Bitkilerle Cilt ve Saç Bakımı

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Bitkilerle Cilt ve Saç Bakımı
karanfilin saça faydaları karanfil suyunun saça faydaları karanfilin etkisi lavanta suyunun cilde lavanta
Şifa kaynağı bitkilerin o kadar çok faydası var ki hanımlar .Hastalıklardan tutunda güzelliğe kadar faydaları saymakla bitmez.Ben şu an güzellik konusuna değinmek istiyorum ve bitkilerle saç ve cilt bakımı nasıl yapılır faydaları nelerdir onlarla ilgili bilgiler vermek istiyorum:tik:

Gökyüzüne doğru uzanan ağaçlar, birbirini adeta iterek yer edinmeye çalışan sık çalılıklar ve rengarenk görünümleriyle bizi baştan çıkaran çiçekler... Doğa, aynı zamanda güzelliğin anahtarını da içinde saklıyor! Bize ışıl ışıl parıldayan saçlar ve pürüzsüz bir cilt vaat ediyor. Üstelik bununla da yetinmiyor; ruhumuzu sakinleştiriyor!

Doğal yöntemlerle sağlıklı saçlar, pürüzsüz bir cilt

Işıl ışıl parıldayan saçlar ve kadifemsi bir cilde sahip olmak sandığınız kadar da zor değil. Üstelik, doğanın bize sunduğu şifalı bitkiler sayesinde evde kolaylıkla uygulayabileceğ iniz maskeler, tonikler ya da çaylarla kısa sürede sonuca ulaşabilirsiniz.

LAVANTA CİLDİ FERAHLATIYOR

Lavanta, eski zamanlardan bu yana aromatik ve şifalı bir bitki olarak kullanılıyor. Lavanta çiçekleri, hem canlandırıcı hem de ferahlatıcı etkiye sahip. İş gününün sonunda kendinizi yorgun hissediyorsanı z, lavanta yağı ekleyeceğiniz banyoyla enerjinize yeniden kavuşabilirsiniz. Stres nedeniyle alnınızda oluşan o sevimsiz kırışıklardan kurtulmak ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmak için de lavantanın gevşetici maskesinden yararlanabilirsiniz .

Banyosu: Lavanta çiçeğiyle hazırlayacağınız banyo kürü, vücudunuza zindelik verdiği gibi, cildinizin parlaklık ve tazelik kazanmasını da sağlayacak. 60 - 70 gr lavanta çiçeğini 2 - 3 litre suya ilave ederek kaynama derecesine kadar ısıtın. 10 - 15 dakika demlenmesini bekledikten sonra suyu süzün ve banyo suyuna ekleyin. Küvette 15 - 20 dakikadan fazla kalmamaya özen gösterin.

Maskesi: 1. Lavanta yağı, cildinizin ferahlamasına yardımcı olurken, biberiye yağı da kan dolaşımını hızlandıracak. 1 damla lavanta yağı ve 1 damla biberiye yağını, 1 kaşık kile ilave edin. Karışımın cilt üzerinde kolayca uygulanmasını sağlayacak kadar su ekleyin. Maskeyi, cildinizin yağlı bölgelerine sürdükten sonra kuruyana kadar bekleyin. Ardından cildinizi ılık suyla durulayın.

2. Kırışıklardan ve sivilcelerden kurtulmak için, iki avuç lavanta çiçeğini bir bardak portakal suyuyla birlikte ısıtın. Ateşten indirdiğiniz karışımı, kabuğunu soyduğunuz bir dilim salatalıkla birlikte ezin. Karışıma, iki kaşık kaymak ve bir yumurta sarısı ilave edin. Darı unuyla da iyice çırparak krema haline getirin. İki saat kadar buzdolabında dinlendirin. Ardından maskeyi yüzünüze uygulayın ve 10 15 dakika bekleyin. Maske kürüne en az üç hafta devam edin.

ADAÇAYI SAÇLARI GÜÇLENDİRİYOR

Genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişen ada çayının etken maddeleri; uyarıcı, kan dolaşımını güçlendirici ve sinir sistemini destekleyici özelliğe sahip. Adaçayı, özellikle yağlı ciltler için kullanılan "temizleme" ürünlerinde yer alıyor. Çünkü bu bitki, yağlı ciltlerde iki kat daha etkili. İçeriğindeki flavonoid maddesi de serbest radikalleri nötralize ederek cildin yaşlanmasını engelliyor.

