gebe
  1. nisan

    nisan Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    5.707
    Beğenilen Mesajlar:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    isvicre

    Çağla kanserden koruyor

    Konu, 'Herşeyin başı sağlık !' kısmında nisan tarafından paylaşıldı.

    çağlanın faydaları çağla badem hamilelikte çağla yemek gebelikte yemek çagla badem Bugünlerde manav tezgâhlarında, hatta seyyar satıcı arabalarında bol bol gördüğümüz badem çağlası, insanın içini ferahlatan mayhoş lezzetinin yanı sıra sağlığımız için de son derece yararlı bir meyvedir. Bu sebeple uzmanlar, “çağla mevsimini iyi değerlendirin, bol çağla yiyin” uyarısında bulunuyor. [​IMG]Yaklaşık on yıldır kanser tedavisinde alternatif ve tamamlayıcı yöntemler üzerine çalışmalar yapan Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Erkan Topuz, yüksek dozda C ve E vitamini ile selenyum ihtiva eden çağlanın; bağışıklık sistemini güçlendirerek hem kanserden koruduğunu, hem de kanser tedavisi sırasında vücuda büyük destek sağladığını söylüyor. Prof. Dr. Erkan Topuz, özellikle malin melanom, lösemi, multiple myelom (kemik iliği) ve bağırsak kanseri gibi bağışıklık sisteminin zayıf düştüğü kanser türlerinde çağlanın son derece yararlı olduğunu belirtiyor. Bunun için en uygun günleri yaşıyoruz. Hergün yiyeceğiniz bir avuç çağla, hem bağışıklık sisteminize güç katacak, hem de birçok tehlikeli kanser türüne karşı vücudumuzda kalkan oluşturacaktır. Bildiğiniz gibi bademin, sadece çağlası değil, kurusu da sevilerek tüketilmektedir. Hatta ülkemizde badem, kuru yemiş olarak daha çok tercih edilmektedir. Bademin tatlısı ve acısı vardır.
    ANTİOKSİDAN ZENGİNİ
    Tatlı bademde; B ve E vitaminleri ile protein, demir, kalsiyum, fosfor ve yüksek oranda yağ bulunmaktadır. Antioksidan yönünden de çok zengindir. Kuru yemiş olarak tüketilmesinin yan sıra pasta, tatlı ve şekerlemelerde de çok kullanılır, Bademden yapılan yiyeceklerin en bilinenleri acı badem kurabiyesi ile badem ezmesidir. Ayrıca Asya ülkelerinde bazı et, tavuk, balık ve sebze yemeklerine de badem katılır. Bademyağı ise eczacılıkta çeşitli bileşimlerin hazırlanmasında, özellikle yumuşatıcı olarak ve yaraları iyileştirmek için kullanılır. Badem, depresyona girenler, streste olanlar, başağrısı çekenler için adeta ilaç gibidir. Sabit ve uçucu yağlar yönünden zengin olan acı badem ağız yoluyla alındığında yumuşatıcı, öksürük kesici ve solucan düşürücü etkisi vardır. Günde 4-5 tane (daha fazla değil) yemek şekerin düşmesini sağlar. Ancak acı bademi yüksek dozda almak, zehirlenmelere yol açabilir.

    Yağı bile şifa kaynağı
    Mineral katkısı yüksek olan badem yağı, cildin ve saçların E vitamini ihtiyacını karşılayan çok faydalı bir yağdır. Makyaj temizlemede ayrıca tırnak el ve ayak bakımında kullanılabilir. Bu arada hamilelikte de karın kısmınıza günde bir defa sürdüğünüz takdirde doğumdan sonra oluşacak çatlakları engellemiş olursunuz. Saç bakımı yaparken de, susam yağı, fındık yağı, ceviz yağı ve çam terebendini badem yağı ile karıştırarak saçınıza sürdükten sonra yarım saat bekleyip saçınızı yıkayabilirsiniz. Bu uygulamayı haftada bir tekrarlayabilirsiniz.
    >> Badem yağı ayrıca hazımsızlığa karşı iyi bir çözümdür. Bunun için günde bir çay kaşığı içilebilir.
    >> Bademyağı kabızlığı giderir, müshil olarak da kullanılır.
    >> Egzama ve kaşıntıların verdiği rahatsızlıkları azaltır.
    >> Böbrek ve mesane taşlarının düşürülmesine yardım eder.
    >> Kulak ağrılarını dindirir.
    >> Yumurtayla karıştırılıp da, basur memelerine sürülecek olursa, ağrı ve yanmaları giderir.
    >> Burun kuruluğundan kurtulmak için günde iki defa birer damla badem yağını burnunuza damlatmanız yeterli.
    >> Sık sık dudaklarının çatlamasından rahatsız olanlar da gün içinde birkaç defa badem yağı kullanmalıdır.

