Çikolatalı lamington
lamington tarifi lamington kek
Malzemeler:
Malzemeler:
4 yumurta
160 gr tozşeker
3 yemek kaşığı kakao
30 gr mısır unu
30 gr un
40 gr kek unu
Kaplaması için
350 gr pudraşeker
60 gr kakao
80 gr tereyağı
165 ml sıcak su
1 tatlı kaşığı granül kahve
2 su bardağı hindistan cevizi
Hazırlanışı:
*Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20x30 cm'lik dikdörtgen bir kalıba yağlı kağıt serin.
*Yumurtanın sarılarını ve aklarını ayırın. Aklarını köpük gibi oluncaya kadar çırpın. Şeker ilave edip eriyinceye kadar çırpmaya devam edin. Üzerine yumurta sarılarını ekleyin.
*Karışımın üzerine un ile kakaoyu eleyerek ilave edin ve karışımı kalıba aktarın. Isıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen keki tel ızgara üzerine alarak soğumaya bırakın.
*Soğumuş olan keki 3 cm'lik küpler şeklinde kesin.
*Su, tereyağı ve kahveyi orta ateşte eritin. Pudraşekeri ve kakaoyu bir kaseye eleyin. Üzerine kahveli karışımı döküp karıştırın.
*Kek parçalarını karışımın içine batırıp çıkartın ve hindistan cevizine bulayın. 1 saat bekletip servis yapın.
160 gr tozşeker
3 yemek kaşığı kakao
30 gr mısır unu
30 gr un
40 gr kek unu
Kaplaması için
350 gr pudraşeker
60 gr kakao
80 gr tereyağı
165 ml sıcak su
1 tatlı kaşığı granül kahve
2 su bardağı hindistan cevizi
Hazırlanışı:
*Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20x30 cm'lik dikdörtgen bir kalıba yağlı kağıt serin.
*Yumurtanın sarılarını ve aklarını ayırın. Aklarını köpük gibi oluncaya kadar çırpın. Şeker ilave edip eriyinceye kadar çırpmaya devam edin. Üzerine yumurta sarılarını ekleyin.
*Karışımın üzerine un ile kakaoyu eleyerek ilave edin ve karışımı kalıba aktarın. Isıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen keki tel ızgara üzerine alarak soğumaya bırakın.
*Soğumuş olan keki 3 cm'lik küpler şeklinde kesin.
*Su, tereyağı ve kahveyi orta ateşte eritin. Pudraşekeri ve kakaoyu bir kaseye eleyin. Üzerine kahveli karışımı döküp karıştırın.
*Kek parçalarını karışımın içine batırıp çıkartın ve hindistan cevizine bulayın. 1 saat bekletip servis yapın.