gebe
  1. nisan

    nisan Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    5.707
    Beğenilen Mesajlar:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    isvicre

    Brokoliyi haşlayarak yemeyin

    Konu, 'Diyet - Sağlıklı Beslenme' kısmında nisan tarafından paylaşıldı.

    Kansere karşı faydalı olduğu bilinen brokoli ve brüksel lahanası, kaynatılarak pişirilince içindeki kanserle savaşan maddelerin büyük bölümü yok oluyor. Brokoli, brüksel lahanası ve aynı aileden olan sebzeler, kansere karşı faydalı olduğu bilinen ‘glucosinolates’ adı verilen maddeleri ihtiva ediyor. Ancak kaynatılarak pişirilmeleri halinde kansere karşı savaşan maddelerin yaklaşık yüzde 80′i suya geçerek yok oluyor.
    Daily Mail’in internet sitesindeki habere göre, Warwick Üniversitesi bilimadamları, pişirme yöntemlerinin bu sebzelerdeki glucosinolates seviyelerini nasıl etkilediğini araştırdı.
    Araştırma sonucunda, brokolinin 30 dakika haşlanması halinde glucosinolates miktarının yüzde 77, 10 dakika haşlanması durumunda ise yarısının azaldığını tespit etti.
    Yarım saat haşlanan karnabaharda yararlı maddelerin yüzde 75′inin, lahanada yüzde 65′inin, brüksel lahanasında yüzde 58′inin kaybolduğu tespit edildi.
    Prof. Paul Thornalley, “Sebze tüketiminden azami faydayı sağlayabilmeniz için kaynatmaktan vazgeçmeniz gerekiyor. Bunun yerine buharda, mikrodalgada veya kızgın yağda pişirmeniz lazım” dedi.
    Bu sebzeleri dondurmanın da yararlı maddelerin seviyesinin azalmasına yol açtığı belirtildi


     
  2. mislinay

    mislinay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.130
    Beğenilen Mesajlar:
    39
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Brokoliyi haşlayarak yemeyin
    hadi ya öğrendiğim iyi oldu emeğine sağlık canım
     
Brokoliyi haşlayarak yemeyin konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. brokoli çorbası!

    brokoli çorbası!

    Malzemeler: 4 kişilik ½ Kg Brokoli 100 gr sebze (pırasa, kereviz sapı) 1 su bardağı Krema 1 su bardağı Tavuk Suyu Zeytinyağı 3 yemek kaşığı kıyılmış Maydanoz, Dereotu, Kekik ince kıyılmış 3 adet Arpacık Soğanı Hazırlanışı: Tuz, Karabiber Brokolileri yıkayın ve buket buket ayırın. Saplarını kestikten sonra başlarını ince ince kıyın. Pırasa ve kereviz saplarını yıkayın ve zar...
  2. Brokoli Çorbası

    Brokoli Çorbası

    Malzemeler 50 gram brüksel lahanası yarım kg brokoli 4 adet patates 2 adet tavuksuyu tableti zeytinyağı, su tuz karabiber kırmızıbiber Hazırlanışı Patateslerin kabuğunu soyduktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Brokoli ve brüksel lahanalarıyla birlikte bir tencereye aktarın. Yeterince zeytinyağı ekleyerek, kavurun. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tavuksuyu tabletlerini, yeterince...
  3. brokolinin yararları

    brokolinin yararları

    hamilelikte brokolinin faydaları gebelikte brokoli hamilelikte brokoli hamileyken yemek çorbasının faydaları Kanserden, kemik erimesine kadar bir çok hastalığa iyi gelen brokolinin kökeni Roma İmparatorluğu na kadar uzanıyor. Avrupa ve Amerika da bolca tüketilen bu mucize sebze, ülkemizde son yıllarda tanınmaya başladı. Brokoliyi son birkaç yıldır yakından tanımaya başladık. Kökeni Roma...
  4. Brokoli

    Brokoli

    BROKOLİ: Kansere karşı bizi koruyan ve ömrümüzü uzatan müthiş bir sebze. Çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine birebir. Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli, vitamin deposudur. Brokoli tutkunlarında ender olarak bağırsak ve akciğer kanseri görülür, kalp dolaşım hastalıklarına da pek fazla rastlanmaz. Kadınlarda göğüs kanserini önler.Göğüs kanserine ve spinabifida...
  5. Brokolinin Faydaları!

    Brokolinin Faydaları!

    brokolinin faydalari brokolinin iicnde bulunan vitaminler brokoli neye iyi gelir brokoli yemenin faydalari brokoli konulari burada melekler Sevgili Melekler, Ozellikle Hamile melekler, brokolinin faydalarini biliyormusunuz? Bayila bayila yedigim limonlu brokoli haslamasindan sonra bugunde cekinerek daha once hic denemedigim corbasini denedim, bosuna cekinmisim enfes bir corba oldu ve besin...

Sayfayı Paylaş