gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Bilinçsiz vitamin kullanmak kanser yapıyor!

    Konu, 'Tüm Sağlık Konuları' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Bazen bilinçsiz bir şekilde kullanılan ilaçlar insan sağlığını olumsuz tehdit altına alabiliyor işte onlardan biride kontrolsüz rasgele kullanılan vitaminler .Bilinçsiz bir şekilde kullanılan vitaminler kanser olma riskini arttırdığı gibi sağlığınızada olumsuz etki edebiliyor konuyla ilgili uzmanların yapmış olduğu açıklamaların detaylarına geçiyorum [​IMG] Uzmanlara göre, vitaminin yalnızca azı değil fazlası da zarar. Fazla alınan B3 vitamini karaciğer hasarına, C vitamini böbrek taşı oluşumuna, A vitamini de akciğer kanserine yol açabiliyor.

    Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Gül Öz, kontrolsüz vitamin kullanımının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulundu.

    Günümüzde yetişkinlerin çoğunun, gıdalardaki vitamin ve minerallerin vücut tarafından yeterli emilemediği veya kullanılamadığı düşüncesiyle hap ve şurup şeklinde vitamin desteği aldığını anlatan Öz, ancak bu destek ürünlerinin yüksek dozlarda alınmasının faydasız ve tehlikeli olabildiğini bildirdi. Öz, “Bir hastalık veya eksiklik söz konusu değilse mega dozlarda vitamin alımına gerek yoktur ve mutlaka hekim kontrolünde olmalıdır” dedi.

    Yaşlanmayla birlikte kemik kırılganlığı, kas kitlesinde azalma, hastalık ve yaralanmaya karşı direnç bozukluğu gibi değişikliklerin A, C, D ve E vitamini gibi beslenme desteklerinin uygun kullanımıyla kontrol edilebileceğini dile getiren Öz, antioksidan nitelikli A, C ve E vitaminlerinin, strese karşı savunmanın parçası olduğunu hatırlattı.

    Öz, antioksidanların, hastalıktan korunmada önemli yer tuttuğunu ve bunların diyet desteklerinin çoğunun bileşiminde bulunduğunu belirterek, vitaminlerle ilgili şu bilgileri verdi:

    B3 vitamini

    Vücudun sinir sistemi ve hormonal düzeni gibi önemli fonksiyonlarını yerine getirmesinde önemli işlev yüklenen bu vitamin bira mayası, kuru fasulye, bezelye, tahıl kepeği, avokado, hurma, incir, yer fıstığında bolca bulunur. Isı ile ışığa dayanıklı olup karaciğerde az miktarda depolanabilir. B3 eksikliğinde, unutma ve bunama gibi tehlikeli sonuçları olan Pellegra hastalığı oluşur. Ancak fazla alımı da deride yanma, kızarma, kaşıntı, karaciğer hasarına yol açar. Bu vitaminin fazlası, gut, diyabetes mellitus, mide ülseri, karaciğer hastalığı gibi mevcut sorunları ağırlaştırabilir.

    B5 vitamini

    Yumurta sarısı, karaciğer, böbrek, maya ve bazı sebzelerle tahılların içinde bulunur. Öğütülme sırasında yarı yarıya kayba uğrar. Eksikliğinde ‘yanan ayak sendromu’ gelişebilir. Fazlalığında da bulantı ve ishal görülebilir.

    B6 vitamini

    Avokado, soya fasulyesi, patates, sebzeler, kuruyemiş, et, yumurta, karaciğerde doğal olarak bulunur. Dayanıksız, alkali ortamda, güneş ışığı etkisiyle, işlenme esnasında, uygun olmayan saklama koşullarında ve pişirme sırasında kolaylıkla yok olur. Eksikliğinde mikrositik hipokromik anemi; fazlalığında ise kalıcı sinir hasarı görülür.

    Folik asit (Folacin)

    Yeşil sebzeler, havuç, avokado, yumurta ve portakal doğal kaynaklarıdır. Işık, ısı, bekleme ve pişirilme esnasında tahrip olur. Eksikliğinde megaloblastik anemi, gebelikte nöral tüp defektleri görülür. Fazlalığı vitamin B12 eksikliğini maskeleyebilir.

    C vitamini

    Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Eksikliğinde Skorbüt Hastalığı oluşur. Fazla alınmasında ishal, karın ağrısı, idrarda yanma, böbrek taşı oluşumu görülebilir.

    A vitamini

    Balık yağı, tereyağı, yumurta, süt, peynir, kırmızı et ve karaciğer ile karoten olarak havuç, yapraklı sebze, domates, taze kayısı, muz ve sarı patateste bulunur. Görme, hücre gelişimi ve sağlığı, immun sistemin sağlıklı işlemesi, kemiklerin güçlenmesinde rol oynar. Eksikliğinde, enfeksiyon riskinde artış, gece körlüğü, xeroftalmi, keratinizasyon oluşur. Fazlalığında ise, bulanık görme, karaciğer bozuklukları, kemik gücünde azalma, doğum defektleri, akciğer kanseri riskinde artma, hiperkarotenemi görülebilir.

