gebe
  1. nisan

    nisan Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    5.707
    Beğenilen Mesajlar:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    isvicre

    Bu besinleri sofranızdan eksik etmeyin

    Konu, 'Herşeyin başı sağlık !' kısmında nisan tarafından paylaşıldı.

    lifli yiyecekleri sofranızdan eksik etmeyin Sağlıklı beslenmek her şeyden vazgeçmek anlamına gelmiyor. Sofranızdan eksik etmediğiniz bazı önemli yiyecekler hem kalbinizi koruyor, hem de formunuzu... [​IMG]Günümüzün stresli yaşam temposunda kalp krizi geçirme yaşı ne yazık ki her geçen gün biraz daha düşüyor. O yüzden de kalbimizi korumak için düzenli spor yapmamız ve sağlıklı beslenmemiz çok önemli. Fakat nedense çoğumuz sağlıklı beslenme deyince rejimden bahsedildiğini düşünüyor, et, süt ve diğer temel gıdalardan tamamen uzak duruyor, kendimizi diyet ürünlere veriyor ya da aç geziyoruz. Oysa diyet yapıyor olsak bile diyetimize mutlaka eklememiz gereken bazı besinler var. Onlar kalp sağlığımızın koruyucuları, yani sofradaki koruyucu meleklerimiz...
    •Yağsız yoğurt: Magnezyum, potasyum ve kalsiyum yönünden oldukça zengin bir besindir. Bu mineraller, kalp krizi riskinde en önemli faktörlerden biri olan kan basıncının düşmesini sağlar. Ayrıca yağsız ürünlerde damar tıkanıklığına neden olan doymuş yağ oranı sıfırdır.
    Ekstra: Tatlı isteğinizi meyveli yoğurtla yatıştırmak yerine şeker içermeyen yağsız yoğurt alın ve onu bal ya da meyveyle karıştırın. Böylece hem en sağlıklısını yemiş, hem de tatlı krizinden kurtulmuş olursunuz.
    • Yabanmersini: Antioksidan oranı, diğer meyvelere göre oldukça yüksektir. İçerdiği resveratrol maddesi, kalp hastalıklarına neden olan serbest köklerle mücadele eder ve damarların tıkanmasını önler.
    Ekstra: "Yabanmersini bulmak zor" diyorsanız kırmızı üzüm ve eriği de deneyebilirsiniz. Onlar da sağlam birer resveratrol kaynağıdır.
    • Tahıl ve hububatlar: Yüksek oranda posa, yani çözünebilir lif içeren tahıllar, kolesterolünüzün yükselmesine engel olur. Bu lif, bağırsaklardaki kolesterol belirtilerini temizler ve vücuttan atar. Dolayısıyla çiğ veya pişirilerek yenen yulaf, kolesterol seviyesini düşürür. Tabii hububatları da unutmamak gerek. Nohut, mercimek, bulgur ve pirinci gönül rahatlığıyla sofranızın baş tacı edebilirsiniz.
    Ekstra: Tahıllarla beslenirken bir yandan lezzetten vazgeçmemek istiyorsanız, sabahları normal ekmek yerine beyaz peynirle çok iyi giden kızarmış yulaf ya da çavdar ekmeğini tercih edin. Ayrıca son günlerde çok moda olan soya sütü ve soya etinin de kolesterolü yüzde 4-8 oranında düşürdüğünü ve çok faydalı olduğunu unutmayın.
    Ceviz: Ceviz yağı, doymamış yağ asitlerinden (şu meşhur omega-3) oluşur ve bu nedenle ceviz, kolesterol ve damar sertleşmesini önler. Dolayısıyla kalp sağlığının korunmasındaki rolü oldukça büyüktür.
    Ekstra: Cevizi tek başına yemekten hoşlanmıyorsanız, salatanıza katabilirsiniz. Eğer tatlıya bayılan bir insansanız, çikolata ve pasta yerine ceviz-kuru incir ve ceviz-kuru kayısı ikilisini deneyin.
    • Fasulye: Fasulyenin her türünün içinde bol miktarda folate maddesi bulunur. Bu madde de kalp krizi riskini yüzde 70 oranında azaltır. Kuru fasulye kıyma kadar besleyici, protein ve anorganik tuzlar bakımından son derece zengindir.
    Ekstra: Türk usulü fasulye yemeklerinden hoşlanmıyorsanız, Meksika mutfağına yönelebilir ya da fasulye çorbası, fasulyeli börek gibi ilginç yemekler deneyebilirsiniz.

