gebe
  1. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.170
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    Buğday Aşı Çorbası

    Konu, 'Çorbalar' kısmında melegim tarafından paylaşıldı.

    BuğdayAşıÇorbası (6 Kişilik)
    Malzemeler
    4 su bardağı su
    1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu
    200 gram aşurelik buğday
    1 kase yoğurt
    1 adet yumurta sarısı
    1 adet havuç
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz


    Yemeğin Tarifi


    Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin. Suyu bir tencereye süzün. Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin. 30-35 dakika pişirin. Önceden pişirdiğiniz kuzu gerdanının etini ayıklayıp, incecik didin. Kaynamakta olan karışıma ekleyin.
    Yoğurt ve yumurtayı çırpın. Hafifçe sulandırarak karışıma ekleyin. Haşlayıp, kibrit şeklinde doğradığınız havuçları da tencereye alın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kıyılmış domatesleri ekleyin. 3-4 dakika kavurup, kırmızıbiberi ekleyin. Bu karışımı da çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayarak servis yapın


     
Buğday Aşı Çorbası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ayran Aşı Çorbası

    Ayran Aşı Çorbası

    ayran aşı çorbası soğuk ayran aşı çorbası soğuk tarifi kars Mutfak : Türk MALZEMELER 1 bardak haşlanmış buğday 2 kase yoğurt ½ demet dereotu tuz, su HAZIRLANIŞI Buğdayı akşamdan ıslatın ertesi gün bol suda iyice haşlayın. Suyu koyulaşacaktır. Yoğurda ½ bardak kadar su koyup yumuşatın. Haşlanan buğdayın altını kapatıp yoğurt ile karıştırın....
  2. Buğday Çorbası

    Buğday Çorbası

    MALZEMELER 1 bardak aşurelik buğday(geceden ıslatılmış olmalı) 2 adet soğan 150gr kıyma 2 kaşık un 1 kase yoğurt 1 demet maydanoz yağ, tuz HAZIRLANIŞI Önceden ıslattığınız buğdayı haşlayınız. Kıymadan minik köfteler yapınız. Rendelediğiniz soğanı köftelerle kavurun içine buğdayı katıp ½ saat suda kaynatın. Yoğurdun içine unu katıp iyice karıştırın. Bu karışımı çorbaya yavaş yavaş...
  3. Aş Çorbası

    Aş Çorbası

    MALZEMELER 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 2 Adet Soğan 1 Çorba Kaşığı Salça 150 gr. Kıyma 1 Adet Etsuyu Tableti 1 Su Bardağı Su 1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut 1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek Karabiber 1 Çay Bardağı Erişte Tuz, Kırmızıbiber, Nane HAZIRLANIŞI Kıymayı, tuz ve karabiberle yağurun. Küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin. Soğanları yemeklik doğrayın....
  4. Arpa aşı çorbası

    Arpa aşı çorbası

    MALZEMELER 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı arpa şehriye 4 su bardağı tavuk suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Tencerede yumurta, yoğurt ve unu çırpın. 4 bardak tavuk suyu, karabiber ve tuz ekleyip, kaynayana kadar karıştırın. Arpa şehriyeden 2 yemek kaşığı ayırın. Kalan arpa şehriyeyi çorbaya ilave edip,...
  5. erzurum çorbası=kesme aşı=erişte çorbasi

    erzurum çorbası=kesme aşı=erişte çorbasi

    kesme aşı çorbası erişte çorbası erişte nasıl yapılır kesme aşı tarifi KESME ÇORBASI MALZEMELER 1.5 su bardağı önceden kesilmiş çorbalık erişte (ben hazır kullandım) 1 çay bardağından biraz fazla önceden haşlanmış yeşil mercimek 1 baş kuru soğan 2 yemek kaşığı kadar tereyağı 2 yemek kaşığı kıyma 1.5 su bardağı et suyu 1.5 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan otu veya...

Sayfayı Paylaş