gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Ciabatta ( Italyan Ekmegi )

    Konu, 'Ekmekler&Pideler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    ciabatta ekmeği nedir Malzemeler Ön Hamur icin
    1/8 Kave kasigi Kuru Maya
    2 Yemek kasigi Sicak Su
    80 Gramm Su
    135 Gramm Un
    Hamur
    1/2 Kavekasigi Kurumaya
    2 Yemekkasigi Sicak Su
    160 Gramm Su ( Odasicakligi)
    1 Yemekkasigi Zeytinyagi
    270 Gramm Un
    1 1/2 Kavekasigi Tuz

    Yapilis Tarifi
    Bu Ekmegin tadi cok güzel. Bir Ekmek Tasin üstünde pisirilmesi lazim.
    Ön hamur icin bir kücük kap alin. Mayayi ve sicak suyu karistirin ve 5 dakika kenara koyun.
    Baska bir Kaba Unu Suyu ve hazirladigimiz Mayakarisimi koyarak tahta kasik ile iyice karistirin . Kabin üstünü kapatip bir fazla sicak olmayan odada 12-24 Saat birakin.
    Ekmek icin ertesi gün kücük bir Kaba Maya ve sicak süt karistirilir 5 dakika beklenir.
    Unu Ön hamuru Su Zeytinyagi ve süt maya karisimi bir kabta mixerlen hafif derecede karistirilir. Hersey karistiktan sonra orta dercede devam 3 dak. karistirin. Ve simdi yavasca tuz dökülerek 4 dak.devam karistirin. Simdi Hamuru yagli bir kaba koyun. Hamur okadar yumsakki elile yoguramazsiniz. Kabin üstünü kapatin ve 1 1/2 Saat bekletin.
    Tepsiye Hamur kagidinin üstüne un serpin. Masanin üstüne un serpin hamuru üstüne koyun ve 2 parcaya bölun. bir Hamur bir tepsinin üstüne konur. Hamuru Dörtgen sekile getirin ve unlanmis parmak ile hamurun üstünden delikler acin. Ve bir hafif islak mutfak beziylen hamurun üstünü örtun. yine birbucuk saat bekletin. Hamuru Firina koymadan 45 dak. önce ac. 220C. Ve 20 dak pisirin.Afiyet olsun..

     
Ciabatta ( Italyan Ekmegi ) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Italyan Usulü Sardalya

    Italyan Usulü Sardalya

    Malzemeler : 6 konserve sardalya (yağları süzülüp her biri ikiye ayrılmış) 200 gr. tam yağlı beyaz peynir (suda bırakılıp süzülüp ufalanmış) 1 su bardağı süt 2 çorba kaşığı domates salçası 1,5 tatlı kaşığı hardal 1 çorba kaşığı tereyağ 1 yumurta 6 dilim kızarmış tost ekmeği 1 çay kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz...
  2. Italyan balik yahnisi

    Italyan balik yahnisi

    MALZEMELER 4 adet beyaz etli balık fletosu 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet ince dogranmış soğan 2 adet orta boy kabak 100 gr. dogranmış mantar 2 adet iriboy domates 1 çay kaşığı limon suyu tuz karabiber HAZIRLANIŞI Yağsız tavada balıklar pişirilir. Soğan, karabiber ve mantarlar kavrulur. Mantarlar ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Küp şeklinde doğranmış domates ve limon suyu ilave...
  3. Pisa Kulesi / Italya

    Pisa Kulesi / Italya

    pisa kulesi neden yamuk pizza kulesi neden yamuk pisa eğilmektedir pizza eğilmektedir yamuktur İtalya‘nın kuzeyindeki Pisa şehrinin Katedral Meydanı‘nda yeralan ve 1063-1090 yıllarında yapılan Duomo Katedrali‘nin çan kulesi, ana yapıdan ayrı olarak 1173′te yapılmıştır. Ünlü Pisa Kulesi, bu çan kulesidir. İnşa edildiği meydanın ismi İtalyanca Mucizeler Meydanı anlamına gelmektedir. Pisa...
  4. Napolyon'un Himayesindeki Italya

    Napolyon'un Himayesindeki Italya

    napolyonun burcu 18. yy'ın Sonu Avusturya Kırallığına karşı Avusturya'nın güneyinde kazandığı büyük zafer ile Napolyon Bonapart, İtalyan yarımadasına girmiş, 16 Mayıs 1796'daki Paris Barış Anlaşması ile de Bügünkü İtalya'nın Piemonte bölgesini de içine alan Savoy Krallığı ile komşu olmuştur. Venedik Cumhuriyetini de eline geçiren Napolyon Bonapart, daha sonra bu bölgeyi Milan Düklüğü...
  5. Italyan usulü Tiramisu ( Resimli )

    Italyan usulü Tiramisu ( Resimli )

    mascarponeli tiramisu mascarponeli tiramisu tarifi italyan usulü italyan usulü tarifi Bu tarifi daha önceden bizim is yerinde calisan Italyandan aldim, kendileride nesilden nesile bu tarifle Tiramisu yapiyorlarmis. Cok güzl oldu ilk Tiramisum :cry:ve harika oldu...Herkese tavsiye ediyorum. Malzemeler : 500g Mascarpone ( bulamayanlar labne peyniri kullanabilir ) 4 Yumurta sarisi 200g...

Sayfayı Paylaş