gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    By-Pass » Beslenme

    Konu, 'Kalp Hastalıkları' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    by pass yağ by pass yağ nedir Sağlıklı beslenmek için diyet katı yağlardan ve kolesterolden fakir; sebze, meyve ve lifli gıdalardan zengin olmalıdır. Günlük tuz kullanımı 6 g'ı geçmemelidir. Yağ tüketimi total enerjinin %30'u kadar (%25-35) olmalıdır.
    Kolesterol ve yağ tüketimi Kolesterol miktarı yüksek besinler, sakatat (beyin, ciğer, böbrek), tereyağ ve yumurta sarısı doymuş yağlardan da zengin olan gıdalardır. Haftada 1 yumurta sarsından fazla yemeyiniz. Yemeklerinizde doymamış yağ grubundan olan bitkisel yağları; ayçiçeği ve soya yağı tercih ediniz. Kan kolesterol seviyesinin artması bypass hastaları için önemli risk faktörüdür. Bu maksatla düzenli takip ve tedavsini önermekteyiz.Kandaki değerlerinize göre doktorunuza danışarak diyet listesi alınız.
    Yağsız diyet süt ürünleri (peynir, yoğurt, süt) kullanılmalı, kuzu-koyun eti yerine daha az yağlı dana eti ile tavuk, hindi ve özellikle balık tercih edilmeli, sakatat, pastırma, sucuk, sosis, salamdan kaçınılmalıdır.
    Protein, Karbonhidrat ve Lifli Gıda tüketimi
    Her gün et yenilmesi gerekli değildir. Protein gereksinimi, bezelye, nohut, kuru fasulye, mercimek gibi kuru baklagillerden ve tam tahıllardan da karşılanmalıdır. Bu besinler liften de zengin olduklarından kabızlık yapmamaktadır. Baklagiller, tahıllar ve sebzeler diyette önemli bir yer tutmalıdır.
    Damar sertliği hastalığında karbonhidratların da rolü olabilir. Genellikle yapılan bir hata, damar sertliğinden korunmak için diyette yağ miktarını azaltırken, karbonhidrat miktarının arttırılmasıdır. Diyetteki karbonhidratlar total kalorinin %60'ını geçmemelidir. Bu durumda, kolesterol düşerken, trigliseridlerde artma meydana gelebilir. Basit şekerler serum trigliserid düzeyini arttırmakta ve kalbi koruyan kolesterolü düşürebilmektedir . Bu nedenle saf ve rafine şekerler yerine (şeker ve şeker ilave edilmiş gıdalar) kompleks karbonhidratların nişastalı gıdaların tüketilmesi daha uygundur. Kompleks karbonhidratlar daha düşük kalorili olmalarının yanı sıra lif, mineral, protein öncüsü maddeler bakımından da zengindir.
    Lifli gıdalar özellikle yüksek kolesterollü kişilerde önerilmektedir. Gıdalarla alınmak üzere günde 20-30 gr lif önerilmektedir. Yulaf ürünleri, tam pirinç (kepekli), kuru baklagiller, tam ekmek, sebzeler, meyveler liflerden zengin gıdalardır.

     
By-Pass » Beslenme konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kroner bypass cerrahisi by-pass

    Kroner bypass cerrahisi by-pass

    KORONER BYPASS CERRAHİSİ NEDİR ? Koroner bypass cerrahisi veya kısaca CABG ( İngilizce Coronary Artery Bypass Grafting baş harflerinden oluşan kısa yazılış) olarak adlandırılan ameliyat tüm dünya da ve ülkemizde en sık yapılan kalp ameliyatı tipini oluşturmaktadır. Kalp kasını besleyen koroner damarlarında meydana gelen darlık veya tıkanıklığı, göğüsten (meme atar damarı), koldan (kol atar...
  2. Koroner Kalp Hastalığı, By-Pass » By-Pass Cerrahisi Nedir?

    Koroner Kalp Hastalığı, By-Pass » By-Pass Cerrahisi Nedir?

    kalp hastalıkları nelerdir by pass nedir kalp cerrahı nedir bypas by pass Kalbi besleyen damarlarda aniden ya da yavaş yavaş meydana gelen tıkanıklık sonucu, kalbe yeterince oksijen ve besin maddeleri ulaşamadığından kalb beslenememektedir. Kalbi besleyen tıkalı damarlardaki tıkanıklığın ilerisine vücudumuzdaki bazı damarları kullanarak kanı ulaştırma işlemine bypass cerrahisi denmektedir
  3. Koroner Kalp Hastalığı, By-Pass » Kimlere By-Pass Yapılır?

    Koroner Kalp Hastalığı, By-Pass » Kimlere By-Pass Yapılır?

    Göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayeti olan bireylere, kalp anjiosu dediğimiz kalbi besleyen damarların ilaçlı madde ile görüntülenmesi sonuçunda tıkanıklıklar tespit edilmektedir. Bu tıkanıklıkların tipine ve derecesine göre tedavi şekli ilaçla, balonla damar açma, damar içine stent denilen genişletici metal yerleştirme yada bypass cerrahisi şeklinde değişkenlik göstermektedir. Bypass...
  4. Koroner Kalp Hastalığı, By-Pass » Nasıl Yapılır?

    Koroner Kalp Hastalığı, By-Pass » Nasıl Yapılır?

    bypass ameliyatı nasıl yapılır kalp ameliyatı nasıl yapılır by pass bypass açık kalp Bypass cerrahisinde temel prensip kanı tıkanıklığın ötesine ulaştırmaktır. Ameliyattan önce cerrah hastanın anjio filmini seyrederek kalp üzerindeki hangi damarların tıkalı olduğunu anatomik olarak tespit eder. Kullanacağı yedek damarların hangi tıkalı damar için hazırlanması planını yapar. İki operatör doktor...
  5. By-Pass » Kontroller

    By-Pass » Kontroller

    İlk kontrol tarihinize kadar yazılan reçetedeki ilaçları düzenli ve eksiksiz olarak kullanın. İlk kontrolünüz ameliyatı yapan cerrahi ekip tarafından taburcu olduktan 1o gün sonra yapılacaktır. Sonraki kontroler 1.ay, 3.ay, 6.ay ve 1 yıl şeklinde planlanmalıdır. Ameliyattan çok uzun süreli yararlar sağlayabilmek için, kan şekeri, tansiyon, kolesterol gibi değerlerinizin doktorunuz tarafından...

Sayfayı Paylaş