuz lazim ...ben salcalik biber ve ince aci kirmizi ve yesil biber aliyorum en kücüklerinden (çok açi) keserken eldiven giymek gerek o kadar açi yikayip hepsini (eldiven giyerek) ince dograrim icini temizler sonra biraz tuzla karistirip bir kenara birakir üzerini kapatarak,serin olsun..busdolabi da olabilir...1-2 gün sonra catala karistirp ayridan blenderden dograrim iyice sonra yikayip hazirladigim küçük kavanozlara kasikla doldurup en son kavanozlara zeytinyagi doldururum biberleri örteçek kadar kapaklari iyiçe kapadikdan sonra bir kaç gün bekletirim sonra istediginiz gibi kulanilir mantiya, kizartmalara, mezelere ,et yemeklerinle vs..deneyen birdaha yemek istedi..
     
    Son düzenleme: 21 Mart 2011
  3. Leyla34

    Leyla34 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    11 Mart 2011
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    1
  4. @papatyam@

    @papatyam@ Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    321
    Beğenilen Mesajlar:
    39
    Ödül Puanları:
    28
    dışardan aldıklarımızın içinde kim bilir neler var evde yapmak daha iyi tşklr
     
Biber Salçası Nasıl Yaplır konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. biber salçası nasıl yapılır?

    biber salçası nasıl yapılır?

    biber salçası nasıl yapılır biber salcasi nasil yapilir salça nasıl yapılır kırmızı salçası yapımı Öncelikle salçalık kırmızı biber alınır. Biberler acı olursa salça da acı olur. Biberler yıkanır, içleri temizlenir ardından kıyma makinasında çekilir (Eğer az miktarda yapılıyorsa, biberler az-10 dk falan- bir süre kıvama gelmesi için kaynatılır sonra mutfak robotunda çekilir). Daha sonra...
  2. Biber salçası

    Biber salçası

    biber salçası nasıl yapılır biber salcasi nasil yapilir kırmızı salçası nasıl yapılır video güneşte Gerekli Malzemeler : 4-5 kg salçalık kırmızıbiber Tuz Hazırlanışı : * Güneşte kurutma usulü: Biberleri yıkayıp saplarını kesin ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Et kıyma makinesinden geçirerek veya robotta çekerek biberleri kıyın. Geniş tepsilere ince bir tabaka halinde yayıp açık havada...
  3. Domates Salçası Nasıl Yapılır?

    Domates Salçası Nasıl Yapılır?

    salça nasıl yapılır domates salçası domates salcasi salçası nasıl yapılır evde salca Kızlar evinizde salçanızı kendiniz yapmak istiyorsanız buyrun evde domates salçası nasıl yapılır... Salçalık domatesi (haliyle olgun ve dolgun olmalı) yıkayıp soyuyoruz. Ardından, küp şeklinde doğruyoruz. Daha sonra bunu bir kazana atıp bir süre kendi suyuyla pişiriyoruz. Bu sırada bol bol...
  4. Geyşa Makyajı Nasıl Yaplır

    Geyşa Makyajı Nasıl Yaplır

    geyşa makyajı, incelikleri, püf noktaları, nasıl yapılır, hakkında detaylı bilgiler Geyşa makyajı yapmak isteyenler için geyşa makyajının nasıl yapılacağı hakkında detaylı bilgiler melekler Geyşa Makyajı Nasıl Yapılır Vişne kırmızısı dudaklar güçlü bir şekilde vurgulanmış gözlerbunlar geyşa makyajının öne çıkan detayları. Güçlü ve çekici gözler Etkili bakışlar dolgun dudaklar ve...
  5. Biber Nasıl Yetiştirilir? Biber Yetiştirme Bilgileri

    Biber Nasıl Yetiştirilir? Biber Yetiştirme Bilgileri

    biber nasıl yetişir, biber nasıl yetiştirilir, biber bakımı Türk mutfağın da çok özel bir yeri ve lezzeti olan acının hammaddesi olan biber yetiştiriciliği hakkın da detaylı bilgi edinmek isteyenler için sizlere genel bilgileri sunuyoruz. Türk mutfağında en çok kullanılan sebzelerden biri olan biber, ülkemizde neredeyse tüm bölgelerde yetiştirilmektedir. Kırmızı biber A Vitamini yönünden...

Sayfayı Paylaş