    D2-D3 vitaminleri

    Yumurta sarısı, süt, tereyağı, hayvan karaciğeri tüketimiyle edinilebilir. Hücre farklılaşmasında rol oynar. Yeterli güneş ışığı alınıyor ve başka bir hastalık yoksa D vitamini eksikliği oluşmaz. Çocuklarda raşitizm, erişkinlerde ise osteomalazi ve osteoporoza neden olur. Fazlalığı hiperkalsemi, yumuşak doku kalsifikasyonu, böbrek taşına yol açar, damar sertliği yapar.

    E vitamini

    Tereyağı, margarin, sıvı yağlar, tavuk, yumurta, kırmızı et, fasulye, tahıl ve sebze-meyvede bulunur.Antioksidan olup, hücre içeriğini sağlar ve kalp hastalığı riskini azaltır. E vitamininin eksikliği ve fazlalığı nadir görülür.

    K vitamini

    Karaciğer, peynir, tereyağı, marul, lahana, yeşil çay doğal kaynaklarıdır. Kanın pıhtılaşması ve kemik formasyonunda rol oynar. Fazla E vitamini alınması K’nın emilimini bozar. Yoğurt ve kefir bağırsaktaki bakterilerin K vitamini üretimini arttırır. Barsak florasını bozan antibiyotikler ise üretimini engeller. Eksikliği nadir görülür, kanamaya eğilim artar.

    B1 vitamini

    Kuru bira mayası, hububat, kuruyemiş ve baklagillerde bulunur. Alkol, kafein, yiyecek katkıları, antibiyotik kullanımında etkisiz hale gelir. Eksikliğinde ‘Beriberi Hastalığı’ görülür.

    B2 vitamini

    Karaciğer, dil, bira mayası, süt, yumurta, peynir, ıspanak, brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler, balık, mantar ve avokadoda bulunur. ‘Choline’ maddesinin eksikliğinin ise genelde protein azlığına eşlik eder.

    B12 vitamini

    Sadece hayvansal besinlerden alınabilir. Folat fonksiyonları (DNA ve kırmızı kan hücre sentezi) için önemlidir. Karaciğerde depolanır. Kalp, böbrek, pankreas, beyin, testis ve kemik iliğinde de bulunur. Eksikliğinde pernisiyöz anemi (megaloblastik anemi ve beraberinde sinir hasarı) oluşur. Diğer vitaminlere nazaran fazla alımının zararlı etkisi yoktur.


     
Bilinçsiz vitamin kullanmak kanser yapıyor! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. klimayı bilinçsiz kullanmak hasta ediyor!

    klimayı bilinçsiz kullanmak hasta ediyor!

    Uzmanlar, “sıcakların en rahatlatıcı çaresi” olarak görülen klimaların neden olduğu hastalıklar konusunda uyarılarda bulunuyorlar. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi Servisi Sorumlusu Dr. Ümit Kumkumoğlu, klimanın bulunduğu mekandaki konumunun hatalı olması durumunda, boyun, göğüs ve omuza gelen klima akımlarının hastalıklara neden olabileceğini belirtti....
  2. Turşu Kanser mi Yapıyor!!!

    Turşu Kanser mi Yapıyor!!!

    Vazgeçilmezimiz turşunun kanser yaptığına inanmak istemiyoruz ama böyle birşey varsada dikkati elden bırakmamak gerek. Beslenme şekli çağın hastalıkları arasında ilk sırada yer alan kansere neden oluyor. Prof. Dr. Salim Başol'a göre özellikle sofraların vazgeçilmezi turşuya dikkat etmek gerekiyor. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof....
  3. Kablosuz internet kanser yapıyor!

    Kablosuz internet kanser yapıyor!

    Günümüz de hemen hemen her eve teknolojiyle birlikte giren internet faydalı kullanımı sonucunda gerçekten çok işe yaradığı gibi bilinçsiz bir şekilde kullanımı ise ne yazıkki olumsuz etkilere yol açıyor.Kablosuz internet eğer kullanıyorsanız bundan sonra daha dikkatli olmanızı öneririm.Nedeni ise yeni bir araştırmaya göre kablosuz internet kansere yol açıyormuş.. Araştırma sonuçları ve...
  4. vitamin kullanmak kanseri önlermi acaba?

    vitamin kullanmak kanseri önlermi acaba?

    Ailemizde çok fazla kanser hastası var. Sanırım olay genetik bir durum. Ben ve ailem de dikkat etmeye çalışıyoruz. Sormak istediğim vitamin kullanmak kanseri engeller mi ?
  5. Hamilelikte vitamin hapı kullanmak şartmı?

    Hamilelikte vitamin hapı kullanmak şartmı?

    hamilelikte vitamin hapı kullanma,hamilelikte vitamin hapı kullanılırmı,hamilelikte hangi vitaminler kullanılır,hamilelikte vitamin hapı kullanımı hakkında bilgiler Özellikle gebeliğin başlangıç dönemlerinde sabah kusmalarının olduğu ve bu durumun iştahı da ciddi biçimde etkilediği durumlarda her gün düzenli olarak sağlıklı bir beslenme programı uygulayabilmek genellikle mümkün...

Sayfayı Paylaş