gebe
  1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Chateaubriand Türkçesi Fırında Bonfile ama Çedar Peynirli Tost Ekmekli

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    chateaubriand tarifi fırın bonfile

    Türkçe konuş diyebilirsiniz melekler ama yemeğin asıl adı bu, chateaubriand :) Ünlü bir fransız yemeği olan chateaubriand bir bonfile yemeği oluyor. Şimdi paylaşacağımız tarifimizde ise bonfileler tost ekmeklerinin üzerinde çedar peyniri ile buluşuyor ve sonrası aman Allahım, yeme de yanında yat. :D:D Ama bence siz yanında yatmayın kalkın malzemeyi tedarik edin ve vereceğimiz çedarlı chateaubriand tarifi ile ailenize bir ziyafet çekin :tik:


    [​IMG]


    Malzemeler:

    6 dilim tost ekmeği
    1 su bardağı su
    1 çorba kaşığı salça
    Yeteri kadar kekik
    6 dilim bonfile
    4 adet domates
    2 adet biber
    1 adet soğan
    2 diş sarmısak
    2 çorba kaşığı margarin
    1 çorba kaşığı un
    250 gr mantar
    6 dilim cheddar peyniri
    Tuz, karabiber
    Kızartmak için zeytinyağı

    Hazırlanışı:

    Tost ekmeklerini zeytinyağında hafifçe kızartın. 1 su bardağı suda salçayı eritip, kekiği ilave edin. Fırın tepsisine sosu yayın. Kızarttığınız ekmekleri tepsiye dizin. Etleri de aynı yağda kızartın.

    Ekmeklerin üzerine yerleştirin. Küçük bir tencereye, küp küp doğranmış domates ve biberi alın. Soğanı ve sarmısağı da yemeklik doğrayıp tencereye ekleyin. Margarini katın. Domatesler iyice eriyene kadar pişirin.

    Daha sonra 1 çorba kaşığı unu ilave edin. İyice karıştırın. İkiye kestiğiniz mantarları, tuz ve karabiberi katın. Koyu bir sos kıvamı alana kadar pişirin. Hazırladığınız bu sosu etlerin üzerine dökün. Üzerlerine peynir dilimlerini kapayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.

     
Chateaubriand Türkçesi Fırında Bonfile ama Çedar Peynirli Tost Ekmekli konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. fırında peynirli pilav

    fırında peynirli pilav

    Malzemeler 1 su bardağı Amerikan Pirinci 2 bardak su 2 kaşık soya yağı 1 bardak rende kaşar 2 şeker kaşığı karabiber Hazırlanışı Bir tencerede yağı kızdırın ve pirinçleri göz göz oluncaya kadar kavurun. İçine 2 şeker kaşığı karabiber ekleyin ve karıştırın. Suyunu da ekleyip bir taşım kaynatın. Pirinçler suyunu çekince 20 dakika dinlenmeye bırâkın. Pilavınız hazır olunca bir fırın kabına...
  2. Fırında Mozzarella Peynirli Köfte

    Fırında Mozzarella Peynirli Köfte

    Malzemeler 1 kilogram yagsiz kiyma 150 gram Mozzarella peyniri 1 adet büyük rende sogan 40 gram rendelenmis parmesan peyniri 4 çorba kasigi taze feslegen 1 çorba kasigi kekik 1 adet çirpilmis yumurta 140 gram galeta unu 6 adet orta boy yumurta seklinde domates Yapılışı Kiyma, sogan, parmesan peyniri, feslegen, kekik, yumurta ve galeta unu`nun yarisini bir kapta iyice yogurun ve 12 tane...
  3. Fırın

    Fırın

    Tandır ve fırın gibi şeyler, kişinin malını muhafaza ettiği sandığa, mahzene, kasaya ve diğer şeylere, İnsanın eşi ve çocuklarına, Mahalle fırını insanların topluca sahip oldukları müşterek dünyalığa, Fırın yahut tandırı kızdırmak menfaat ve kazanca, Kışş mevsimi fırın ağzına yakın durmak yahut tandırın karşısında oturmak rahatlığa, Fırın ve tandır ateşinden tacil olduğunu yahut bir yerinin...
  4. Konserve Mısırlı Pilav ve Fırında Dereotlu - Beyaz Peynirli Kabak

    Konserve Mısırlı Pilav ve Fırında Dereotlu - Beyaz Peynirli Kabak

    peynirli kabak sandal kabak konservesi peynirli sandalı Şehir dışından gelecek olan anne - babam ve kız kardeşim için yaptığım hazırlıklar... Konserve Mısırlı Pilav Sabah erkek kardeşime yaptığım pizzadan artan mısırları bu şekilde değerlendirmiş oldum. Geri kalanını da limon suyu yerine nar ekşisi kullanarak değişiklik yaptığım salatada kullandım. Malzemeler 1 ölçü pirinç 1,5 ölçü su...

Sayfayı Paylaş