gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.234
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Böğürtlen kansere şifa

    Konu, 'Kanser ve Tedavi' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    böğürtlen kökü çayı böğürtlen kökünün faydaları kökü ile hamile kalanlar çayı nasıl yapılır Böğürtlenin sayısız faydası olduğunu biliyor muydunuz? Ya da kansere karşı en etkili meyve olduğunu.
    [​IMG]

    Prof. Dr. Erkan Topuz, böğürtlenin kanser ve tümör hücrelerinin gelişimini engellediğini söylüyor. Topuz, herkese günde bir avuç böğürtlen yemesini tavsiye ediyor. Böğürtleni mevsiminde tüketebileceğiniz gibi yaprağını kurutup kışın çayını içebilirsiniz. Şurubunu ya da marmelatını da yapabilirsiniz. Ayrıca böğürtlen dondurma, pasta, ve kozmetik sektörlerinde de kullanılıyor. Sıcaktan bunalmış bir vaziyette yürürken karşınıza bir işporta tezgâhında ya da manav reyonunda çıkıyor. Göz alıcı rengi bakar bakmaz ekşi ve ferah tadını hayal ettiriyor. Böğürtlen mevsimindeyiz. Birkaç yıl öncesine kadar az bulunan ve pahalı bir meyve olan böğürtlen şimdilerde hiç olmadığı kadar bol. Dolayısıyla önceki yıllara göre daha ucuz. Çünkü 8 yıldır Tarım Bakanlığı'nın üniversitelerle birlikte yaptığı çalışmalar sayesinde 10 ilde böğürtlen yetiştiriliyor. Tokat, Adana, Samsun, Maraş, Ordu, Erzurum, Erzincan, Malatya, Hatay ve Isparta'da tarlalara böğürtlen dikildi. Bu yıl beklenenden çok hasat elde eden çiftçiler dondurma, pasta, ve kozmetik sektörlerinin ihtiyacını karşıladıktan sonra ellerinde kalan ürünü piyasaya sürdü.

    Kültür böğürtleni olarak adlandırılan tarla böğürtlenleri hem renk hem de büyüklük olarak göz dolduruyor. Daha küçük ve açık renkli olan yaban böğürtlenleri ise tadı ve faydası bakımından daha makbul. Fakat toplanması zor ve üretimi az olduğu için kültür böğürtlenine razı olmak gerekiyor. Çünkü böğürtlenin başta kanser olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiğini öğrenince bu meyveyi sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz.

    Kanser savaşçısı böğürtlen

    Böğürtlenin içinde bulunan ellagik asit, antikansorojen madde olarak biliniyor. Onkolog Prof. Dr. Erkan Topuz, Amerika'da hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde böğürtlenin kanser ve tümör hücrelerinin gelişimini engellediğinin, hatta küçülttüğünün ntespit edildiğini söylüyor. Ellagik asit, böğürtlenin yanı sıra, çilek, üzüm ve ahudududa da bulunuyor. Topuz, günde bir avuç böğürtlen yenilmesini tavsiye ediyor. Böğürtlen yaz ortası ve sonbahar başında hasadı yapılan bir meyve. Yılın diğer zamanlarında ise şurubu veya marmelatı tüketilebilir. Böğürtlenin bir özelliği de dondurucuya konulabilen bir meyve olması. Dondurucuda özelliğini ve lezzetini kaybetmiyor, uzun süre kalabiliyor. Dolayısıyla da kışın ortasında taze böğürtlen tüketebilirsiniz. Böğürtlenin sadece meyvesi değil yaprağı ve kökü de kansere karşı etkili. Böğürtlen yaprağını kurutup kışın çayını içebilirsiniz.

    Onkoloji profesöründen böğürtlen şurubu tarifi

    Böğürtlenin faydasını göstermesi için yılda birkaç defa yemenin etkili olmayacağını söyleyen Topuz, sürekli tüketilmesini öneriyor. ve kadınlara böğürtlen şurubu tarifi veriyor: Böğürtleni bol olduğu zamanlarda alıp ezerek bir süre kaynatın. Pekmez haline gelmeden sıvı olarak şişeleyin. Kesinlikle şeker katmayın ve bu şuruptan günde üç çorba kaşığı tüketin. Yine böğürtlenli pasta ve dondurmaları bolca tüketebilirsiniz.

