gebe
  1. MEÇHUL

    MEÇHUL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    18 Ekim 2008
    Mesajlar:
    8.875
    Beğenilen Mesajlar:
    66
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    şehr-i MEÇHUL

    Breton çorbası tarifi nasıl yapılır

    Konu, 'Çorbalar' kısmında MEÇHUL tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 8 kişilik 2 adet orta boy soğan
    250 gr kuru fasulye
    1 çorba kaşığı yağ
    1 çorba kaşığı tuz
    15 su bardağı et suyu
    2 kahve fincanı un
    2 çorba kaşığı yağ


    HAZIRLANIŞI
    Kuru fasulyeyi temizleyip akşamdan bol suda ıslayın. Sabah yıkayıp süzdürün. Soğanları soyup piyaz doğrayın. Sonra tencereye bir kaşık yağ koyup kızdırın, soğanları ekleyin, iki dakika kavurduktan sonra fasulyeyi ilave edip bir dakika daha karıştırın ve et suyu ile tuzu ilave edin. Orta ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirin ve ateşten alın. Süzgeçten yada püre makinesinden geçirin. Başka bir tencerede, yağ ve unu orta ateşte karıştırarak 4 dakika (sararıncaya kadar) kavurun ve fasulyeli suyu ilave edin. 3-4 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Zar gibi doğranmış kızarmış ekmekle servis edilir.


     
  2. SadmiN

    SadmiN ♥ Ölürüm Sana Mavimm ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    15.405
    Beğenilen Mesajlar:
    970
    Ödül Puanları:
    113
    Konu başlığı güncellenmiştir.
     
Breton çorbası tarifi nasıl yapılır konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Andaloz çorbası nasıl yapılır

    Andaloz çorbası nasıl yapılır

    Andaloz çorbası Mutfak : Türk MALZEMELER 2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç 1 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı salça 1 tutam maydanoz tuz karabiber HAZIRLANIŞI Tencereye margarini koyup eritin. Unu ilave ederek bir süre kavurun, salçayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. 5 bardak su katıp kaynatın. Kaynayan suyun içine...
  2. Breton çorbası

    Breton çorbası

    MALZEMELER 8 kişilik 2 adet orta boy soğan 250 gr kuru fasulye 1 çorba kaşığı yağ 1 çorba kaşığı tuz 15 su bardağı et suyu 2 kahve fincanı un 2 çorba kaşığı yağ HAZIRLANIŞI Kuru fasulyeyi temizleyip akşamdan bol suda ıslayın. Sabah yıkayıp süzdürün. Soğanları soyup piyaz doğrayın. Sonra tencereye bir kaşık yağ koyup kızdırın, soğanları ekleyin, iki dakika kavurduktan sonra...
  3. Çeşminigar Çorbası nasıl yapılır

    Çeşminigar Çorbası nasıl yapılır

    Çeşminigar Çorbası Çeşminigar Çorbası Malzemeler 1 Su bardağı kırmızı mercimek 4 Su bardağı su veya et suyu 1.5 Su bardağı süt 2 Adet yumurtanın sarısı 1/4 Limon suyu 2 Çorba kaşığı margarin 2 Adet soğan 1 Çorba kaşığı un, tuz Üzerine : Kırmızıbiber 2 Dilim ekmek 1 Çorba kaşığı margarin Hazırlanışı Tencereye yağı koyup eritin ve içine incecik doğranmış soğanları atıp...
  4. Balık Çorbası nasıl yapılır

    Balık Çorbası nasıl yapılır

    Balık Çorbası Balık Çorbası Malzemeler Mutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 1 Adet palamut 1 Adet havuç 2 Adet patates 1 Adet soğan 2 Adet defne yapağı Birkaç dal maydanoz 5-6 Su bardağı su 2 Çorba kaşığı tereyağı 2 Çorba kaşığı un 1 Adet yumurta 1 Adet limon 1 Kahve fincanı elma sirkesi Tuz Hazırlanışı Balığı temizledikten sonra bol su ile yıkayın. Sebzelerin...
  5. Ayran Çorbası tarifi nasıl yapılır

    Ayran Çorbası tarifi nasıl yapılır

    ayran çorbası nohutlu ayran çorbası tavuklu tavuklu çorbasi Ayran Çorbası Malzemeler 1 Su bardağı dolusu aşurelik buğday Yarım su bardağı nohut 1.5 Kilo yoğurt Kuru nane, tuz, pulbiber 2 Su bardağı su Hazırlanışı Buğday ve nohutu akşamdan ıslatın. Sabah sularını değiştirin ve yeni su ile ayrı ayrı haşlayın. Pişince sularını süzüp, soğumaya bırakın. Yoğurdu çırpma teli ile çırpın....

Sayfayı Paylaş