gebe
  1. renesme

    renesme Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    22 Nisan 2010
    Mesajlar:
    414
    Beğenilen Mesajlar:
    77
    Ödül Puanları:
    28
    Şehir:
    hatay iskenderun

    Boşnak Tatlısı Tarifi

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında renesme tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 3 Adet yumartanın sarısı 1 Paket margarin
    1 Tutam tuz
    Alabildiğince un
    1 Paket kabarmatozu
    1 Adet yumurtanın sarısı
    Hindistancevizi
    Antepfıstığı
    1 Su bardağı dövülmüş ceviz
    1 Tatlı kaşığı tarçın
    1 Tatlı kaşığı hindistancevizi

    Şerbeti İçin;
    3 Su bardağı şeker
    2.5 Su bardağı su
    Çeyrek limon suyu
    devamı aşağıda ...

    Hazırlanışı

    • Yumurta sarılarını ve eriterek soğuttuğumuz margarini bir kaba alalım bir tutam tuz ilave edelim.
    • Elenmiş unu ve 1 paket kabartma tozunu, azar azar ilave edip karıştıralım.
    • Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparalım ve avuç içinde yuvarlayarak şekil verelim.
    • Şekil verdikten sonra hamuru çok hafif yassılaşltıralım.
    • Ceviz, tarçın ve hindistancevizini bir kasede karıştıralım.
    • Bu karışımdam yassılaştırdığımız hamurun içine bir miktar koyalım ve kenarlarını bükerek kapatalım.
    • Ters çevirerek çok az yağ sürülmüş tepsiye dizelim ve üzerine 1 yumurta sarısını sürelim.
    • Önceden ısltılmış 200 dereceli fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim.
    • Bu arada şerbet için suyu ve şekeri kaynatalım.
    • Ateşten almadan 1 dakika önce çeyrek limon suyunu ilave edelim ve ılınmasını sağlayalım.
    • Fırından çıkardığımız tatlıları ılıtalım ve ılık şerbeti üzerine dökelim.
    • Tatlıları servis tabağına alalım, üzerine hindistancevizi ve antepfıstığı serperek servis yapalım


     
Boşnak Tatlısı Tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Bıçak tatlısı tarifi

    Bıçak tatlısı tarifi

    1 PAKET MARGARİN 2 SU BARDAĞI SÜT 3 SU BARDAĞI UN 1 YUMURTA s ŞERBET İÇİN 500GR. TOZ ŞEKER 1,5 SU BARDAĞI SU 1/2 LİMON SUYU YAPILIŞI ŞERBETİ İÇİN SU VE ŞEKER KAYNATILIP,LİMON SUYU İLAVE EDİLİR. DERİN BİR KAPTA MARGARİN ERİTİLİR. SÜT İLAVE EDİLİP, KAYNADIKTAN SONRA OCAKTAN ALINIR. UN AZAR AZAR EKLENİP,...
  2. Lor Tatlısı Tarifi Resimli

    Lor Tatlısı Tarifi Resimli

    Lor Tatlısı Tarifi Resimli - Arkadaşlar sizden lezzetli ve yapımı pratik olan, yemesi hafif olan lor tatlısının tarifini rica ediyorum.
  3. Makarna Tatlısı Tarifi Resimli

    Makarna Tatlısı Tarifi Resimli

    Makarna Tatlısı Tarifi Resimli Kızlar size makarna tatlısı yapmanızı öneriyorum ve makarna tatlısı yapmayı bilenlerden de tarifini sunmalarını rica ediyorum :)
  4. Kaz Boğazı Tatlısı Tarifi

    Kaz Boğazı Tatlısı Tarifi

    Kaz Boğazı Tarifi Resimli Kaz Boğazı Tatlısı Tarifi Şerbetli tatlılardan hoşlananlara harika bir tarif veriyoruz melekler. :) Adı da hayli ilginç olan bu tatlının adı Kaz Boğazı :D:D İşte tarifimiz ... Kaz Boğazı Malzemeleri: Hamuru için: 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı su 1 yumurta Yarım paket kabartma tozu Yarım limon 1 çay kaşığıtuz Alabildiği kadar un İç...
  5. Tulumba Tatlısı Tarifi Resimli

    Tulumba Tatlısı Tarifi Resimli

    Tulumba Tatlısı Tarifi Resimli Selam kızlar sizden Tulumba Tatlısı Tarifini yazmanızı istiyorum ve şmididen sağolun diyorum

Sayfayı Paylaş