Bu sebzeleri haşlamayın

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Bu sebzeleri haşlamayın
Brokoli ve brüksel lahanası kaynatılarak pişirildiğinde içindeki kanserle savaşan maddelerin büyük bölümü yok oluyor.


Brokoli ve brüksel lahanası kaynatılarak pişirildiğinde içindeki kanserle savaşan maddelerin büyük bölümü yok oluyor.

Brokoli, brüksel lahanası ve aynı familyadan olan sebzeler, kansere karşı faydalı olduğu bilinen 'glucosinolates' adı verilen maddeleri ihtiva ediyor. Ancak kaynatılarak pişirilmeleri halinde kansere karşı savaşan maddelerin yaklaşık yüzde 80’i suya geçerek heba oluyor.

Pişirme yöntemine dikkat!
Daily Mail’in internet sitesindeki habere göre, Warwick üniversitesi bilim adamları, pişirme yöntemlerinin bu sebzelerdeki glucosinolates seviyelerini nasıl etkilediğini araştırdılar.

Araştırma sonucunda, brokolinin 30 dakika haşlanması halinde glucosinolates miktarının yüzde 77, 10 dakika haşlanması durumunda ise yarısının azaldığını tespit ettiler.

Haşlama faydalı değil
Yarım saat haşlanan karnabaharda yararlı maddelerin yüzde 75’inin, lahanada yüzde 65’inin, brüksel lahanasında yüzde 58’inin kaybolduğu tespit edildi.

Prof. Paul Thornalley, "Sebze tüketiminden azami faydayı sağlayabilmeniz için kaynatmaktan vazgeçmeniz gerekiyor. Bunun yerine buharda, mikrodalgada veya kızgın yağda pişirmeniz lazım" dedi. Bu sebzeleri dondurmanın da yararlı maddelerin seviyesinin azalmasına yol açtığı belirtildi.

( Kaynak : ensonhaber.com )
 
Cevap: Bu sebzeleri haşlamayın

genelde yemeğini yaparım yani böylelikle suyunuda yemiş oluyoruz
saol adminim
 
Geri
Üst