gebe
  1. papatya57

    papatya57 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    17 Mart 2009
    Mesajlar:
    528
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    giresun

    Cevizli Kete (Erzincan)

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında papatya57 tarafından paylaşıldı.

    erzincan tatlıları
    [​IMG]

    1 kg un
    1 paket yaş maya
    Yarım su bardağı ılık su
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 yumurta
    1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
    250 gr tereyağı
    1 yumurta sarısı
    Tuz


    1. Maya ve tozşekeri yarım bardak ılık suda eritin. Kabarıncaya kadar ılık ortamda bekletin.

    2. Unu hamur kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı karışım, süt, yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve tuz ilave edip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerine nemli bez örtüp oda sıcaklığında 1 saat bekletin.


    3. Tereyağını eritip ılıtın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp beze haline getirin. Her bezeyi hazır yufkanın yarısı büyüklüğünde açıp üzerine tereyağı gezdirin ve ceviz içi serpiştirin. Rulo şeklinde sarın. Parmaklarınızla sıkıştırarak ruloyu uzatın. Bir ucundan başlayarak sarıp gül şekli verin. Elinizle bastırarak yassılaştırın.

    4. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Keteleri tepsiye aralıklı olarak dizip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ayran eşliğinde sıcak veya ılık olarak servis yapın.


     
  2. papatya57

    papatya57 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    17 Mart 2009
    Mesajlar:
    528
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    giresun
    mutlaka deneyin çok güzel oluyor buda
     
Cevizli Kete (Erzincan) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Erzincan çorbası!

    Erzincan çorbası!

    150 gr taze fasulye 150 gr kıyma 50 gr erişte sarmısak maydanoz dereotu nane yoğurt HAZIRLANIŞI Kıymayı karabiber ve tuz ile karıştırıp minik köfteler yapın. Köfteleri bir tencere de kaynattığınız salçalı suya atın. Fasulyeleri ince ince kıyıp tencereye koyun. Erişteler ve dövülen sarmısağı da koyduktan sonra fasulyeler pişinceye kadar, orta ateşte tutun. Piştikten sonra, dereotu ve...
  2. Erzİncan

    Erzİncan

    ERZİNCAN GENEL BİLGİLER Yüzölçümü: 11.903 km² Nüfus: 299.251 (1990) İl Trafik No: 24 Doğu Anadolu Bölgesi'nde Fırat'ın yukarı kısmında yer alan Erzincan, Anadolu'nun en eski kültür merkezlerinden birisidir. Tarihi ipek yolu güzergahında yer alan kent Hitit, Urartu, Med, Pers, Hellen, Roma egemenliğinde kalmış, Malazgirt Zaferinden sonra Türk ve Osmanlı hakimiyetine geçmiştir. Erzincan...
  3. Erzincan pilavı

    Erzincan pilavı

    =Malzemeler= 1 Adet haşlanmış tavuk 2 su bardağı bulgur 1 yemek kaşığı tereyağı 4 adet lavaş tuz =Hazırlanışı= Haşlanan tavuğun suyuna bulgur ve tuz ilave edilerek suyu çekene kadar pişirilir.Kare şeklindeki bor cama iki lavaş yayılır. üzerine pişen bulgur pilavı yayılır. diğer iki lavaş ince şeritler halinde kesilerek pilavın içine karıştırılır. haşlanan tavuk küçük parçalara bölünür....
  4. erzincan çorbası

    erzincan çorbası

    1 adet soğan 100 gr kıyma 1 küçük kase erişte ( evde kesilmiş olursa daha güzel olur) 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı 1 kase yoğurt ( süzme yoğurtla daha güzel oluyormuş bir daha öyle deneyeceğim) Varsa et suyu yoksa etsuyu tableti kuru nane,pul biber ve iki kaşık kadar tereyağ ve sıvıyağ karışımı...
  5. Erzincan İklimi

    Erzincan İklimi

    erzincan ın iklimi erzincanın iklimi erzincan ilinin erzincanın iklim özellikleri iklim özellikleri Erzincan ilinin genel iklim yapısı nasıldır? Bunları merak edenler için şimdi iklimiyle ilgili bilgiler geliyor:) Erzincan, karasal iklim özelliğine sahiptir. Ancak, yüzey şekilleri, ovaları ve dağlarla çevrili olması yer yer değişik karakterli iklimlerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Doğu...

Sayfayı Paylaş