Boza Yapımı
Malzemeleri
Yapılışı
- 1 su bardağı darı (darı bulamazsanız arpa veya bulgur)
- 10 bardak su
- Çeyrek su bardağı yoğurt
- 2 çay kaşığı kuru maya
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı un
- 2 tatlı kaşığı vanilya
- Tarçın
Yapılışı
- Darıya 5 bardak su ekleyerek 1 gece bekletin.
- Ertesi gün 2 saat kadar pişirin.
- Blender ile tamamını ezin ve süzün.
- Püre kıvamındaki darıyı buzdolabında soğumaya bırakın.
- Süzgeçte kalan darıları 1 saat kadar tekrar pişirin.
- Bu karışımı da süzdükten sonra buzdolabına koyun.
- Unun üzerine, kalan suyu koyun ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırın.
- Ateşten alın ve 2 tatlı kaşığı şeker ekleyin.
- Daha sonra yoğurdu ekleyin.
- Mayayı biraz suyla eritin ve yoğurtlu karışımla harmanlayın.
- Yarım saat beklettiğiniz bu karışımla buzdolabınızdaki darıları karıştırın.
- Düzenli aralıklarla karıştırarak oda sıcaklığında 2 gün bekletin.
- Şeker ve vanilyayı ekleyin.
- Bardakla servis ettiğiniz bozayı tarçınla süsleyin.