gebe
  1. BeyazMelek

    BeyazMelek Super Moderator

    Kayıt:
    11 Aralık 2007
    Mesajlar:
    678
    Beğenilen Mesajlar:
    325
    Ödül Puanları:
    63

    Ciğerli iç pilav yapımı

    Konu, 'Pilavlar' kısmında BeyazMelek tarafından paylaşıldı.

    Bu konu; ciğerli iç pilavı yapımı ile ilgili bilgi vermektedir. Meleklerim eşim ciğeri çok sever ben de ciğerli tarifleri daha bir özenerek denerim. Henüz yeni öğrendiğim bu tarifi evimde pişirmedim ama çok güzel olacağına eminim. Ziyafet sofralarının baş tacı olacak olan içli pilavımızın yanına bir de kelekli marullu cacık ekledik mi hem farklı hem de lezzetli bir sofra hazırlamış olacağınızı düşünüyorum :tik:


    [​IMG]
    Malzemeler
    500 gr. ciğer
    2 su bardağı pirinç
    3 su bardağı sıcak su
    1 adet orta boy soğan
    1 küçük dal biberiye veya 1 adet defne yaprağı
    1 dolu yemek kaşığı kuş üzümü
    25 gr. Dolmalık fıstık
    4-5 dal dereotu veya maydanoz
    1 çay bardağından bir parmak eksik sızma zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı tuz
    Nasıl yapılır?
    Pirinci yıkayıp 1 saat kadar ılık suda bekletin.
    Zeytinyağını tencereye alın. Altını yakın.
    Soğanı küçük doğrayıp ısınan yağın üzerine ekleyin.
    Soğanlar hafif sararınca fıstığı ekleyin. hafif pembeleştirin.
    Ciğeri yıkayıp küçük küpler halinde doğrayın.
    Sıcağa yakın suyla yıkayıp süzdürün.
    Tencereye ciğerleri ve biberleri yada defne yaprağını, yıkanmış kuş üzümünü alıp hızlı ateşte rengi dönene kadar kavurun.
    Pirincin suyunu süzdürüp ciğerlerin üzerine serin. Tam karıştırmayın ki, pirinçler fazla kararmasın.
    Üzerine suyunu ekleyin. Tuzunu atın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte kadar pişirin. Dereotunu küçük doğrayıp altını kapattıktan sonra ekleyin. En az 20 dakika dinlendirip sonra karıştırın.

     
Ciğerli iç pilav yapımı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kestaneli-Bademli-Kayısılı İç Pilav

    Kestaneli-Bademli-Kayısılı İç Pilav

    MALZEMELER 2 Su Bardağı Pirinç 3 Yemek Kaşığı Tereyağı 3.5 Bardak Su veya Et Suyu 1 Orta Boy Soğan 4-5 Kuru Kayısı 1 Kahve Fincanı Ayıklanmış Badem 300 gr. Kestane 1 Çay Kaşığt Tarçın 1/2 Çay Kaşığı Yenibahar 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker Karabiber, Tuz HAZIRLANIŞI Pirinçi sıcak tuzlu su ile ıslatıp yarım saat kadar bekletin. Tencerede eriteceğiniz 2 yemek kaşığı tereyağında pirinç tanelerini...
  2. iç pilav

    iç pilav

    Malzemeler 400 gr Pirinç 100 gr margarin 40 gr Çam fıstığı 50 gr Soğan 200 gr Kuzu ciğeri 2 bardak Et suyu 1 çorba kaşığı-2 tatlı kaşığı Tuz 1/2 tatlı kaşığı Karabiber 1/2 tatlı kaşığı Yenibahar 40 gr Kuşüzümü 1 demet Dereotu Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba...
  3. (Ciğerli) Sazak Pilavı

    (Ciğerli) Sazak Pilavı

    Malzemeler : 100 gr ciğer 3 su bardağı su 4 adet yeşil soğan bir tutam taze nane 2 su bardağı pirinç 1 çay firıcanı Antep fıstığı et suyu tuz, karabiber Yapılışı : Pirinci tuzlu suda onbeş dakika ıslatın. Bir tencerede yağı eritip. minik minik doğranmış ciğerleri kavurun. Pirinci süzüp, ilave edin. On dakika kavuıun. Doğranmış soğan, nane,fısıtk, tuz...
  4. Renkli pilav yapımı

    Renkli pilav yapımı

    İki renkli pilav tarifi var mı tam olarak nasıl yapılıyor, bu safranlı pilav yapımı diye hatırlıyorum . Bunun için gereken malzemeleri vs bana anlatın lütfen.
  5. pilavımın tane tane olması için

    pilavımın tane tane olması için

    Melekler, haftasonu kayınvalidemler ilk defa yemeğe gelecekler, çok iyi hazırlanmak istiyorum.İyi yemek yaparım ama pilavımı daha tam istediğim gibi yapamıyorum.Siz tecrübeli bayanlardan pilavımın tane tane olması için öneriler bekliyorum :)

Sayfayı Paylaş