Çikolatalı Dondurma

SweetCurse

Yeni Üye
Üye
Çikolatalı Dondurma
Malzemeler:
4 yumurta,
2.5 su bardağı süt,
1 su bardağı pudra şekeri,
100 gr çikolata,
1 tutam toz tarçın,
2 adet karanfil.

Krema hazırlanır.Bir kaba rendelenmiş çikolata ve 1 kahve fincanı ılık süt koyulur.Tarçın serpilip 2 tane karanfil de katıldıktan sonra benmari usulüyle ısıtılır.Karanfiller çıkarılır.Çikolata kremaya katılır,karıştırılır.Soğuyunca bir kaba konup orta soğukluktaki buzdolabının buzluğuna kaldırılır.2 saatte bir çıkarılıp karıştırılır ve dondurma kıvamına getirilir.Buzdolabının ayarı en son dereceye yükseltilir.Son defa 1 saatliğine buzluğa kaldırılır.Bu sürenin sonunda,dondurma kadehlerinde servis yapılır.

 
Geri
Üst