gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Biberli ve mantarlı pizza

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 1-1/2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci 1 adet yumurta (çırpılmış)
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    1 çay bardağı domates sosu veya salçası
    1/4 çay kaşığı fesleğen yaprağı
    1/4 çay kaşığı sarmısak tozu
    1/4 çay kaşığı mercan köşk
    1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
    1-1/2 su bardağı şeritler halinde doğranmış mozarella veya dil peyniri
    60 gr ince doğranmış biber
    1 çay bardağı taze mantar
    1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz

    HAZIRLANIŞI
    Pirinç, yumurta ve kaşar peynirini bir kase içinde kanştırın. Tabanı tereyağ ile yağlanmış pizza tepsisine elinizle bastırarak yerleştirin. 250 derecedeki fırında yaklaşık 4 dakika pişirin. Diğer tarafta domates sosu, fesleğen yaprağı, sarmısak tozu ve mercan köşkü karıştırın. Bu karışımı pişen pirincin üzerine yayarak dökün. Parmesan peynirini serpin. 1 çay bardağı mozarella peyniri, biber ve mantarı kat kat pizzanın üzerine yerleştirin. En ütüne geriye kalan mozarella peyniri ile maydanozu serpin. 250 derecedeki fırında yaklaşık 8-10 dakika pişirin ve sonra servis yapın.

    Her servis 322 kalori, 16 gr. Protein, 19 gr. Yağ, 21 gr. Karbonhidrat, 1 gr. Lif, 104 miligram kolesterol ve 850 miligram sodyum içerir.


     
Biberli ve mantarlı pizza konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Mantarlı ve Kremalı Piliç

    Mantarlı ve Kremalı Piliç

    MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 400 gr piliç göğüs eti 4 Çorba kaşığı tereyağı 250 gr kuşbaşı doğranmış mantar 1 Çorba kaşığı kırmızı toz biber 4 Çorba kaşığı krema Bir tutam dereotu Tuz Hazırlanışı Piliç etlerini ve mantarları yıkadıktan sonra kuşbaşı doğrayın. Tereyağını eriterek kuşbaşı doğranmış piliç göğüslerini altın sarısı renk alıncaya kadar çevirin....
  2. omlet(mantarlı ve sucuklu)

    omlet(mantarlı ve sucuklu)

    MALZEMELER 3-4 yumurta ... yumurtaları arzuya göre azaltıp yada çoğalta bilirsiniz... 250 gr kadar mantar. yarım veya bir halka sucuk. bir kaç yaprak maydonoz arzuya göre karabiber, kırmızı pul biber, daha değişik tatlar koyabilirsiniz YAPILIŞI mantar ve sucuğu ince ince kıyarız önce mantarı az bir yağda teflon tavada soteleriz sonra sucuğu koyarız sotelemeye devam ederiz peşi sıra maydonozu...
  3. Mantarlı ve Jambonlu Sıra Kebabı

    Mantarlı ve Jambonlu Sıra Kebabı

    MALZEMELER 6 dal maydanoz 1 adet havuç 1 adet soğan 3 çorba kaşığı margarin 3 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber, kekik 1 kahve fincanı sirkeli su 3 adet defne yaprağı 6 adet biftek 6 adet dana jambon 250 gram mantar HAZIRLANIŞI Maydanozları irice doğrayın. Havuç ve soğanı da tavla zarı iriliğinde doğrayın. Margarin ve sıvı yağı karıştırıp, sebzeleri soteleyin. Tuz, karabiber ve kekik...
  4. Tavuklu ve mantarlı pilav

    Tavuklu ve mantarlı pilav

    Arkadaşlarım ben daha önce denemedim bu pilavı ama sizlerle paylaşmak istedim en yakın zamanda denicem:)) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 4 su bardağı su 200 gr tavuk göğüs eti Yarım demet dereotu 3 çorba kaşığı zeytinyağı 200 gr mantar Tuz Hazırlanışı: * Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Dereotunu temizleyip kıyın....
  5. Mantarlı Salamlı Pizza

    Mantarlı Salamlı Pizza

    melekler sizde benim gibi pizzakolikseniz:) işte tam bize uygun bi pizza buldum..deneyin görün oldukça kolay... Malzemeler : * 3 su b.un * yarım p.yaşmaya * 1 tatlı k.tuz * yarım çay b.sıvıyağ * aldığı kadar ılık su Sosu için: * 1 kase menemenlik harç * 1 tutam fesleğen * 2 çorba k.zeytinyağı * tuz,karabiber Üzeri için: * salam * kaşar peyniri * mantar * mısır * biber * domates...

Sayfayı Paylaş