gebe
  1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Börek Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    börek pişirmek, püf noktaları, nelerdir, böreğin kabarması için, dikkat edilecek noktalar, ile ilgili bilgiler burada melekler

    [​IMG]




    Ev hanımlığı zor zanaat melekler,bu bir gerçek :)

    Pek çok işten anlamak ve layıkıyla yapmak ta her meleğin harcı değil doğrusu :)

    İşte bu yüzden bilmeyenlere hiç olmazsa biraz faydamız olsun diye ufak tefek tüyolar veriyoruz sizlere :)

    Şimdi anlatacaklarımız da böreği bir türlü olması gerektiği gibi pişiremeyenler için ;


    Börek pişirmenin ideal bir fırın ısısı ve pişme süresi olmadığı için her hamur çeşidi (yaprak hamuru, mayalı hamur, yağlı hamur vb) için farklı bir pişirme süresi ve ısısı uygulanır. Aynı zamanda böreğin kalınlık derecesi de böreğin pişmesinde çok etkilidir.

    Yufka böreği yaparken, yufkalar, yeterli derecede sütle ıslatılmalıdır. Börek iç malzemesi, tepsiye, en az iki yufka döşendikten sonra konulmalıdır. Çünkü iç malzeme tepsinin dibine yakın olursa böreğin altını nemlendirerek iyi kızarmasını önler ve görünümünü bozar. Aynı zamanda, böreğin altına, yağ hariç, sıvı (su, süt, çırpılmış yumurta, sos vb) kaçırılmamasına özen gösterilmelidir.

    Aksi halde börek tepsiye yapışır, iyi kızarmaz ve sonuç kötü olur. Pişirme sırasında böreğin kabarması Turbo fırınlarda sıcak havanın dolaşımını engeller, küçük hacimli statik fırınlarda kabaran yufkanın üst kısımdaki ısıtıcıya yapışmasına neden olabilir. Bu nedenle kabarmayı önlemek için börek, hazırlandıktan sonra bir bıçak yardımıyla birkaç yerden delinmelidir.

    Bunlardan başka böreğin daha lezzetli olmasını ve kıvamında pişmesini istiyorsanız fırına koymadan önce birkaç saat buzdolabında bekletin. Böylece çok daha lezzetli olacaktır.


     
Börek Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. püf noktaları<<  tavuk pişirme

    püf noktaları<< tavuk pişirme

    tavuk pişirme tarifleri bütün tavuk pişirme fırında bütün çeşitleri Bu tavuk başka tavuk Haşlayacağınız tavuğun içine 1 diş sarmısağı soymadan atıverin. Sizin tavuğunuzun lezzeti herkesinkinden farklı olacaktır. Tavuğu fırından çıkardınız. eğer hemen yenmeyecekse fırından çıktığı anda folyo kağıdına sıkıca sarın. Bu da yumuşacık kalması için bir hile. Fırına konacak tavuğun tepsisi, tavuk...
  2. yemek pişirmenin püf noktaları

    yemek pişirmenin püf noktaları

    çiğer pişirmenin püf noktaları ciğer pişirmenin püf noktası lezettli yemekler arnavut ciğeri noktası arnavut ciğerinin noktaları ciğer tava yapmadan ununun içine 1 tatlı kaşığı karbonat koymayı ihmal etmeyin ayrıca ayçiçek yağınızda iyice kızmış olursa arnavut ciğeriniz daha lezetti olur ciğerleri yarım saat kadar sütte de beklete bilirsiniz etleri daha lezettli olması için bir kahve...
  3. Yumurta pişirmenin püf noktaları

    Yumurta pişirmenin püf noktaları

    yumurta pişirmenin püf noktaları Mutfakların en önemli besinlerin biri olan yumurtanın pişirme yöntemleri ile ilgili püf noktalar kızlar... * Yumurta yüksek ısıda sülfürik asit çıkaran bir besin olduğu için on dakikadan fazla haşlamayın. * Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın. Daha sonra karışımı tavaya alın ve...
  4. Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

    Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

    Bu konu; Et pişirmenin püf noktaları hakkında bilgi vermektedir. Melekler kurban bayramının ertesi olan şu günlerde az çok hepimizin evinde et vardır.Sotesi yahnisi kebabı daha bir çok çeşit et yemeği yaparız.İşte Et pişirirken istenilen sonuçları elde edebilmek için önerilmiş 30 püf noktası pratik bilgiler bölümüzde. 1-)Tavayı ve ızgarayı etleri yerleştirmeden önce ısıtın....
  5. Barbeküde, Mangalda Balık Pişirmenin Püf Noktaları

    Barbeküde, Mangalda Balık Pişirmenin Püf Noktaları

    barbeküde balık pişirme, mangalda balık pişirme, balık ızgara nasıl yapılır Sevgili melekler, havaların ısınmasıyla birlikte piknik ve mangal sefaları başladı. Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte bu keyfi paylaşırken harika lezzetlerle de damaklarınızı da şenlendirebilirsiniz. Eğer barbekü keyfiniz için balık düşünüyorsanız, dünyaca ünlü barbekü markası Weber uzmanları, barbeküde balık...

Sayfayı Paylaş