gebe
  1. gullu_23

    gullu_23 Forum Okuru

    çikolatalı kadayıf :)

    Konu, 'Tatlılar' kısmında gullu_23 tarafından paylaşıldı.

    kadayıf, çikolatalı, tarifi, malzemeleri, denenmiş, resimleri, ile ilgili bilgiler burada arkadaşlar
    [​IMG]

    Çikolatalı Kadayıf

    Tatlımın Malzemeleri

    yarım kg kadayıf
    500 gr antep fıstığı
    2 çorba kaşığı margarin
    Şerbeti için: 5 çorba kaşığı bal 1,5 su bardağı su Çikolata Sosu için: 100 gr bitter çikolata 100 gr 2 çorba kaşığı kakao 2 çorba kaşığı pudra şekeri 1 çorba kaşığı margarin


    Tatlımın Tarifi

    Kadayıfları büyükçe bir tepsiye alıp ince ince didiklerim. 2 Çorba kaşığı eritilmiş margarini kadayıfa yedirip küçük bir kahve fincanının yarısına kadayıfın bir tutamını elimle bastırarak sıkıştırırım. Ortasına dövülmüş antep fıstığı koyarım ve üzerine de kadayıf koyarım. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine ters çevirip çıkarırım. Kızgın fırında kadayıflar kızarıncaya kadar pişiririm. 5 Çorba kaşığı balı kavanoza koyup suyu eklerim, kavanozu iyice çalkalarım. Bu karışımı fırından çıkmış olan kadayıfların üzerinde gezdirip soğumaya alırım. Bu arada çikolata sosunu hazırlarım. Bunun için de çikolata ve eritirim. Daha sonra kakao ve pudraşekeri koyup karıştırırım. Ocaktan alırım ve 1 çorba kaşığı margarin ekleyip sosa yediririm. Bu sosu kadayıfların üzerine gezdiririm ve sonra üzerine dilimlenmiş antep fıstıklarını bolca yayıp servis yaparım.

     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 9 Haziran 2011
    CeMoŞ bunu beğendi.
  2. TaçSız PrenSeS

    TaçSız PrenSeS Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Nisan 2011
    Mesajlar:
    162
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    aaa harika görünüyor başlığı okurken bile bir hoş oldum heheh :D
     
  3. gullu_23

    gullu_23 Forum Okuru

    sana ısmarlayayım gel hadiii...:)
     
  4. AuSSie-AnGeL

    AuSSie-AnGeL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    15 Şubat 2009
    Mesajlar:
    6.965
    Beğenilen Mesajlar:
    780
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    aNKaRa
  5. gullu_23

    gullu_23 Forum Okuru

  6. CeMoŞ

    CeMoŞ Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    7 Ocak 2011
    Mesajlar:
    1.861
    Beğenilen Mesajlar:
    1.110
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    hımmmm
    gerçekten güzel görünüyor sen yaptınmı gullu bunuuayy canım tatlı istedi:D:D
     
  7. gullu_23

    gullu_23 Forum Okuru

    kadayıfı yaparımda daha çikolatalısını denemedim canım ama bence oda güseldir çikolatanın girdiği her yer güzelleşir dimi
     
    CeMoŞ bunu beğendi.
çikolatalı kadayıf :) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kadayıf dolması

    kadayıf dolması

    Yarım kg tel kadayıf 1 su bardağı ceviz ya da fındık içi 6 adet yumurta Sıvıyağ (kızartmak için) Şerbeti için; 4 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su 3-4 damla limon suyu Yapılışı: Kadayıfları eğer imalatçısından alıyorsanız sarmalık diye belirtmekte yarar var. O zaman daha ıslak olarak tepsiden toplanacaktır. Ama hazır kadayıf alıyorsanız, poşetin iç taraflarından, kısmen daha nemli...
  2. Kadayıf Pilavı

    Kadayıf Pilavı

    =Malzemeler= Süre:50 dk - 4 Kişilik - 200 gr. kadayıf - 1 çorba kaşığı kuş üzümü - 1 çorba kaşığı badem - 1 çorba kaşığı izmir üzümü - 100 gr. margarin - 1/2 tavuk göğsü - 1 soğan rendesi - 2.5 su bardağı pirinç - 50 gr. badem - Tuz,tarçın - 1 çay kaşığı safran - 2 tatlı kaşığı şeker - 1 bardak tavuk suyu - 1.5 yemek kaşığı tereyağı - 1/2 kahve fincanı sıvıyağ...
  3. Kadayıf

    Kadayıf

    Malzemeler: 150 gram margarin 300 gram tel kadayıf Dövülmüş ceviz(250 gram ama isteğinize göre miktarını ayarlayabilirsiniz.) Şerbeti için: 3 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su Biraz limon suyu Yapılışı: Margarini eritin Bir kapta tel kadayıfları elinizle tiftikleyip havalandırarak açın. Erimiş margarini yavaş yavaş kadayıfların içine döküp harmanlayın. Tel kadayıfları iki parçaya...
  4. Kadayıf dolması

    Kadayıf dolması

    fırında kadayıf dolması kadayıf dolması fırında tarifi nasıl yapılır Malzemeler: 500 gr tel kadayıf 1 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı 250 gr tereyağı 4 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Hazırlanışı: *Su ve tozşekeri kaynatın. Şurubu buzdolabında soğutun. *Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak mutfak tezgahına yayın. Antep fıstıklarını ortasına serpip sıkıca sarın. Uygun bir...
  5. Taş Kadayıf

    Taş Kadayıf

    taş kadayıf tatlısı tas kadayif taş kadayıf yassı kadayıfı Yine ilk kez duyduğum bir lezzet denemek isteyenlere buyrun melişler :) MALZEMELER: -500 gr yassı kadayıf -300 gr dövülmüş ceviz ya da fıstık -2 çorba kaşığı toz şeker -Kızartmak için yeterince sıvı yağ -Üzeri için arzuya göre hindistan cevizi, fıstık Şerbeti İçin: -3 su bardağı su -2 su bardağı şeker -Yarım limon suyu...

Sayfayı Paylaş