Börek Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

T

TİTAN

Forum Okuru
Börek Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?
börek pişirmek, püf noktaları, nelerdir, böreğin kabarması için, dikkat edilecek noktalar, ile ilgili bilgiler burada melekler



borek-48.jpg





Ev hanımlığı zor zanaat melekler,bu bir gerçek :)

Pek çok işten anlamak ve layıkıyla yapmak ta her meleğin harcı değil doğrusu :)

İşte bu yüzden bilmeyenlere hiç olmazsa biraz faydamız olsun diye ufak tefek tüyolar veriyoruz sizlere :)

Şimdi anlatacaklarımız da böreği bir türlü olması gerektiği gibi pişiremeyenler için ;


Börek pişirmenin ideal bir fırın ısısı ve pişme süresi olmadığı için her hamur çeşidi (yaprak hamuru, mayalı hamur, yağlı hamur vb) için farklı bir pişirme süresi ve ısısı uygulanır. Aynı zamanda böreğin kalınlık derecesi de böreğin pişmesinde çok etkilidir.

Yufka böreği yaparken, yufkalar, yeterli derecede sütle ıslatılmalıdır. Börek iç malzemesi, tepsiye, en az iki yufka döşendikten sonra konulmalıdır. Çünkü iç malzeme tepsinin dibine yakın olursa böreğin altını nemlendirerek iyi kızarmasını önler ve görünümünü bozar. Aynı zamanda, böreğin altına, yağ hariç, sıvı (su, süt, çırpılmış yumurta, sos vb) kaçırılmamasına özen gösterilmelidir.

Aksi halde börek tepsiye yapışır, iyi kızarmaz ve sonuç kötü olur. Pişirme sırasında böreğin kabarması Turbo fırınlarda sıcak havanın dolaşımını engeller, küçük hacimli statik fırınlarda kabaran yufkanın üst kısımdaki ısıtıcıya yapışmasına neden olabilir. Bu nedenle kabarmayı önlemek için börek, hazırlandıktan sonra bir bıçak yardımıyla birkaç yerden delinmelidir.

Bunlardan başka böreğin daha lezzetli olmasını ve kıvamında pişmesini istiyorsanız fırına koymadan önce birkaç saat buzdolabında bekletin. Böylece çok daha lezzetli olacaktır.
 
Geri
Üst