gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Çerkez TavuĞu

    Konu, 'Tavuk Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler:
    - 2 adet bütün tavuk,
    - 2 adet bayat ekmek,
    - ½ kg ceviz,
    - 2 adet baş sarımsak,
    - 1 tatlı kaşığı biber salçası,
    - 1 çay kaşığı karabiber,
    - 1 yemek kaşığı tuzot.






    Yapılışı:
    Tavukları bol suda haşlayıp suyunu bir kenara ayırdıktan sonra haşlanmış tavukları ufak ufak didikleyin. Bayat ekmekleri, sarımsağı, cevizi, mikserde çekin (cevizlerin biraz iri kalmasına dikkat edin). Çekilen bu karışımı bir kaba alıp biber salçasını, karabiberi, tuzotu karıştırın. Haşlanmış tavuk suyunu da bu karışımı yumuşatacak miktarda ilave ettikten sonra tavuk parçalarını da içine katarak iyice karıştırın ve servis kabına alın.

     
Çerkez TavuĞu konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. çerkez mutfağı

    çerkez mutfağı

    çerkez mutfağı cerkez mutfagi haşlanmış tavukla yapılan yemekler haşlanmış tavukla ne yapılır yapılabilecek yemekler PISIHALUJ Malzeme: 750 gr un 1,5 tatlı kaşığı tuz Ilık su İç malzemeleri: 1 baş kuru soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı pulbiber 1,5 kg patates, haşlanmış ve püre haline getirilmiş(çerkes peyniri olsa daha iyi oluyor ama bulamayanlar için patates de oluyor)...
  2. Çerkez Fasulyesi

    Çerkez Fasulyesi

    Malzemesi: 500 g ince doğranmış haşlanmış taze fasulye, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı mayonez, 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, 1 kahve kaşığı tuz, 1 kahve kaşığı karabiber, 2 yemek kaşığı ceviz içi Hazırlanışı: Önce haşlanmış fasulyeleri süzdürün. Zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ayrı bir kabın içinde yoğurt ve maydanozu çırpın. Fasulyeleri servis tabağına alın....
  3. Saray Usulü Çerkez Tavuğu

    Saray Usulü Çerkez Tavuğu

    çerkez tavuğu Kullanılacak Malzemeler 1,5 kg.lık bütün tavuk 1 adet küçük boy kuru soğan 1,5 tatlı kaşığı tuz 6 su bardağı su Cevizli harç: 2 su bardağı ceviz içi 2 dilim bayat beyaz ekmek içi 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 2 diş sarmısak 1 su bardağı tavuk suyu 1 çay kaşığı tuz Hazırlanma Şekli Temizlenmiş ve yıkanmış tavuğu bir tencereye koyun. 6 su bardağı su ve soğanı ilave edip,...
  4. Çerkez Mantısı

    Çerkez Mantısı

    MALZEMELER 3 su bardağı un 1su bardağı su tuz 1 kaşık sıvı yağ iç malzemesi: 2 adet haşlanmış patates maydanoz kişniş tuz yeşil soğan karabiber HAZIRLANIŞI Soğanı kavurun haşlanmış patatesleri de içine atın onları da kavurun tuzu karabiberi kişnişi maydanozu içine atın ve püre haline getirin. Hamuru yoğurun ve un ile ince olarak açın. Çay bardağı ile...

Sayfayı Paylaş