Toniği: 2 litre suya 80 gr papatya, 50 gr adaçayı, 50 gr mersin yaprağı döküp 5 dakika kaynatın. Çayı, 20 dakika demleyip, süzün. Her banyodan sonra saç diplerine bu tonikle masaj yapın. Bu tonik saçlarınızın güçlenmesine ve dökülmesinin önlenmesine yardımcı oluyor.

Buhar Banyosu: Adaçayı, dağ kekiği, ıhlamur ve lavanta karışımıyla haftada bir kez yapmanız gereken bu buhar banyosu, cildinizin daha sağlıklı ve daha canlı görünmesini sağlıyor.
sifali-bitkiler3-1879.jpg

ISIRGANOTU KEPEKTEN ARINDIRIYOR

Cilde temas ettiğinde kaşındırdığı için pek sevilmeyen ısırganotu, son derece yararlı bir bitki. Isırganotu; kansızlıktan böbrek taşına, romatizmadan varise kadar pek çok derde çare olabiliyor. Bitki ne kadar taze olursa, tedavi gücü o oranda artıyor. Sağlığımız üzerindeki yararlarının yanı sıra; ergenlik sivilcelerini yok ediyor, saçları canlandırıyor dökülmesini önlüyor, sıkılaştırıyor ve kepeği gideriyor.

Masajı: 1. Yarım litre taze kaynatılmış su içine, 5 poşet ısırganotu çayını ilave edin. Kabın ağzını kapatın ve 5 - 10 dakika demlendirip, soğutun. Elde ettiğiniz bu infüzyonu saçlarınızı yıkayıp duruladıktan sonra durulama suyu olarak kullanın. Saç diplerine yapacağınız masaj, zaman içinde saç kaybını önler, saçları güçlendirir ve kepek oluşumuna engel olur. Ayrıca bu infüzyonu tonik olarak kullanıldığınızda cildiniz de sıkılaşır.

2. 100 gram dulavrat otu kökü, 100 gram ısırgan otu kökü ve 60 gram simsir ağacı yaprağını iki litre sirke içine bırakın. Bitkileri sekiz gün sıcak bir yerde dinlendirdikten sonra süzün. Elde edeceğiniz sıvıyla kafa derisine masaj yapın. Düzenli olarak yapacağınız masaj sayesinde saçlarınız kısa zamanda eski gücüne kavuşacak.
cilt-catlaklarina-bitkisel-cozum1-7360.jpg


PAPATYA CİLDİ DİNLENDİRİYOR

Kaynatılmış papatya çayı ile haftada bir kere yüzünüzü yıkadığınızda; cildiniz tazelenecek sağlıklı bir görünüme kavuşacak. Özellikle saçlarınız açık renkteyse kaynatılmış papatya suyundan yararlanın; saçlarınız güzelleşsin ve göz okşayıcı parlaklık kazansın.

Maskesi : İki avuç papatya ve bir tutam ceviz içi bademi ezin. Bir adet yumurta akı, yarım fincan limon suyu ve bir çorba kaşığı süzme balı iyice çırpın ve hazırlanan papatya ezmesiyle birlikte yoğurarak ateşte tutun. Maskeyi yüzünüzde yarım saat beklettikten sonra badem yağı karıştırılmış ılık suyla kompres yapın. Papatya maskesi kürünü en az 15 gün uygulayın. Bu maske aynı zamanda saçlarınıza da ayrı bir canlılık verir.

Banyosu : 5 - 6 avuç dolusu ince kıyılmış papatyayı, 2 litre kaynar suyla haşlayın. 15 dakika demlenmeye bıraktıktan sonra süzün ve banyo suyuna ilave edin. Banyoda 15 - 20 dakikadan fazla kalmayın.

Kompresi : Gözlerinizdeki yorgunluklara, şişkinliklere, kızarmalara ve yanmalara, kurutulmuş papatya banyosu iyi gelir. Bir fincan kaynamış suya, 1 kaşık kuru papatya çiçeği atın. Ardından 20 dakika demlenmeye bırakıp, süzün. Pamuğu papatya suyuna batırdıktan sonra göz kapaklarınızın üzerine yerleştirip 10 dakika bekleyin. Bu arada pamukları kuruyunca yeniden ıslatın.

