bisküvili muhallebi pastası | Melekler Mekanı FORUM - 27 Eylül 2016

bisküvili muhallebi pastası

Konu, 'Tatlılar' kısmında TÜLSÜ35 tarafından paylaşıldı.

  1. TÜLSÜ35

    TÜLSÜ35 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    14 Ocak 2008
    Mesajlar:
    723
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    bulundugum yer BURSA memleketim İZMİRRRR
    muhallebi ceşitleri bisküvili muhallebi muhallebili bisküvili pasta biskuvili tarifi
    Malzemeler:

    - 1 litre süt - 1 su bardağı şeker
    - 3 silme fincan un
    - 1/3 becel
    - 1 paket petibör bisküvi </SPAN>



    - 1 paket vanilya

    Yapılışı:
    Yağ eritilir ve un eklenerek pembeleşinceye kadar karıştırılır. Daha sonra ocaktan alınarak ılıması sağlanır. Ilıyınca süt ve şeker de eklenerek pişirilmeye devam edilir. Kıvamı koyulaşmaya yakın vanilya da ilave edilir. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır ve mikserle çırparak un toplarının yok olması sağlanır.
    Borcama, havanda dövülerek toz haline getirilmiş bisküviler yayılır. Üzerine muhallebi dökülür. Ilıklaşınca buzdolabında dinlendirilir. Muhallebi pastadan dilimler kesilerek ters çevrilerek servis yapılır.


    Burada dikkat edilecek 2 nokta var. Ben biraz küçük bir borcamda bu işlemi gerçekleştirdiğimden ters çevirme esnasında bisküviler dağıldı :). Ben de kenar süsü yaptım. Siz daha büyük bir borcamda (muhallebiyi döktüğünüzde 1 cm yükseklikte olacak kadar) yaparsanız, servis yaparken 2 dilimi üst üste koyarak daha şık bir görüntü elde edebilirsiniz. Ayrıca buzdolabında 1 gün bekletip ertesi gün servis yaptığınızda muhallebiyi çok daha rahat şekilde dilim halinde alabiliyorsunuz.

    Afiyet olsun.


     
  2. çatlak

    çatlak Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    29 Ekim 2009
    Mesajlar:
    1.228
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    istanbul
    Teşekkürler cnm
     
  3. juju

    juju Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    30 Nisan 2009
    Mesajlar:
    4.779
    Beğenilen Mesajlar:
    223
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    istanbul
    deniyicem bende tşkler paylaşımın için
     
bisküvili muhallebi pastası konusuna benzer içeriklerimiz
  1. muhallebi

    Hazırlanışı: Sütü bir tencereye boşaltın. Pirinç ununu ekleyip blenderle karıştırın. Kısık ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan indirip şeker ilave edip karıştırın. Soğuyunca vakumlayarak saklayın. Bebeğiniz yiyeceği zaman ılıtın. Püf noktaları: " Şeker mutlaka ateşten indirildikten sonra eklenmelidir. Şekerin önceden eklenmesi protein değerinin azalmasına neden olur....
  2. Sakizli Muhallebi

    MALZEMELER 1 çay fincanı toz şeker 1 çay fincanı buğday nişastası 2 paket damla sakızı 1 kg süt 1 paket margarin Sos malzemesi : 3 çorba kaşığı pudra şekeri 2 çorba kaşığı kakao 1/2 paket margarin 2 adet yumurta HAZIRLANIŞI Süt ve buğday nişastasını şekerle pişirin. Ateşten alınca dövülmüş damla sakızı ve yanm paket margarini ilave edin. Soğuduktan sonra blender ile iyice çekip, çukur...
  3. Muhallebi

    Bakınız; Tatlılar.Rüyada muhallebi yemek, şansınızın açılacağına, isteklerinizin gerçekleşeceğine işaret eder. Muhallebi yapmak da zor durumdaki insanlara yardım edeceksiniz demektir. Rüyada muhallebi yemek, şansınızın açılacağına, isteklerinizin gerçekleşeceğine işaret eder. Muhallebi yapmak da zor durumdaki insanlara yardım edeceksiniz demektir
  4. Diyet Muhallebi

    Diyet Muhallebi Malzemeler 750 ml Diyet Süt 3 Çorba Kaşığı Süt 3 Çorba Kaşığı Nişasta Diyet Sıvı Tatlandırıcı Tarçın veya Mevsim Meyveleri Hazırlanışı Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika içinde ateşten indirin. Dilediğiniz kadar...
  5. Kadayıflı muhallebi

    kadayıflı muhallebi tel kadayıflı muhallebi video tatlısı video puding MALZEMELER 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 2 damla sakızı 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 yumurta sarısı KADAYIFI İÇİN 300 gr tel kadayıf 1 su bardağı ceviz içi dövülmüş 1 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 50 gr tereyağı HAZIRLANIŞI Tel kadayıfımızı bıçakla ince ince doğrayalım tencereye...

Sayfayı Paylaş