gebe
  1. turkuaz85

    turkuaz85 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    31
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    diyarbakır

    Bilmediğimiz ilginç püf noktalar

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında turkuaz85 tarafından paylaşıldı.

    ilginç püf noktaları bilmediğimiz yemekler bilmediğimiz ilginç şeyler püf noktalar 1-Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz

    2-Sodalı içeceklerin gazlarının kaçmasını engellemek için buzdolabının içine başaşağı yerleştirin.



    3--Pirinç, fasulye, mercimek, kuru bakla ve benzerlerini saklarken böcek oluşmasını önlemek için kavanoz ya da kutunun içine iki, üç diş sarımsak koyun.


    4--Patateslerin filizlenmesini önlemek için patates torbasının içine birkaç adet yeşil elma atın.


    5--Yeşil sebzeleri pişirirken tencerenin kapağını sürekli kapalı tutmayıp arada bir açarsanız sebzenin orijinal rengini kaybedip kahverengi bir görünüm almasını engellemiş olursunuz. Kimileri kahverengileşmeyi önlemek için pişirme işlemi sırasında yemeğin içine soda atma yoluna başvurur. Ama bilinenin aksine bu doğru bir yöntem değildir, çünkü soda hem yemekteki besin değerini düşürür hem de lezzeti bozar....




     
  2. ülküelif..

    ülküelif.. Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    4 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    44
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Bilmediğimiz ilginç püf noktalar
    sağol...
    asitli içeceklere çok şaşırdım bakı sen şunlara....
     
Bilmediğimiz ilginç püf noktalar konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. PÜf Noktalar

    PÜf Noktalar

    karıncalar nasıl yok edilir hamam böceği nasıl yok edilir karınca tıkalı lavabo açılır karıncaları edebiliriz Limon Kabukları Suyunu sıktığınız limon kabuklarını atmayınız.Çelik eşyaların, bıçakların parlatılmasında kullanabilirsiniz Domates KabuklarıDomatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin. Soğan SoyarkenSoğan...
  2. püf noktaları<<   Saklamanın püf noktaları

    püf noktaları<< Saklamanın püf noktaları

    püf noktaları saklamanın püf noktaları Salamı keten ve veya pamuklu bir bezin içine koyarak serin bir yerde saklayabilirsiniz. Buzdolabında hem kurur, hemde tadını kaybeder. Evde fazla miktarda domates varsa onları serin, karanlık ve rutubetsiz bir yerde on gün kadar saklayabilirsiniz. Onları ancak kullanacağınız zaman yıkayın. Şişeye koyduğunuz salçanın bozulmamasını sağlamak için şişenin...
  3. püf noktaları

    püf noktaları

    Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok. Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın. Şişeleri daldırın. Yeterince soğuyacaktır. Et suyunu dolaba kaldırmadan önce çabuk soğutmak için, kemik kazanını bir evyeye oturtun, kazanın çevresine soğuk su tutarak et suyunu soğutun. Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup...
  4. Püf Noktaları

    Püf Noktaları

    Elinin mürekkebiyle kadın işine soyunan, kısaca yalnız yaşayan erkeklere beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için yemek yapmayı öğreten birkaç bilgi : Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz... Soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayın....
  5. Bildiğiniz ve bilmediğiniz tüm pratik püf noktaları:

    Bildiğiniz ve bilmediğiniz tüm pratik püf noktaları:

    mobilya kokusu nasıl giderilir soğan kokusu elden nasıl cıkar buzdolabı giderilir lavabo çamaşır suyu elden çıkar evet ev melekleri ve tüm melekler; biz ev hanımları ve tüm genç hanımlar hayatımızı kolaylaşıtırmak için bazı pratik püf noktalarına ihtiyaç duyarız. işte bu püf noktaları bildiğiniz yada bilmediklerinizle sizler için hepsi burda... tuzu; yemek pişmeye yakın atarsanız içindeki...

Sayfayı Paylaş