ZENCEFİL CİLDİ TEMİZLİYOR

Hindistan ve Malezya'da yetişen zencefilin kökü kurutulduktan sonra toz haline getirilerek veya tanesi bıçakla kesilerek kullanılıyor. Taze kökleri sökülüp dilimlenerek bazı Uzakdoğu yemeklerine de katılıyor. Bu bitki kan dolaşımının yetersiz kaldığı durumlarda, özellikle kılcal damarlardaki dolaşımı hızlandırıyor ve böylece kanın yüzeysel bölgelere de rahatça ulaşmasını sağlıyor. Bu etkinliği sayesinde, üşüyen el ve ayakların ısıtılmasında son derece etkili görevler üstleniyor. Zencefil içeren maskeler de cildinizi temizliyor, dezenfekte ediyor ve aynı zamanda tüm yüzünüzün ısınmasını sağlıyor.

Macunu : Zencefil, zerdeçal, tarçın, karanfil ve süzme balla yapacağınız macun, cildiniz için ideal. Bu macunla uygulayacağınız 15 günlük kür, pırıl pırıl bir cilde sahip olmanız için yeterli olacak.

KUSURSUZ CİLT: YUMUŞAK VE PÜRÜZSÜZ

Yumuşak, porselen gibi pürüzsüz, kusursuz ve lotus çiçeği gibi düz... Uzakdoğu felsefesinde güzel bir cilt bu özellikleriyle tarif ediliyor! Aslında bitkiler sayesinde biz de ışıl ışıl parıldayan bir cilde sahip olabiliriz. Bunun yolu ise cilde düzenli olarak bakım uygulamaktan geçiyor. Önce cildinizi ılık bir suyla iyice temizleyin, ardından lavanta ya da papatya maskesi uygulayın.

Papatya sayesinde cildiniz tazelenecek ve sağlıklı bir görünüme kavuşacak! Lavanta da cildinizin parlaklık kazanmasını sağlayacak. İsterseniz yeşil çay, gingko veya zencefil gibi özel bitkilerden elde edilen hazır ürünlerden de yararlanabilirsiniz . Maskeyi uygularken cildinizin hassas bir ipek olduğunu düşünün. Maskeyi, hafif hafif dairesel hareketlerle sürün. Bu sayede cildinizi uyarır ve hayat enerjisinin akışını desteklersiniz. Son olarak pamuğa biraz yeşil çay damlatın ve yüzünüzü iyice temizleyin. Cildiniz ışıl ışıl parlıyor, değil mi?


Doğanın kokularıyla bakım ve terapi

Eğer isterseniz, stres ve kargaşa hayatınızdan uçar gider... Bunun için öncelikle kendinizi, ruhunuzdaki sakinliğe teslim etmeniz gerekiyor. Kimi kokular sayesinde stresten tamamıyla arınabilirsiniz. Çünkü koku molekülleri burundan geçerek beyne ulaşıyor ve etkilerini anında gösteriyor.

Bilinen en rahatlatıcı kokular ise aromatik yağlar. Bu nedenle günümüzde pek çok kozmetik firması, ürünlerinde, aromatik etkili doğal kokular kullanıyor. Bu ürünler, aromaterapik etkileriyle ruhu canlandırıyor ya da rahatlatıyor. Ayrıca bileşimlerinde bulunan bitkilerin şifalı etkileri sayesinde de cilde bakım uyguluyor. Lancome Aromatonic, vücuda bakım yapan ilk parfüm olma özelliğini taşıyor.

Enerji ve serinlik verirken cildin pürüzsüzleşmesini de sağlayan Aromatonic, bu özelliğini, bileşiminde bulunan paraguay çayı ve zencefil esanslarından alıyor. Clarins Eau Dynamisante serisinde ise limon, portakal, kekik ve biberiyeden gelen hoş koku, ferahlık, zindelik ve canlılık veriyor. Ginseng, cildi sıkılaştırırken, ssarısabır ve ispahul gibi otlar da cildi nemlendiriyor ve yumuşatıyor.
 
Geri
Üst