gebe
  1. BEYZA21

    BEYZA21 ♥ سن بنيم جننتيم نفسيمسين ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    9.628
    Beğenilen Mesajlar:
    1.524
    Ödül Puanları:
    113

    Ciğer taplaması nasıl yapılır?

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında BEYZA21 tarafından paylaşıldı.

    Bu konu;ciğer taplaması nedir,ciğer taplamasının tarifi nasıldır hakkında bilgiler vermektedir
    Diyarbakırın yöresel misafir ikramlıklarından biride ciğer taplamasıdır.Taplama,kuzu ciğeri,çiğköftelik bulgur ve aromatik baharatlarla tatlandırılarak yoğurulur..Tıpkı çiğ köfte gibi kıvam bulana kadar yoğrulması gerekiyor.Daha sonra elde yuvarlanarak bastırılır.Taplama ismini burdan alır..

    Diyrbakır da misafir ikramlarının başında gelir.Misafir ikram tabağında,dolma,kısır,taplama tatlılar ,kekler bulunur.Taplama genelde ağır yani özel misafirlere yapılır.Biraz emek isteyen bu tarif gerçekten farklı bir lezzeti içinde barındırıyor.Taplama nasıl yapılır;lezzetini merak edenler için tarifimizi veriyorum..

    [​IMG]


    CİĞER TAPLAMASI

    Malzemeler:
    1 adet koyun ciğeri
    4 su bardağı ince bulgur
    1 çorba kaşığı kuru reyhan
    Yeteri kadar tuz karabiber
    4 çorba kaşığı Teremyağ
    1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Hazırlanışı:
    Ciğeri kıyma
    makinesinden çekin. İçine bulguru, tuzu, karabiberi ve reyhanı ekleyip köfte hamuru şekline sokun. İyice yoğurun. Bu hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alıp elinizle yuvarlak şekil verin. 1 santim kalınlığında yassı köfteler yapın. Bu köfteleri yarım saat kadar dinlendirin. Bir tencereye tuzlu su koyup kaynatın. Su kaynayınca içine köfteleri birer birer alın. Köfteler haşlanınca bir süzgeçle servis tabağına alın. Son olarak Teremyağını küçük bir kapta eritin. Kırmızıbiberi de koyun. Köftelerin üzerine gezdirerek servise sunun.



     
Ciğer taplaması nasıl yapılır? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Arnavut Ciğeri nasıl yapılır

    Arnavut Ciğeri nasıl yapılır

    Arnavut Ciğeri Malzemeler SOĞAN MAYDANOZ TUZ, KARABİBER 3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 2 YEMEK KAŞIĞI UN 1 KUZU CİĞERİ Yapılışı KARACİĞERİN ZARINI SOYUN, DAMARLARINI ÇIKARIN, EZMEDEN KUŞBAŞI ŞEKLİNDE DOĞRAYIN.YIKAMAYIN, ANCAK KANININ AKMASI İÇİN BİR MÜDDET SÜZGÜDE BIRAKIN.KURU HALE GELİNCE UNU SERPİŞTİRİN, ELİNİZLE KARIŞTIRARAK CİĞERİN UNA BULANMASINI SAĞLAYIN. TEREYAĞINI TAVADA ISITI,...
  2. Ciğer

    Ciğer

    Evlada, mala ve insanın hayatına, Ciğerde görülen olumlu durumlar, yukarıdakilerin iyi olmasına, yara vs. gibi olumsuzluklar günah ve masiyete; Ciğerci görmek kordudan emin olmaya, sıhhat ve namusa, düşmana galip gelmeye yahut insanları yolculuğa teşvik eden kimseye delalet eder.Rüyada ciger görmek korkudan emin olmaya, sihhata ve düsmana galip gelmeye isarettir. Rüyada ciğer görmek; cesarete,...
  3. tavuk ciğerin nasıl pişirecem

    tavuk ciğerin nasıl pişirecem

    selam hanımlar akşama yapmak için tavuk ciğeri aldım ama nasıl yapılacağını bilmiyorum bana tavuk ciğeri ile ilgili yemek tarifleri verebilirmisiniz tavuk ciğeri nasıl pişiriliyor yazarsanız sevinirim
  4. arnavut ciğeri en güzel nasıl yapılır

    arnavut ciğeri en güzel nasıl yapılır

    O kadar yerde yedim, Edirnedeki gibi güzel değil.Acaba şöyle tam usulünce arnavut ciğeri nasıl yapılır, tarifi bilen yazabilirmi?
  5. Kurban kavurması nasıl yapılır?

    Kurban kavurması nasıl yapılır?

    Kurban bayramında her evin mutfağında kurbandan kavurmalar pişicek.Kurban eti nasıl pişirilir,kurbandan kavurma nasıl yapılır,kavurma tarifi hakkında detaylı bilgiler yazımızda. Kavurmanın lezzetli olması için etin dinlendirilmesi gerekir. Ancak, bayramda böyle bir imkân olmadığı için etin, hayvanın aynı bölgesinden kesilip, hiç yağ eklemeden kendi yağında pişirilmesi lezzetini artıracaktır....

Sayfayı Paylaş