gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Böğürtlenli Pasta (12 Kişilik)

    Konu, 'Kekler - Pastalar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 3 Yaprak Jelatin ½ Limon Suyu
    600 gr Böğürtlen
    100 gr Labne Peynir
    5 Çorba Kaşığı Toz Şeker
    1 Su Bardağı Süt
    1 Çorba Kaşığı Böğürtlen Likörü
    2 Çorba Kaşığı Böğürtlen Şurubu
    İkiye Bölünmüş Hazır Pandispanya


    Yemeğin Tarifi
    Jelatini sıcak suyun içine koyun. Kaşık yardımıyle karıştırıp eritin. Yarım limon suyunu jelatinle karıştırın.
    Böğürtlenlerin 250 gramını mikserde püre haline getirin. Böğürtlen püresini labne peyniri ve toz şekerle karıştırın. Erittiğiniz jelatini de bu karışıma ekleyin. Sütün içine böğürtlen likörünü ve şurubunu koyup karıştırın.
    Pandispanyayı böğürtlen şuruplu ve likörlü süt ile ıslatın. Pandispanyaların arasına böğürtlen püreli krem peyniri yayın. Pastayı bu şekilde 3 saat buzdolabında bekletin. Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

     
Böğürtlenli Pasta (12 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kayısılı Pasta (10 Kişilik)

    Kayısılı Pasta (10 Kişilik)

    Malzemeler Kek Malzemesi 14 yumurta 1/2 kg toz şeker 1/2 kg un Krema Malzemesi 15 Yumurta 500 gr kayısı püresi 1/2 kg toz şeker 1 kg şekersiz şanti Yemeğin Tarifi Yumurta ve toz şekeri çırpın. Önceden çırpmış olduğunuz şantiye ilave edin. Bu karışıma kayısı püresini ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız kremayı dinlenmeye bırakın. Turtada kullanılacak 14 yumurtanın toz şeker ile mikserde...
  2. Ayvalı Strudel (12 Kişilik)

    Ayvalı Strudel (12 Kişilik)

    MALZEMELER 1 Su Bardağı Ayva Marmelatı 1 Yemek Kaşığı İzmir Üzümü 1 Yemek Kaşığı Ceviz 1 Yumurta Sarısı 1 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri (üzeri için) MiIföy Hamuru Malzemesi: 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı 1 Yumurta 1/2 Limon Suyu 1 Su Bardağı Ilık Su 10 Çay Bardağı Un 250 gr Margarin Tuz HAZIRLANIŞI Milföy hamurunu hazırlamak için; margarin dışındaki tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp yoğurun....
  3. böğürtlenli pasta

    böğürtlenli pasta

    böğürtlenli pasta Malzemeler : 3 Yaprak Jelatin ½ Limon Suyu 600 gr Böğürtlen 100 gr Labne Peynir 5 Çorba Kaşığı Toz Şeker 1 Su Bardağı Süt 1 Çorba Kaşığı Böğürtlen Likörü 2 Çorba Kaşığı Böğürtlen Şurubu İkiye Bölünmüş Hazır Pandispanya Hazırlanışı :Jelatini sıcak suyun içine koyun. Kaşık yardımıyle karıştırıp eritin. Yarım limon suyunu jelatinle karıştırın. Böğürtlenlerin 250...
  4. Böğürtlenli yaş pasta

    Böğürtlenli yaş pasta

    pasta süsleme teknikleri yas pasta suslemesi böğürtlenli yaş yaş süsleme teknikleri çeşitleri pandispanya için 4 yumurta 1çb sıvıyağ 1 sub. tozşeker 1çb. su yarımpaket çikolata sosu( dr otker) 2 paket kabartma tozu 2 sub un ara ve üst süslemesi için. 2 paket vanilya pasta kreması( dr otker) 1 paket meyveli sos ( dr otker) bir avuç şam fıstığı bir avuç damla çikolata pasta süsü böğürtlen...
  5. Böğürtlenli Muzlu Nefis Bir Pasta Tarifi

    Böğürtlenli Muzlu Nefis Bir Pasta Tarifi

    Bu konu muzlu böğürtlenli pasta hakkında bilgiler vermektedir. Sevgili melekler, eğer muzlu lezzetler hoşunuza gidiyorsa böğürtlenle harmanlanmış harika bir pasta tarifi verdiğimiz bu konumuz inanın başınızı döndürecek. Canınız harika bir pasta yemek istiyorsa emin olun bu tarif en iyisi diyoruz ve bu güzel pastanın tarifini sizlerle paylaşıyoruz.. Gerekli Malzemeler...

Sayfayı Paylaş