    Diğer Faydaları
    >> Badem sinirleri güçlendirir.
    >> Göğüs hastalıklarını ve zihin yorgunluğunu giderir.
    >> Uykusuzluk, yorgunluk, baş dönmesi gibi belirtilerin azalmasına yardımcı olur.
    >> Böbrek, idrar yolları ve üriner sistemdeki iltihapları iyileştirir.
    >> Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur.
    >> Kolestrolü düşürür, kalp krizi riskini yüzde 50 azaltır.
    >> Yumuşatıcı, balgam söktürücü, sakinleştirici özellikleri vardır.
    >> İçinde bulunan Omega 3 yağı, kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önler; tansiyonu düşürür.
    >> E vitamini bakımından zengin olduğu için antioksidan özelliği vardır ve yaşlanmayı geçiktirir.
    >> Sütle içilirse mide kuvvetlenir.
    >> Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.
    >> Bronşit, boğaz ağrısı, anjin, boğaz yanması ve akciğer hastalıklarında faydalıdır.
    Hiç çağla yemeği yediniz mi?
    >> Mayhoş tadı sebebiyle severek yediğimiz çağladan çok lezzetli yemekler yapılabileceğini hiç düşündünüz mü? Meraklısına bir tarif verelim.

    MALZEMESİ:
    >> Yarım kilo çağla badem
    >> 1 adet kuru soğan
    >> Çeyrek demet dereotu
    >> 1 çay bardağı pirinç
    >> 1 kahve fincanı sızma zeytin yağı
    >> 1 tatlı kaşığı tuz
    >> 1 yemek kaşığı toz şeker

    YAPILIŞI:
    >> Zeytin yağını ve yemeklik doğradığınız kuru soğanı tencereye koyun. Hiç kavurmadan hemen ardından iyice yıkayıp, saplarını ayıkladığınız badem çağlalarını, ince ince kıydığınız dereotunu, tuzu, şekeri ve pirinçleri ekleyin. Malzemenin yarısına gelecek kadar da iyi su ilave edip kapağını kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 35-40 dakika kadar pişirin. Biraz ılınıp, dinlendikten sonra servis yapın. Bu değişik yemeği çok beğeneceğinizi umuyoruz. (Türkiye)

     
  2. nisan

    nisan Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    5.707
    Beğenilen Mesajlar:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    isvicre
    Ce: Çağla kanserden koruyor
    resimi gördüm canim cekti ya,cok seviyorum ama daha isvicrede türk bakkallarinda yok,ins gelirde yeriz,olsa cok pahali oluyor ama olsun canim cekti valla,
     
Çağla kanserden koruyor konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Renkli salata kanserden koruyor

    Renkli salata kanserden koruyor

    Sebzelerin içinde yer alan ancak vitaminler gibi popüler olmayan ikincil besin maddeleri kanserin oluşmasını önlüyor. Diyetisyen Murat Gökçen: 'Her gün havuç, kırmızı lahana, roka, soya filizi, domates, yeşil çarliston, kırmızı soğandan kendine salata hazırlayanların bağışıklık sistemi bomba gibi olur' diyor Mutfakta kolayca uygulanabilecek pratik tariflerle kendinizi kanserden...
  2. enginar kanserden koruyor

    enginar kanserden koruyor

    Anayurdu Akdeniz ülkeleri olan enginar, toprağı zengin, iklimi yumuşak ve nemli olan pek çok ülkede yetiştirilir. Yaklaşık 1 m. uzunluğundaki bitkinin toprak üstü bölümü her yıl çiçeklenme döneminden sonra ölür. Ertesi yıl yeni yaprak ve çiçekler verir. Rozetler oluşturan yaprakları derin loplu ve bol tüylü, çiçekleri mor renklidir. Ekiminden sonraki dört-sekiz yıl içinde rozet demeti giderek...
  3. Karpuz kansere karşı koruyor

    Karpuz kansere karşı koruyor

    Karpuzda bulunan laykopen maddesinin kansere karşı koruyucu olduğu bildirildi. Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Betül Çiçek, yaptığı açıklamada, karpuzda, kansere karşı koruduğu bilinen laykopen maddesinin bol miktarda bulunduğunu, kan basıncının dengelenmesinde ve vücuttaki bazı atık maddelerin idrarla dışarı...
  4. Çörek otu kanserden koruyor!..

    Çörek otu kanserden koruyor!..

    Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uslu, çörek otunun bağışıklık sistemini güçlendirip vücudu kanser ve gribe karşı koruduğunu, kansere yakalananların tedavisine ise yardımcı olduğunu söyledi. Çörek otundaki thymoquinone isimli kimyasal maddenin kanserli pankreas, meme, bağırsak ve karaciğer hücrelerinin üremesini...
  5. Böğürtlen Kanserden Koruyor

    Böğürtlen Kanserden Koruyor

    Böğürtlenin yararları, ellagic asid, kanser tedavisi, kanserden korunmak, Prof. Dr. Turan Karadeniz Yapılan araştırmalar, son yıllarda ülkemizde üretimi yaygınlaşan böğürtlenin içeriğinde yüksek miktarda bulunan ellagic asid sayesinde kanser ve tümör hücrelerinin büyümesini engellediğini ortaya koydu. Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Ordu’da...

Sayfayı Paylaş