gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.218
    Ödül Puanları:
    113

    Bitlis Yemekleri

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    bitlis yemekleri bitlis yemek tarifleri yemekleri resimli bitlisin yöresel in meşur ile ilgili bilgi Bitlis Yemekler
    Bitlis Mutfağı, Osmanlı kültürünün izlerini taşır. Yemeklerinde özellikle tereyağı ve baharatlar oldukça fazla kullanılır.

    Turşu aşı çorba

    Malzemeler:

    1 su bardağı aşurelik buğday, yarım su bardağı nohut, yarım kg kuşbaşı et, 6 su bardağı su, 5 çarliston biber, yarım kg taze fasulye, 1 kg domates, 1 demet taze nane, 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası karışımı, 2 çorba kaşığı tereyağı, tuz, kuru nane

    Yapılışı:

    Buğday ve nohutu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp etle birlikte tencereye alın. Tereyağı ve suyu ekleyip pişirin. Taze fasulyeyi küçük küçük doğrayın ve tencereye ilave edip pişirin. Çarliston biberleri ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Taze fasulye yumuşamaya başlayınca çarliston biber, domates, salça ve tuzu ilave edip karıştırın. Ocaktan almadan önce taze naneyi doğrayı ilave edin ve kur naneyi serpin. Bir taşım kaynatıp sıcak olarak servis yapın.

    Şeker helvası

    Malzemeler:

    250 gr tereyağı, yarım kg un, 2 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

    Süslemek için:

    8-10 yarım ceviz içi

    Yapılışı:

    Tereyağını eritin. Unu ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak orta ateşte kavurun. Pembeleşmeye başlayınca çekilmiş ceviziçini ilave edip 15-20 dakika
    daha kavurun. Toz şekeri ekleyin ve 5 dakika daha karıştırarak kavurup ocaktan alın. Düz bir servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Dilediğiniz şekilde dilimleyin ve ceviz içi ile süsleyerek servis yapın.

    Su böreği

    Malzemeler:

    6 yumurta, 2 çorba kaşığı sirke, 2 çorba kaşığı su, 2 çorba kaşığı sıvıyağ,yarım kg yağsız kıyma, 1 demet maydonoz, 350 gr tereyağı, aldığı kadar un, tuz,karabiber

    Yapılışı:

    Yumurtaları derin bir keseye kırın. Sirke, sıvıyağ, tuz ve su ilave edip karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Hamurdan eşit büyüklükte parçalar koparıp 16 adet beze yapın. Unlanmış zemine dizip üzerlerine ıslak bez örtün. Hamurları oklavayla tek tek açarak yufkaları hazırlayın. Diğer tarafta bir tencerede bol su kaynatın. Tepsiyi yağlayıp yufkalardan birini serin ve üzerine 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirin.
    Diğer yufkaları dörde bölerek önce kaynayan suya batırıp çıkarın. İyice süzüp
    tepsiye serin. Üzerine 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirin. 8 adet yufkayı 2 ıslak yufka, bir kuru yufka şeklinde aralarına terayğı gezdirerek kat kat döşeyin. Kıymaya çok az su ilave edip kavurun. Kıyılmış maydonoz, karabiber
    ve tuz ekin. 8 adet yufkadan sonra kıymayı yayın ve kalan 8 yufkayı da aynı
    işlemi tekrarlayarak kat kat döşeyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üstü kızarıncaya kadar pişirip dilimleyerek sıcak servis yapın


     
  2. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    Ce: Bitlis Yemekleri
    bitlisin yemekleri güzeldir.saol paylaşım için
     
Bitlis Yemekleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Bitlis

    Bitlis

    bitliste gezilecek yerler bitlis kale tıp merkezi telefonu kale tıp merkezi tatvanın neyi meşhur Havayolu: Bitlis'e havayolu ile Van ve Muş illerinden ulaşılabilir. Feribot Ulaşımı: Van Tatvan arası tarifesiz olarak çalışmaktadır. GEZİLECEK YERLER Ahlat İl merkezine 60 km. mesafede, Van Gölü kıyılarında kurulu bulunan Ahlat ilçesinde çoğu 13. yüzyıldan kalma 14 kümbet, 2 kale, Selçuklu...
  2. Bitlis Resimleri, Bitlis Manzaraları

    Bitlis Resimleri, Bitlis Manzaraları

    bitlisten görüntüler bitlis manzaraları bitlisten manzaralar bitlis görüntüleri yemekleri resimli Bitlis iline şöyle bir bakmaya ne dersiniz buyrun sizler için Bitlis ten farklı yerlerden ve açılardan çekilmiş resimlerle Bitlis:)
  3. Bitlis Coğrafyası, Bitlis Coğrafi Konumu

    Bitlis Coğrafyası, Bitlis Coğrafi Konumu

    bitlisin coğrafi konumu bitlis coğrafyası bitlisin coğrafyası bitlis konumu Bitlis ilinin genel coğrafi yapısı ve özelliklerini merak edenler için ilin genel coğrafi özelliklerini paylaşmak istiyorum arkadaşlar bakalım Bitlis'in coğrafi yapısı nasılmış:tik. Bitlis İlinin genel olarak yüzölçümü 6.706 km2 dir. Bu rakama Bitili İli sınırları içerisinde kalan Van Gölünün 1.876 km2 lik kısmıda...
  4. Bitlis Tarihi, Geçmişten Günümüze Bitlis

    Bitlis Tarihi, Geçmişten Günümüze Bitlis

    Bitlis ilinin geçmişten günümüze kadar gelen tarihi gelişimi ve yapısı hakkında tüm bilgileri paylaşmak istiyorum arkadaşlar sizlerde ilin tarihi gelişimini merak ediyorsanız az sonra vereceğim bilgilere göz atmalısınız:tik: Tarihçiler Bitlis tarihini değişik zamanlardan başlatmaktadırlar. 5000 yıllık, 7000 yıllık tarih gibi. Gerçekte Bitlis tarihi Neolotik Çağ dediğimiz Yenitaş dönemine...
  5. Bitlis Yöresel Yemekleri

    Bitlis Yöresel Yemekleri

    bitlis yöresel yemekleri Bitlis Yemekleri, Bitlisin Yöresel Yemekleri, Bitlis Yemek Kültürü,Bitlisin geleneksel Yemekler, bitlisin yöresel yemekleri ve tarifi, Bitlis ilinde yapılan yöresel yemekle ve tariflerini paylaşıyorum melekler... Bitlis, yemek kültürünün çok zengin olduğu bir ilimizdir. Yemekleri ağır, masraflı ve zahmetlidir. Özellikle maddi bakımdan, aşırı bir yük...

Sayfayı Paylaş