gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Bu besinler kanserden koruyor

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    7'den 70'e herkesin 'korkulu rüyası' haline gelen kansere çare yine doğadan geliyor. ABD Kanser Araştırma Derneği'nin son araştırması bunu bir kez daha kanıtladı.

    ABD'de düzenlenen Amerikan Kanser Araştırmaları Derneği toplantısında, kanser araştırmalarında elde ettikleri bulguları açıklayan bilim adamları, sağlıklı beslenerek kanserden korunmanın mümkün olduğunu ve kanser vakalarının 3'te 1'inin beslenme şekliyle ilgili olduğunu açıkladı. New Mexico Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada, haftada 3 kez çiğ ya da az pişmiş lahana yemenin meme kanseri riskini azalttığı belirlendi.
    KANSERLE savaşta etkili olduğu belirlenen 'süper yiyeceklerin' de sıralandığı toplantıda sunum yapan Florida A&M Üniversitesi'nden uzmanlar, sarmısağın, et pişerken ortaya çıkan kanserojen maddelerin etkisini yok ettiğini tespit etti. Johns Hopkins Üniversitesi'nin araştırması da, brokoliden elde edilen 'sulphoraphane' özünü cilde sürmenin kişiyi cilt kanserinden koruduğunu ortaya koydu.

    İşte kanser savaşçıları

    Lahana: Bol miktarda yendiğinde sindirim sistemini kansere karşı korur.

    Brokoli: İçeriğindeki 'sulphoraphane' isimli kimyasal, kanserojen maddeleri yok eder.

    Sarmısak: Sarmısağa keskin kokusunu veren 'alilik sülfidler', hücrelerin hasara uğramasını engelleyerek kansere karşı korur.

    Kırmızı ve turuncu biber: C vitamini deposu olmasının yanı sıra (yarım kırmızı biber, bir yetişkinin günlük C vitamini ihtiyacını karşılar), içeriğindeki kansere karşı koruyucu antioksidanlar sayesinde kanserden korur.

    Brezilya kestanesi: Selenyum açısından zengindir. Araştırmalar, selenyum eksikliğinin kanser ve kalp hastalıkları riskini artırdığını gösterdi.

    Domates: Domatese kırmızı rengi veren likopin maddesi, antioksidan özellik taşır. Araştırmalar, özellikle pişmiş, konserve ve sos halindeki domatesin prostat kanseri riskini azalttığını ortaya çıkardı.

    Soğan: Kan dolaşımını ve tansiyonu düzenlemenin yanı sıra, kanserden de korur.

    Havuç: Antioksidan özellikli beta-karoten deposudur.

    Çilek: C vitamini açısından zengin olmasının yanı sıra, kanserli hücrelerin büyümesini durdurmaya yardımcı olur.

    Ayçekirdeği: Güçlü bir antioksidan olan E vitamini açısından zengindir. Kabak çekirdeği ile birlikte yendiğinde vücuda, yararlı omega-3 ve omega-6 yağları sağlar

     
Bu besinler kanserden koruyor konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. enginar kanserden koruyor

    enginar kanserden koruyor

    Anayurdu Akdeniz ülkeleri olan enginar, toprağı zengin, iklimi yumuşak ve nemli olan pek çok ülkede yetiştirilir. Yaklaşık 1 m. uzunluğundaki bitkinin toprak üstü bölümü her yıl çiçeklenme döneminden sonra ölür. Ertesi yıl yeni yaprak ve çiçekler verir. Rozetler oluşturan yaprakları derin loplu ve bol tüylü, çiçekleri mor renklidir. Ekiminden sonraki dört-sekiz yıl içinde rozet demeti giderek...
  2. Çağla kanserden koruyor

    Çağla kanserden koruyor

    çağlanın faydaları çağla badem hamilelikte çağla yemek gebelikte yemek çagla badem Bugünlerde manav tezgâhlarında, hatta seyyar satıcı arabalarında bol bol gördüğümüz badem çağlası, insanın içini ferahlatan mayhoş lezzetinin yanı sıra sağlığımız için de son derece yararlı bir meyvedir. Bu sebeple uzmanlar, “çağla mevsimini iyi değerlendirin, bol çağla yiyin” uyarısında bulunuyor. Yaklaşık on...
  3. Karpuz kansere karşı koruyor

    Karpuz kansere karşı koruyor

    Karpuzda bulunan laykopen maddesinin kansere karşı koruyucu olduğu bildirildi. Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Betül Çiçek, yaptığı açıklamada, karpuzda, kansere karşı koruduğu bilinen laykopen maddesinin bol miktarda bulunduğunu, kan basıncının dengelenmesinde ve vücuttaki bazı atık maddelerin idrarla dışarı...
  4. Çörek otu kanserden koruyor!..

    Çörek otu kanserden koruyor!..

    Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uslu, çörek otunun bağışıklık sistemini güçlendirip vücudu kanser ve gribe karşı koruduğunu, kansere yakalananların tedavisine ise yardımcı olduğunu söyledi. Çörek otundaki thymoquinone isimli kimyasal maddenin kanserli pankreas, meme, bağırsak ve karaciğer hücrelerinin üremesini...
  5. Böğürtlen Kanserden Koruyor

    Böğürtlen Kanserden Koruyor

    Böğürtlenin yararları, ellagic asid, kanser tedavisi, kanserden korunmak, Prof. Dr. Turan Karadeniz Yapılan araştırmalar, son yıllarda ülkemizde üretimi yaygınlaşan böğürtlenin içeriğinde yüksek miktarda bulunan ellagic asid sayesinde kanser ve tümör hücrelerinin büyümesini engellediğini ortaya koydu. Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Ordu’da...

Sayfayı Paylaş