gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Borş / Rus Mutfagi

    Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 300 g pişmiş sigir eti
    1 kirmızı pancar
    2 çorba kaşığı tereyagi
    1 soğan
    1 fincan un
    1 havuç
    2,5 lt et suyu
    1 kereviz
    1 demet maydanoz
    1 patates
    1 demet dereotu
    1 domates
    320 g beyaz lahana
    1 limon
    1 su bardağı krema
    1 sivri biber




    Yapılışı

    Sebzeleri yıkayıp temizleyin, soyun ve 2-3 mm kalınlığında dilimlere ayırın. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın ve tavla zari şeklinde doğrayın. Soğanları tereyağında pembeleştirin. Havuç, lahana, sivri biber, kereviz, kırmızı pancar ilave edin. Unu ekleyerek 3-4 dakika kavurun. 2.5 litre et suyunu katip kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynadıktan sonra, domates ve patatesleri ilave edin. Bir limonun suyu, tuz, bir çay kasığı şeker ilave ettikten sonra 20 dakika pişirin. Eti tavla zari büyüklüğünde doğrayın. Dereotu ve maydanozu ayıklayın, yıkayın ve doğrayın. Pişmek üzere olan çorbaya krema ve parça etleri ekledikten sonra iki dakika daha kaynatın. Üzerine dereotu ve maydanoz serperek servis edin.

     
Borş / Rus Mutfagi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. rus salatası

    rus salatası

    Malzemeler Yeteri kadar mayonez 3 Adet orta boy patates 3-4 Adet havuç Yarım kilo kornişon 1 Adet bezelye konservesi(garnitür) 1 Adet yumurta 5-6 Dal maydanoz (süslemek için) Hazırlanışı Patatesleri ve havuçları ayrı kaplarda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklarını soyun ve tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Kornişonu küçük küçük doğrayın. Konserve bezelyenin suyunu süzün ve...
  2. Rus mutfağından !

    Rus mutfağından !

    Rus Mutfağından Kiev Tavuğu Malzemeler : 4 parça tavuk göğsü 3 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı galeta unu 1 çay bardağı un 1 demet maydanoz 2 yumurta 1 limon Sıvı yağ Tuz, karabiber Hazırlanışı : Piliç göğüslerini bir bıçak yardımıyla açtıktan sonra inceltmek için dövün ve üzerine tuz, karabiber serpin. Bir kapta çırparak hazırladığınız tereyağı, maydanoz, limon suyu karışımını...
  3. Rus Salatasi

    Rus Salatasi

    Malzemeler 2 havuç 1 kereviz 2 patates Yarım su bardağı bezelye 3 pancar 1 salatalık turşusu 1 çay bardağı zeytin 2 yumurta 1 su bardağı mayonez Tuz Yapilis Tarifi Havucu, patatesi ve kerevizi yıkayıp ayıklayın ve küçük küçük küp şeklinde doğrayın. Bir tencerede su kaynatın ve suya önce havuçları, bir süre sonra patatesleri en son da kerevizleri atıp, yumuşayıncaya kadar...
  4. mantar melemeni..yunan mutfagi

    mantar melemeni..yunan mutfagi

    mantar melemeni.. Gereçler: -10/15 kucuk mantar -2 sivri biber -3 domates -2 kuru sogan -1 c.kasigi salca -arzuya gore aci(sambal) -cay bardagi zeytinyag -tuz Yapılışı: 1.ilk once zeytinyagi tavaya dokuyoruz 2.kucuk dogradigimiz soganlari hemen icine katiyoruz 3.kucuk dogradigimiz biberleri ekliyoruz 4.renkleri dondugunde kucuk dogradigimiz mantarlari ilave ediyoruz 5.domatesin...
  5. Borşlar burada

    Borşlar burada

    Broşlar burada Şık ve zarif broşlar kızlar :tik:

Sayfayı Paylaş