gebe
  1. *jellibon*

    *jellibon* Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    9 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6.787
    Beğenilen Mesajlar:
    36
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    mutluluk ülkesinden

    çemen

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında *jellibon* tarafından paylaşıldı.

    (Wärmflasche / Fenugrec / Fenugreek / Buy otu) Nisan-haziran aylarinda, sarimsi-beyaz renkli çiçekler açan 20-40 cm yüksekliginde, bir senelik, otsu bir bitki. Buy otu, hulbe otu olarak da bilinmektedir. Gövdeleri dik, silindir biçiminde, içi bos ve oldukça dallidir. yapraklari sapli ve 3 yaprakçiklidir. Çiçekler teker teker veya 2 tânesi bir arada olmak üzere bir yapragin koltugundan çikar. Meyveleri düz veya az çok kivrilmis olup, fasulye meyvesine benzer. Içinde esmer-sari veya kirmizimsi 6-20 tohum tasir. Türkiye’de yetistigi yerler: Trakya, Marmara, Orta, Güney ve Güneydogu Anadolu. Kullanildigi yerler: Kullanilan kisimlari tohumlaridir. Olgun meyveler toplanir, güneste kurutulduktan sonra, sopa ile dövülerek tohumlar meyvelerden disari çikarilir. Tohumlarinda müsilaj, uçucu yag ve sâbit yag, alkaloit, kolin, rutin gibi maddeler vardir. Eski devirlerde Asya memleketlerinde sehvet arttirici ve harplerde cesâret verici olarak çok kullanilirdi. Bugün tasidigi müsilajdan dolayi, yumusatici ve balgam söktürücü olarak kullanilmaktadir. Kuvvet verici ve istah açici olarak, rasitizm, diabet, tüberküloz ve kansizliklarda da kullanilmaktadir. Unu, pastirmanin üzerini örten ve “çemen” ismi verilen karisimi (Bu karisim sarimsak, kirmizi biber ve çemen tohumu unundan ibârettir.) hazirlamak için kullanilir.
    alıntıdır

     
çemen konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Çemen

    Çemen

    ÇEMEN: Balgam söktürür. Vücuda rahatlık verir.
  2. kahvaltılık çemen

    kahvaltılık çemen

    çemen tarifi çemen nasıl yapılır kahvaltılık tarifi cevizli 1 çorba k. biber salçası 1 çorba k.domates salçası 1 çorba k. galeta unu 2 çorba k. zeytinyağı 2 çorba k. beyaz peynir 1 tatlı k. kekik yarım çay kaşığı karabiber yarım çay k. kimyon 2 diş sarımsak 2 çorba k. ceviz HAZIRLANIŞI: Sarımsakları ince kıyın ve bir hazırlama kabının içine sırasıyla sarımsakları,beyaz peyniri,salçayı,galeta...
  3. Çemenin faydaları

    Çemenin faydaları

    çemen ununun faydaları çemen unu faydaları çemenin çemen, faydaları, otu, nasıl yapılır, tohumu, tozu, unu, faydaları nelerdir, Çok sememe rağmen, sırf kokusu ve teri ve idrarıda çemen gibi kokuttuğu için öemeni yemiyorum. Siz de yedikten sonra dikkat edin Melek'lerim. Çemen yedikten sonra ertesi gün terliyorsunuz ve teriniz de çişiniz de çemen gibi kokuyor :D:D:D:D Deneyin, bakın...
  4. Çemen Nedir? Çemen Faydaları Nedir

    Çemen Nedir? Çemen Faydaları Nedir

    Çemen Nedir? Çemen Faydaları Nedir lütfen biliyorsanız çemen hakkında bilginiz var ise yazın arkadaşlar
  5. Çemen Hakkında Bilgiler

    Çemen Hakkında Bilgiler

    Çemenin Faydaları Çemen hakkında bilgi Çemenin bilinen yararları nelerdir Kayseri'nin muhteşem lezzeti pastırmaların üzerinde ki acılı tabaka olan çemen, bildiğiniz gibi ayrı olarak ta satılıyor melekler :) Özellikle ülkemizde Tokat'ta bolca üretilen ve pazarlanan çemenin faydaları hakkında ki bilgileri aşağıda ki yazımızdan öğrenebilirsiniz :tik: Faydaları: Saçları besler ve saç...

Sayfayı Paylaş