gebe
  1. EspanOL

    EspanOL Forum Okuru

    Breton çorbası

    Konu, 'Çorbalar' kısmında EspanOL tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 8 kişilik 2 adet orta boy soğan
    250 gr kuru fasulye
    1 çorba kaşığı yağ
    1 çorba kaşığı tuz
    15 su bardağı et suyu
    2 kahve fincanı un
    2 çorba kaşığı yağ

    HAZIRLANIŞI
    Kuru fasulyeyi temizleyip akşamdan bol suda ıslayın. Sabah yıkayıp süzdürün. Soğanları soyup piyaz doğrayın. Sonra tencereye bir kaşık yağ koyup kızdırın, soğanları ekleyin, iki dakika kavurduktan sonra fasulyeyi ilave edip bir dakika daha karıştırın ve et suyu ile tuzu ilave edin. Orta ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirin ve ateşten alın. Süzgeçten yada püre makinesinden geçirin. Başka bir tencerede, yağ ve unu orta ateşte karıştırarak 4 dakika (sararıncaya kadar) kavurun ve fasulyeli suyu ilave edin. 3-4 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Zar gibi doğranmış kızarmış ekmekle servis edilir.


     
  2. ilkimefsa

    ilkimefsa Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    25 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    kars
Breton çorbası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Breton çorbası tarifi nasıl yapılır

    Breton çorbası tarifi nasıl yapılır

    MALZEMELER 8 kişilik 2 adet orta boy soğan 250 gr kuru fasulye 1 çorba kaşığı yağ 1 çorba kaşığı tuz 15 su bardağı et suyu 2 kahve fincanı un 2 çorba kaşığı yağ HAZIRLANIŞI Kuru fasulyeyi temizleyip akşamdan bol suda ıslayın. Sabah yıkayıp süzdürün. Soğanları soyup piyaz doğrayın. Sonra tencereye bir kaşık yağ koyup kızdırın, soğanları ekleyin, iki dakika kavurduktan sonra fasulyeyi ilave...
  2. erzincan çorbası

    erzincan çorbası

    1 adet soğan 100 gr kıyma 1 küçük kase erişte ( evde kesilmiş olursa daha güzel olur) 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı 1 kase yoğurt ( süzme yoğurtla daha güzel oluyormuş bir daha öyle deneyeceğim) Varsa et suyu yoksa etsuyu tableti kuru nane,pul biber ve iki kaşık kadar tereyağ ve sıvıyağ karışımı...
  3. Dübari Çorbası

    Dübari Çorbası

    MALZEMELER 8 kişilik 1 çorba kaşığı yağ 1 küçük karnabahar 2 lt et suyu 1 tatlı kaşığı tuz 2 kahve fincanı un 1 su bardağı süt 1 küçük ince dilimlenmiş soğan ¼ kereviz ¼ pırasanın beyazı HAZIRLANIŞI Karnabaharın dallarını keserek yıkayın. Sonra kaynar suda 20 dakika haşlayın. Üzerine soğuk su döküp soğutun. Sudan çıkarın ve dallarının üzerindeki beyaz çiçekleri teker kesip garnitür olarak...
  4. Miso çorbası

    Miso çorbası

    Malzemeler Yarım litre su orta havuç, 2'şer santim uzunluğunda kalem kalınlığında kesilmiş orta soğan, yarım halkalar halinde doğranmış Yarım patlıcan eski liralar inceliğinde kesilmiş yarım halkalar halinde 140 gram miso adam başı 10 gram 12/3 paket tofu çay kaşığı katsuo daşi ya da arzuya göre bir veya yarım çiroz balığı kurusu Yapılışı Yarım litre kaynamakta olan suya havuçları atın....
  5. bezelye çorbası

    bezelye çorbası

    bebeklere bezelye çorbası sütlü bezelye çorbası bebekler için çocuklar için sütlü Malzemeler: 10 bardak et suyu 1 bardak kuru bezelye 2 orta boy soğan 1 küçük havuç 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı margarin veya terayağı 1/2 kaşığı tuz Terbiyesi: 1 bardak süt 2 yumurta sarısı Garnitürü: 125 gr un 1/2 küçük paket margarin 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: Bezelyeyi 4-5 saat suda bekletin...

Sayfayı Paylaş