gebe
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Buzdolabını yerleştirme sanatı

    Konu, 'Ev Dekorasyon Önerileri' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    Tazeliklerini uzun süre korumaları istenen yiyecek ve içecekleri sadece buzdolabına yerleştirmek yetmez; peynirin de, çileğin de, çiğ etin de favori ‘mekânları’ var. [​IMG]
    [​IMG]
    Üst
    Peynir, pişmiş yemek, salata, tütsülenmiş balık ve et üste konmalı. Artan yemekleri kapalı kaplarda yaklaşık üç gün, tütsülenmiş balık ve etler de bir hafta tazeliğini korur.
    Orta
    Süt, süzme yoğurt, yoğurt, krema ve taze peynirin yeri buzdolabının orta rafları. Açılmış kutular yaklaşık dört gün buzdolabında kalabilir.
    Sebzelik
    Çilek, böğürtlen vs. mantar, yeşil salata, yapraklı sebzeler, maydanoz, taze nane, dereotu gibi yeşilliklerin yeri sebzelik. Hassas meyve ve sebzeler buzdolabının sebzelik bölümünde üç gün saklanabilir. Diğer sebze ve meyveleri buzdolabında saklamanız şart değil. Muz, papaya, mango gibi egzotik meyve, portakal, mandalina gibi turunçgilleri, domatesleri buzdolabında koymayın, tatları kaybolur.
    Salatalık veya biber gibi sulu sebzelerin ise ne buzdolabında ne de dışarıda ömürleri fazla uzun değil. Mümkün olduğunca çabuk tüketilmeliler.
    Kapı
    Tereyağı, margarin, yumurta, açılmış reçel kavanozları, içecekler, salata sosları vs. kapıda gözlerde yerini buluyor. Açılmış meyve ve sebze sularını fazla bekletmeyin. Kapıdaki tüm diğer yiyecek ve içecekleri birkaç hafta saklayabilirsiniz. Yumurtalar üç günden fazla beklediklerinde tazeliklerini kaybederler.
    Tüm yiyecekleri ağzı kapalı kaplarda muhafaza edin. İsterseniz, doğal kozmetik ürünlerinizi de buzdolabında tutabilirsiniz; buzdolabında saklanan ojelerin ömrü de daha uzun olur.
    Alt
    Çiğ et ve balık alta.
    Çiğ kıyma ve balığı bir gün içinde tüketmek gerekir. Et ve tavuğu iki üç gün buzdolabının en soğuk bölümü olan (derin dondurucu hariç tabii) alt kısmında saklayabilirsiniz.

     
Buzdolabını yerleştirme sanatı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. GardropTipi Buzdolabı

    GardropTipi Buzdolabı

    8820 SBS NF...
  2. Buzdolabı:

    Buzdolabı:

    Buzdolabı: Buzdolabı ya tezgah dizisinin başında olmalı ya da yakınında bir tezgah düşünülmelidir. Aynı gereklilik fırınlar için de sözkonusudur. Tezgah ile dolap kapağının açılışı arasında 38 cm. mesafe bulunmalıdır.
  3. Transparan Buzdolabı

    Transparan Buzdolabı

    Transparan Buzdolabı Bu bozdolabı sürekli iştahınızı açabilir. Mutfağa girdikçe gelsin dondurmalar, tatlılar. Japonların bulduğu bu teknoloji harikası Tokyo’da Ulusal Elektronik İcatlar fuarında gösterilmiş. Buzdolabı içini gösterdiği gibi super alçak çekmeceleri olduğu için bel ağrısı yaratmayacak bir tasarıma sahip.
  4. Buzdolabı koltuğu

    Buzdolabı koltuğu

    buzdolabı ile ilgili icatlar İşte en garip icatlardan biri daha gerçekten yorgun ve tembel olanların işine yarayabilir. Tembel koltuk... İçeceğinizi almak için buzdolabına doğru sürmeniz yeterli...
  5. Ek yerleştirme

    Ek yerleştirme

    2012 aöf 2 yıllık kontenjansız bölüme yerleştirildim. Ek tercih yapıp örgün eğitim veren bir üniversiteye yerleştirilemezsem ilk tercihimde kazandığım 2 yıllık bölüme kayıt yaptırabilir miyim yoksa açıkta mı kalırım. Teşekkürler..

Sayfayı Paylaş