     
  2. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.234
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Ce: Bu besinleri sofranızdan eksik etmeyin
    bilgiler için teşekkürler ellerine sağlık nisancığım :)
     
  3. nisan

    nisan Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    5.707
    Beğenilen Mesajlar:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    isvicre
    Ce: Bu besinleri sofranızdan eksik etmeyin

    sende sagol pasika katilimin icin de tskler
     
  4. cadi_91

    cadi_91 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Nisan 2010
    Mesajlar:
    2.376
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ankara
    teşekkürler canım
     
Bu besinleri sofranızdan eksik etmeyin konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Lifli Yiyecekleri Sofranızdan Eksik Etmeyin!

    Lifli Yiyecekleri Sofranızdan Eksik Etmeyin!

    Lif yada fiber nedir? Fiber hayvansal besinlerde yer almayan sadece bitkisel besinlerde yer aldığı gibi bitkilerin yapısının sağlanmasına ve korunmasına yarar. Selüloz, hemiselüloz, polisakkaritler, pektinler, sakızlar, ligninler diet ile alınan fiberlere örnek olarak verilebilir.Bu maddelerin hepsi de kimyasal yapı olarak bir birinden farklıdır. Hepsinde ortak olan özellik nedeni ile kalın...
  2. Balığı sofranızdan eksik etmeyin  -2

    Balığı sofranızdan eksik etmeyin -2

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Arık Çolakoğlu, balığın, anne sütünden sonra en değerli besin olduğunu bildirdi. Doç. Dr. Çolakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balık etinin ucuz protein ve enerji kaynağı olduğunu belirterek, kolay sindirilebilir, protein, doymamış yağ asitleri, iyot ve selenyum...
  3. Sofranızdan turpu eksik etmeyin

    Sofranızdan turpu eksik etmeyin

    Özellikle ''karaciğerin dostu'' olarak bilinen turpun, bol vitamini nedeniyle kış aylarında sofralardan eksik edilmemesi gerektiği belirtildi. Türkiye'nin turp üretiminin yüzde 70'inin karşılandığı Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde hasat başladı. Yıllık 25 ton üretim gerçekleşen ve ilçe ekonomisine 15 milyon YTL katkı sağlayan turp, bu yıl da üreticilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor....
  4. Hamileler bu yiyecekleri sofranızdan eksik etmeyin

    Hamileler bu yiyecekleri sofranızdan eksik etmeyin

    hamilelikte ne yenmeli,hamilelikte neler yenmeli,hamilelikte neler yenmez,hamilelikte yenmesi gereken besinler Hamilelik dönemi kadınlar için doğacak bebekleri için sürekli endişe yaşadıkları bir dönem. Acaba bebeğim besleniyor mu? Onu yeterince sağlıklı besleyebiliyor muyum? İşte bu endişelerden biraz da olsa kurtulmanız için gerekli besin grupları... Kuru kayısı Bir avuç kuru kayısı...
  5. Sahur ve İftar sofralarınızdan hoşafı eksik etmeyin

    Sahur ve İftar sofralarınızdan hoşafı eksik etmeyin

    Sıcak ve uzun yaz günlerine rastlayan ramazanda, açlık ve susuzluk ihtiyacının karşılanması için sahurda süt ve yumurta, iftarda hoşaf tüketilmesinin faydalı olacağı bildirildi. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan boyunca sahurda ve iftarda sofralardan kesinlikle eksik edilmemesi ve her...

Sayfayı Paylaş