gebe
  1. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113

    Bisküvileri Taze Olarak Saklamanın Püf Noktaları

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    bisküvi nasıl saklanır, bisküviyi taze saklamak için, bisküvi saklama

    Sevgili melekler, satın aldığımız bisküvi ve gofretler ilk açtığımızda ne kadar taze ve çıtır çıtırsa, bir süre dışarda kaldığında da o kadar yumuşama gösterir. İlk andaki keyifli tüketimini kaybeden bizküvi ve gofretleri doğru saklarsanız, aynı lezzeti zaman geçse de bulabilirsiniz. Nasıl mı?


    bisküvi.jpg


    Bisküviler, gofretler ve diğer bilumum çıtır atıştırmalıklar paketi açıldıktan sonra kimyasal değişime (bakteriler sayesinde) uğramaktadır. Biz bu olayı “bisküviler yumuşamış” olarak değerlendiririz. Bir paketi açtığınız bir kısmı kaldı yenilmedi eğer bu durumda o bisküvileri hava almayan bir ortamda muhafaza edemezseniz yumuyaşacaktır.

    Eğer gofreti veye bisküviyi paketinden çıkardıktan hemen sonra tüketmeyecekseniz bir kabın içine veya ağzı kitlenen poşetlere koymanız söylenir. Bisküvilerin bayatlamaması için bu yöntemi uygulamanız gerektiğini biliyorsunuz. Evet bunlar doğrudur ancak tam etkili yöntemler değildir.

    Taze olarak saklamak istediğiniz gofret, bisküvi tarzı gıdaları cam kavanozun içine koyun. Cam kavanozlar diğer saklama kaplarına oranla daha sağlıklı ve daha güvenlidir. Kavanoz içerisinde güvenle saklayabilir, isterseniz 1 ay sonra bile taptaze çıtır çıtır yiyebilirsiniz.

     
    elif21 ve karakuzu bunu beğendi.
Bisküvileri Taze Olarak Saklamanın Püf Noktaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. PÜf Noktalar

    PÜf Noktalar

    karıncalar nasıl yok edilir hamam böceği nasıl yok edilir karınca tıkalı lavabo açılır karıncaları edebiliriz Limon Kabukları Suyunu sıktığınız limon kabuklarını atmayınız.Çelik eşyaların, bıçakların parlatılmasında kullanabilirsiniz Domates KabuklarıDomatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin. Soğan SoyarkenSoğan...
  2. püf noktaları<<   Saklamanın püf noktaları

    püf noktaları<< Saklamanın püf noktaları

    püf noktaları saklamanın püf noktaları Salamı keten ve veya pamuklu bir bezin içine koyarak serin bir yerde saklayabilirsiniz. Buzdolabında hem kurur, hemde tadını kaybeder. Evde fazla miktarda domates varsa onları serin, karanlık ve rutubetsiz bir yerde on gün kadar saklayabilirsiniz. Onları ancak kullanacağınız zaman yıkayın. Şişeye koyduğunuz salçanın bozulmamasını sağlamak için şişenin...
  3. Püf Noktaları

    Püf Noktaları

    Elinin mürekkebiyle kadın işine soyunan, kısaca yalnız yaşayan erkeklere beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için yemek yapmayı öğreten birkaç bilgi : Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz... Soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayın....
  4. Yemeğin ustalarından et pişirme ve saklamanın püf noktaları

    Yemeğin ustalarından et pişirme ve saklamanın püf noktaları

    yumuşak et pişirme Et pişirmek kolay gibi görünse de yemeğin lezzeti ve besin değeri pişirme yöntemlerine bağlı olduğu için oldukça zor bir iştir. Usta aşçılara göre et yavaş yavaş pişirilmeli ve tuzu, piştikten sonra ilave edilmeli. Yumuşak olması için pişmeden önce terbiye işleminden geçirilmeli. Kurban Bayramı'nda kesilen kurbandan misafire ikram etmek bir gelenektir. Ancak bu ikramın, ev...
  5. Gıdınız mı var ?Gıdı saklamanın püf noktaları

    Gıdınız mı var ?Gıdı saklamanın püf noktaları

    gıdı nedir,gıdı nasıl kapatılır,gıdıyı saklamanın yolları,sarkan gıdıyı gizlemenin yolları,gıdı gizleme hakkında bilgiler Kiloluysanız ya da yüz şekliniz elverişliyse siz de bir gıdıya sahip olabilirsiniz. Ancak dert etmenize gerek yok. Çünkü küçük detay ve ipuçlarıyla gıdınızı gizleyebilirsiniz... Gözlere dikkat çekin Dikkat çekici göz makyajları karşınızdaki kişinin dikkatinin hep...

Sayfayı Paylaş