gebe
  1. SweetCurse

    SweetCurse Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    5 Şubat 2011
    Mesajlar:
    558
    Beğenilen Mesajlar:
    37
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İzmir

    Çerkez Mantısı

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında SweetCurse tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 3 su bardağı un 1su bardağı su
    tuz
    1 kaşık sıvı yağ
    iç malzemesi:
    2 adet haşlanmış patates
    maydanoz
    kişniş
    tuz
    yeşil soğan
    karabiber


    HAZIRLANIŞI
    Soğanı kavurun haşlanmış patatesleri de içine atın onları da kavurun tuzu karabiberi kişnişi maydanozu içine atın ve püre haline getirin. Hamuru yoğurun ve un ile ince olarak açın. Çay bardağı ile yuvarlak kesin ve karışımdan içine koyun ve ikiye kapatın isterseniz diğer mantılar gibi suda haşlayın isterseniz yağda kızartın ve üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün salçalı sosuda ekleyin maydanoz ile süsleyip sıcak servis yapın.


     
  2. şimall

    şimall Hamiş Melek

    Kayıt:
    9 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    536
    Beğenilen Mesajlar:
    263
    Ödül Puanları:
    63
    çerkez bı teyzemız vardı o yapardı bu mantıdan harıka olurdu tesekkurler tarıf ıcın bende yapıcam
     
  3. SweetCurse

    SweetCurse Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    5 Şubat 2011
    Mesajlar:
    558
    Beğenilen Mesajlar:
    37
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İzmir
Çerkez Mantısı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. çerkez mutfağı

    çerkez mutfağı

    çerkez mutfağı cerkez mutfagi haşlanmış tavukla yapılan yemekler haşlanmış tavukla ne yapılır yapılabilecek yemekler PISIHALUJ Malzeme: 750 gr un 1,5 tatlı kaşığı tuz Ilık su İç malzemeleri: 1 baş kuru soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı pulbiber 1,5 kg patates, haşlanmış ve püre haline getirilmiş(çerkes peyniri olsa daha iyi oluyor ama bulamayanlar için patates de oluyor)...
  2. tepsi mantısı

    tepsi mantısı

    Malzemeler: Hamuru İçin 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 Adet Yumurta 1 Tatlı Kaşığı Tuz 6 Su Bardağı Un Yeterince Su Sosu İçin 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 250 gr Kıyma 1 Adet Sivribiber 1 Çorba Kaşığı Salça HAZIRLANIŞI : Unun ortasını havuz gibi açıp, yumurta, su ve tuzla yoğurarak hamur yapalım. Hamuru bezelere ayırarak 15 dakika bekletelim. Bezelerden ince yufkalar açalım. Yufkaları küçük kareler...
  3. Çerkez TavuĞu

    Çerkez TavuĞu

    Malzemeler: - 2 adet bütün tavuk, - 2 adet bayat ekmek, - ½ kg ceviz, - 2 adet baş sarımsak, - 1 tatlı kaşığı biber salçası, - 1 çay kaşığı karabiber, - 1 yemek kaşığı tuzot. Yapılışı: Tavukları bol suda haşlayıp suyunu bir kenara ayırdıktan sonra haşlanmış tavukları ufak ufak didikleyin. Bayat ekmekleri, sarımsağı, cevizi, mikserde çekin (cevizlerin biraz iri kalmasına dikkat...
  4. Çerkez Fasulyesi

    Çerkez Fasulyesi

    Malzemesi: 500 g ince doğranmış haşlanmış taze fasulye, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı mayonez, 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, 1 kahve kaşığı tuz, 1 kahve kaşığı karabiber, 2 yemek kaşığı ceviz içi Hazırlanışı: Önce haşlanmış fasulyeleri süzdürün. Zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ayrı bir kabın içinde yoğurt ve maydanozu çırpın. Fasulyeleri servis tabağına alın....
  5. yufka mantısı

    yufka mantısı

    evet melekler mantı sever olarak buyrun afiyet olsun:) malzemeler 4 adet yufka 300 gr kıyma 1-2 soğan tuz,k.biber Sosu için: 1/2 lt et suyu 1 çay bardağı sıvıyağ yoğurt sarımsak salça tuz kır. toz biber kıymayı hazırladıktan sonra yufkaları yarım daire kesip biraz sıvıyağ sürüyorun kıymayı boydan yerleştirin sonra 2 cm genişliğinde kesip tepsiye dizin sonra 200 derecede kızarana kadar...

Sayfayı Paylaş