Boza Yapımı

SweetCurse

Yeni Üye
Üye
Boza Yapımı
Malzemeleri

  • 1 su bardağı darı (darı bulamazsanız arpa veya bulgur)
  • 10 bardak su
  • Çeyrek su bardağı yoğurt
  • 2 çay kaşığı kuru maya
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı vanilya
  • Tarçın

Yapılışı


  • Darıya 5 bardak su ekleyerek 1 gece bekletin.
  • Ertesi gün 2 saat kadar pişirin.
  • Blender ile tamamını ezin ve süzün.
  • Püre kıvamındaki darıyı buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Süzgeçte kalan darıları 1 saat kadar tekrar pişirin.
  • Bu karışımı da süzdükten sonra buzdolabına koyun.
  • Unun üzerine, kalan suyu koyun ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırın.
  • Ateşten alın ve 2 tatlı kaşığı şeker ekleyin.
  • Daha sonra yoğurdu ekleyin.
  • Mayayı biraz suyla eritin ve yoğurtlu karışımla harmanlayın.
  • Yarım saat beklettiğiniz bu karışımla buzdolabınızdaki darıları karıştırın.
  • Düzenli aralıklarla karıştırarak oda sıcaklığında 2 gün bekletin.
  • Şeker ve vanilyayı ekleyin.
  • Bardakla servis ettiğiniz bozayı tarçınla süsleyin.
 
Geri
Üst