gebe
  1. sevgi10

    sevgi10 Üye Üye

    Kayıt:
    5 Mart 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Şehir:
    Balıkesir

    Çikolatalı bademli kıtır...

    Konu, 'Bisküviler - Kurabiyeler' kısmında sevgi10 tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 1 Su Bardağı Kabukları Çıkarılmış ve Fırında Kıtırlaştırılmış Badem 2/3 Su Bardağı Toz Şeker
    1/2 Su Bardağı Su
    150 gr.Sütsüz Çikolata(Eritilmiş)


    Yemeğin Tarifi
    Ön hazırlık olarak düz bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayalım.Kabuğu çıkarılmış ve fırında kıtırlaştırılmış bademleri fırın tepsisine eşit olarak yayalım.Şeker ve suyu küçük bir tencerede karıştıralım.Kısık ateşte kaynatmadan,ara sıra kabın kenarlarına yapışan şekerlerden kurtarmak için fırçayla temizleyerek,karıştıralım.Şeker eriyince karışımı kaynatalım.10-15 dk.karışım karamel rengi alana dek pişirmeye devam edelim.
    Hazırladığımız karameli hemen bademlerin üzerine dökerek katılaşmaya bırakalım.Kıtırları küçük küçük veya küçük parçalara kıralım.Çikolatayı küçük,ısıya dayanıklı bir kaba alalım.Su dolu başka bir kabın içine oturtup,ocakta yavaş yavaş karıştırarak eritelim.Kabı ocaktan alalım.Kıtırların uçlarını çikolataya batıralım.Alüminyum folyo kaplanmış bir tepside donmasını bekleyelim.
    Öneri:Çikolata ve bademli kıtır,servis yapılmadan 2 gün önce hazırlanabilir.Kuru ve hava almayan bir yerde,yağlı kağıda sarılmış olarak saklayabilirsiniz.Dilerseniz çikolata ve bademli kıtırı yanında eritilmiş çikolata sosuyla servis yapabilirsiniz.

     
Çikolatalı bademli kıtır... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. bademli pilav

    bademli pilav

    MALZEMELER 1 tavuğun göğüs kısmı 2 su bardağı pirinç 2 avuç çiğ badem içi 4 su bardağı tavuk suyu 1 yemek kaşığı kuş üzümü 100 gr tereyağ (ya da margarin) 1 tatlı kaşığı çam fıstığı karabiber tuz Hamur malzemesi : 125 gr margarin 3 su bardağı un 2 adet yumurta HAZIRLANIŞI Tavuk göğsünü ufak bir tencerede biraz su ile pişirin. Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun. Bir kaşık...
  2. dıyelım kı

    dıyelım kı

    dıyelım kı karsı cınssını(yanı kadın degılde erkeksınız)kenıdnızk evlenırmıydınız?ve neden hangı ozellıgınızden dolayı?
  3. Ogrendık kı....

    Ogrendık kı....

    Öğrendik ki.... Bir tek insanın bize ''iyi ki varsın'' demesi, varolduğumuz için mutlu olmamızı sağlar.... Öğrendik ki.... Kibar olmak, haklı olmaktan daha önemlidir. Öğrendik ki.... Hayat şartları bizi ne kadar ciddi görünmeye zorlasada hepimiz çılgınlıklarımızı paylaşacak birini arıyoruz.... Öğrendik ki.... Bazen tek ihtiyacımız olan bir el ve bizi anlayacak bir yürektir........
  4. Bademli Çorba

    Bademli Çorba

    Malzemeler 4kaşık zeytinyağı 1dilim bayat ekmek 4dilim kızarmış ekmek 150gr iç badem 2diş sarımsak 2damla sirke tuz Yemek Tarifi Bademleri 2dk kaynar su içinde tutup süzün kabuklarını soyun. Ardından birkaç dakika fırında bekletin, hafif kızarsınlar. Bayat ekmeği ılık su ile ıslatıp süzün ve havan içine alın. Üzerine sarımsak, tuz ve bademi ekleyip bulamaç olana kadar dövün....
  5. Bademli Pilav

    Bademli Pilav

    bademli pilav En sevdiğim pilavlardan biri bademli pilav...zevke göre badem yerine cevizde gayet lezzetli olacaktır... MALZEMELER 2 su bardağı baldo pirinç 3 su bardağı sıcak su (pirincin cinsine göre su miktarı değişebilir) 1 çay bardağı kabuksuz badem bir tutam maydanoz tereyağı,zeytinyağı,tuz bir tatlı kaşığı toz şeker Bademli pilavın yapılışı Önce pirinçleri nişastası gidene...

Sayfayı Paylaş