gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.171
    Beğenilen Mesajlar:
    2.223
    Ödül Puanları:
    113

    Bursa mutfağı

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    bursa yemekleri
    Bursa'da her türlü sebze ve meyveden, büyükbaş ve küçükbaş hayvan etinden çok değişik yemek yapılır. Bunların en önemlileri şunlardır: Düğün Çorbası, Etli Erik Yemeği, Gavata, Zeytinyağlı Enginar Dolması, İskender Kebabı, İnegöl Köftesi, Gülvarak, Cennet Künkü, Peynir Tatlısı, Köpük Helvası,Höşmerim,Tülbentte kestane şekeri vb.

    Bursa Lokumu

    Malzemeler:

    1 tatlı kaşığı bira mayası,1 yemek kaşığı toz şeker,1 yumurta sarısı,2 adet patates, 2 kaşık tahin,1/2 lt süt,çörek otu,ceviz içi,1 kg un,susam,tarçın,bahar,tuz

    Yapılışı:

    Bira mayası, süt, toz şeker ve bir yemek kaşığı unu kanştırıp kabartın, 1 kg unun içine boşaltın. Haşlanınış ve ezilmiş iki orta boy patates, biraz tuz ve yarım lt sütle yoğrun ve mayalanmasını bekleyin. Mayası kıvama geldiğinde iri bir portakal büyüklüğünde bir parça koparın, yağlanmış tepsi üzerinde elle yassıltın ve üzerine dövülmüş ceviz, biraz toz şeker, tarçın ve bahar serpin.Bir-iki kaşık da tahin döküp, rulo haline getirin. Hamur bitceye kadar işleme devam edin. Hazırlanan rulolar ya olduğu gibi tepsiye konulup, öylece pişirilir sonradan kesilir, ya da pişmeden önce kesilip tepsiye öyle dizilir. Pişirmeden önce biraz kabarması için bekletin, üzerlerine yumurta sansı sürün, susam ve çörek otu serpin. Fırından çıktıktan sonra üzeılne ıslak bezle örtün ve böylece yumuşak olmasını sağlayın.

    Sulu Köfte

    Malzemeler:

    1 kg orta yağlı dana kıyma, yarım su bardağı kırık pirinç, 3 adet kuru soğan, 3 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 kahve fincanı sirke, 2 çay kaşığı karabiber,tuz,kimyon, 3 çorba kaşığı domates salçası, 2 su bardağı sıcak su

    Yapılışı:

    Kıymayı derin bir kaseye koyun. Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç, tuz, kimyon ve karabiber ilave ederek yoğurun. Sirkeyi bir tabağa koyup elinizi sirke ile ıslatarak köfteler yapın. Diğer tarafta sıvıyağda ince doğranmış soğanları kavurun. Salça, karabiber, tuz ve 2 su bardağı sıcak su koyup arada bir karıştırarak kaynatın. Hazırladığınız köfteleri kaynamakta olan salçalı sosun içine atarak pişirin. Köfteler pişip sosun kıvamı koyulaşınca servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.

    Kemal Paşa Tatlısı

    Malzemeler:

    2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, 2 tatlı kaşığı limon suyu

    Hamur için: Yaklaşık 2 su bardağı un, yarım tatlı kaşığı karbonat, 2 adet yumurta, 5 yemek kaşığı margarin, 5 kibrit kutusu büyüklüğünde tuzsuz taze beyaz peynir

    Yapılışı:

    Şekeri ve unu tencereye koyarak 2-3 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatıp ocağı kapatın. Unu geniş bir tepsiye eleyin. 2 yemek kaşığı un ayırıp kalan unun ortasını açarak yumurtayı kırın ve karbonat ekleyin. Oda sıcaklığında yumuşatılmış 4 yemek kaşığı margarini koyarak peyniri rendeleyin. 3-4 dakika yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın. Fırın tepsisini 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayın. Hamuru 18 parçaya bölün. Her parçayı ayrılan undan kullanarak elinizde yuvarlayın ve yaptığınız hamur toplarını aralıklarla tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında, pembeleşene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkan hamurları ılık şerbete atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın. Kevgirle şerbetten alıp soğuyunca üzerlerini hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.


     
Bursa mutfağı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. bursa

    bursa

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik. Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag...
  2. Mutfak

    Mutfak

    Evinin mutfağında kendisini gören bir insan, bekar ise yakında izdivaç edecek demektir. Evinin mutfağında kendisini gören bir insan, bekarsa kısa süre sonra evlenecek anlamındadır. Birtakım tehlikeler atlatacak, kötü günler geçireceksiniz. Kişinin sağlığı, rahatı, yuvasındaki bolluğu belirtir.Rüyada mutfak görmek, bekar için evlenmeye, evli için rahatlik veya geçime isarettir.Birtakım...
  3. Burun

    Burun

    rüyada burun kemiği görmek Burunda görülen mükemmellik ve güzellik dünyada iyi yaşamaya, Burunda görülen noklanlık ve çirkinlik kişinin işindeki ve davramışlarındaki noksanlık ve çirkinliğe, Burundan malum olan sıvının gelmesi kadri yüce bir insandan iyilik görmeye, Burna sinek vss. girmesi sıkıntıya, burundan böyle bir şey çıkması evlad sahibi olmaya, Burnundan konuşmak nimet ve mevkinin...
  4. mutfak

    mutfak

    Mutfak insanların şansını doğrudan etkileyen bir mekandır. Bu mekanı düzenlerken dikkat edilecek en önemli noktalardan biri elementlerin dengesidir. Ateş elementini temsil eden ocak veya fırın; su elementini temsil eden lavabo, buzdolabı ve bulaşık makinaları ile yanyana veya karşılıklı olmamalıdır. Ateş ve su kesinlikle karşı karşıya gelmemelidir. Lavabo(su) ve Ocak(ateş) yanyana...
  5. Burdasın..........

    Burdasın..........

    Burdasın yanımdasın biliyorum Mum ışığımın zerafetinde ağlayan yalnızlığımsın yine bu gece Dur gitme, bekle! Eriyip gidemezsin beni bırakıp. Mum biter, gece söner ama korkarım, beceremem karanlıkta şiir yazmayı sana. Sen hep burdasın, odamdasın biliyorum Olur ya, sıkılırsan eğer git, gez de gel biraz ama dön ne olur yine yanıma. Korkarım, ağlamayı beceremem karanlıkta....

Sayfayı Paylaş