    Anadolu çiftçisinin meyve yetiştiriciliği konusundaki danışmanı Prof. Dr. Resul Gerçikçioğlu, Türk çiftçisinin böğürtleni nihayet keşfettiğini söylüyor. Hem faydası hem de çok sayıda sektörde kullanılıyor olması böğürtlen üretimini her yıl artırıyor. Birçok bölgede yaban böğürtleni yetiştiği için bugüne kadar tarımını yapmak çiftçilerin aklına gelmiyordu. Bakanlığın ve akademisyenlerin desteğiyle çiftçiler buğday ve karpuz tarlalarına böğürtlen dikti. Kazançlarından da çok memnunlar. Gerçekçioğlu, üretimin iyi gittiği ve böğürtleni daha çok tüketeceğimiz müjdesini veriyor.

    Böğürtlenin faydaları saymakla bitmiyor

    İçeriğinde bulunan ellagik asit antikanserojen madde olarak biliniyor. Bu madde kanser hücrelerinin ve tümörün büyümesini engelliyor. Göğüs ve rahim tümörünün büyümesini engellediği Amerika'da Kuzey Carolina'daki Clemson Üniversitesi'nde yapılan araştırmalarda tespit edilmiş.

    Hafızaya iyi geliyor.
    Yaprağından yapılan çay, ağız yaralarını iyileştiriyor.
    Kanı temizliyor.
    Cildi güzelleştiriyor. Bu sebeple kozmetikte de çok kullanılıyor.
    Böğürtlen suyu kan şekerini dengeliyor.
    Bol vitamin içeriyor. Özellikle içeriğindeki B grubu vitaminler çocukların gelişimini olumlu yönde etkiliyor


     
Böğürtlen kansere şifa konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Böğürtlen

    Böğürtlen

    C vitamini deposu ve antioksidan özelliğinden dolayı hücre yaşlanmasını durduran böğürtlen kanı temizliyor, tok tutuyor, hafızayı tazeliyor.Sadece meyvesi değil yaprağı da yararlı uzmana göre. Böğürtlen yaprağından yapılan çay ağız yaraları için birebir.Kurutulmuş yapraklarından yapılan şurubun ise kanı temizleyici etkisi var.Öksürüğe şurup gibi. YAPRAĞINI KAYNATIN...! Sadece meyvesi...
  2. BÖĞÜrtlen

    BÖĞÜrtlen

    böğürtlen hangi bölgede yetişir BÖĞÜRTLEN: (Brombeerstrauch, Brombeere, Mure sauvage, muron, Ing. Bramble, blackberry) Haziran-eylül ayları arasında, beyazımsı veya pembemsi renkli çiçekler açan, yüksek boylu, çok senelik, dikenli ve çalı görünümünde bir bitki. Ekilmemiş yerlerde, çit, yol ve hendek kenarlarında çok bulunur. Gövdeleri silindir şekilli, içi dolu, odunlu ve dikenli dallar, önce...
  3. Böğürtlen Kansere İyi Geliyor

    Böğürtlen Kansere İyi Geliyor

    GDO lu, yani genetiği değiştirilmiş organizmalı yiyecek ve içeceklerin bolca bulunduğu günümüzde hastalıklardan korunmak adına kullanmamız gereken yiyecekleri herkes gibi sizlerde merak ediyorsunuzdur. Son günlerde kanserle ilgili yapılan araştırmalarda bağzı bulgular elde edilmiş. Böğürtlen kansere iyi geliyormuş meleklerim. Haberin devamı şöyle. Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi...
  4. Böğürtlen Kanserden Koruyor

    Böğürtlen Kanserden Koruyor

    Böğürtlenin yararları, ellagic asid, kanser tedavisi, kanserden korunmak, Prof. Dr. Turan Karadeniz Yapılan araştırmalar, son yıllarda ülkemizde üretimi yaygınlaşan böğürtlenin içeriğinde yüksek miktarda bulunan ellagic asid sayesinde kanser ve tümör hücrelerinin büyümesini engellediğini ortaya koydu. Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Ordu’da...
  5. Kayısı Çekirdeği ile kansere şifa geldi

    Kayısı Çekirdeği ile kansere şifa geldi

    Kayısı Çekirdeği ile kanser tedavisi doğru mu? Kansere kayısı çekirdeği Birçok derde deva kayısının çekirdeği de şifa veriyor. B17 vitamini ile acı kayısı çekirdeği kanserli hücreleri durdurup hücreleri yeniliyor. İnönü Üniversitesi uzmanlarından Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut yaptıkları araştırmayı şöyle anlattı: "Deney hayvanlarına günde 3 ya da en fazla 5 acı kayısı çekirdeği verdik....

Sayfayı Paylaş