cildiniz için denizden gelen sır

mislinay

Yeni Üye
Üye
cildiniz için denizden gelen sır
Balıktan alınacak omega-3 yağının sağlığa büyük faydaları var. Özellikle Somon, yüksek ve kaliteli protein ile düşük doymuş yağ oranı içerdiği için hücrelerin yenilenmesinde en etkili gıdadır.

Somon balığının sütünden elde edilen somon DNA'sı cildin elastik ve kolajen lif sayısını arttırarak cildin doğal ve kalıcı bir şekilde gençleşmesine yardımcı olur.

HAFTADA 2 KEZ BALIĞI SOFRANIZDAN EKSİK ETMEYİN

Çoklu doymamış yağlar olan omega 3 ve omega 6 başta kalp sağlığı ve hücre yapılanması için oldukça gereklidir. Fakat burada unutulmaması gereken nokta omega 3 ve omega 6 yağlarının karşılıklı bir denge içinde tüketilmesi gerektiğidir. Omega 3 kanda akışkanlığı sağlarken omega 6 kanın pıhtılaşmasını sağlar. Bu ilişki göz önünde bulundurulmalı ve omega içerikli gıdalar dengeli tüketilmelidir. Haftada en az iki kez balık tüketilmesi faydalıdır.

CiLT KIRIŞIKLIKLARINA KARŞI SOMON DNA'SI

Cilt kırışıklığının tek sebebi yaşlılık değildir. Bilindiği gibi güneş ışığı ve stresde cildin tazelenmesinden sorumlu elastin ve kollajen liflerin sentezini sağlayan fibroblastlar adlı hücre grubunun yapısını bozmaktadır. Cildin erken yaşlanmasında en önemli dışsal faktör olan güneş (ultraviyole) hasarından oluşan ve adına foto yaşlanma denen bu etki yıllar içinde kronik hasar olarak karşımıza çıkar.

DNA yapısı zarar gören ve kendini yenilemesi yavaşlayan ciltte kolajen parçalanır ve kolajen sentezi bozulur. Güneş, cildin elastin yapısına zarar verirken elastikiyetini azaltır. Somon balığının sütünden elde edilen somon DNA'sı cildin elastik ve kolajen lif sayısını arttırarak cildin doğal ve kalıcı bir şekilde gençleşmesine yardımcı oluyor.

DERiNiN NEFES ALMASI iÇiN SIK SIK DUŞ ALIN

Çevremizde cildimize yönelik pek çok kötü koşul bulunur. Hava kirliliği, kimyasallar, egzos, sigara dumanı, toz vs. Tüm bu olumsuz koşullar gözenekleri tıkayarak derinin nefes almasını engeller. Cilt temizliğinizi ne çok sıcak ne de çok soğuk olmayan ılık banyo ile yapmaya özen gösterin. Su hiçbir zaman 50 derecenin üzerinde kullanılmaz. Cilt 60 derecenin buharına ve 150 derecelik kuru havaya dayanabilir.

CiLT GÜZELLiĞi iÇiN BALDAN FAYDALANIN

Bal doğal bir antibiyotiktir. Bal, fruktoz ve glukoz gibi şekerlerin yanısıra magnezyum, potasyum, kalsiyum, sodyum klorür, kükürt, demir ve fosfor gibi minerallere sahiptir balın yapısındaki meyve asitleri cildi arındırır, azot ve glüsit gibi maddelerse cildin nem dengesini ayarlar. Aynı zamanda balda B1, B2, C, B6, B5 ve B3 vitaminleri bulunmaktadır.

GÜNDE 8 BARDAK SU İÇİN

İnsan bedeninin yüzde 67'si sudur. Gün boyu ter, idrar ya da ağızdan çıkan buhar yoluyla su kaybederiz ve bu denge kurulmadığı ve yeterli su alınmadığı durumda kan atıklar ve hastalık yapıcı maddelerle dolacaktır. Su aynı zamanda ciltte bulunan hücreler içinde hayarti önem taşır. Yağ ve ter bezlerinin normal fonksiyonları için su çok önemlidir. Su,cildin nem dengesini korur ve cildi besler.

GÜNEŞ NASIL YAŞLANDIRIYOR

Cildin erken yaşlanmasında en önemli dışsal faktör olan güneş (ultraviyole) hasarından oluşan ve adına foto yaşlanma denen bu etki yıllar içinde kronik hasar olarak karşımıza çıkar. DNA yapısı zarar gören ve kendini yenilemesi yavaşlayan cildin Kolajen parçalanır ve kolajen sentezi bozulur. Güneş, cildin elastin yapısına zarar verirken elastikiyetini azaltmaktadır.


BULUTLU HAVAYA DiKKAT

Güneşin hem sağlık hem estetik yönü iki taraftan zarar veriyor. Çok fazla güneşe maruz kalan ve bronzlaşan ciltlerin cilt kanserine yakalanma oranının tüm dünyada hızla tırmandığı artık herkesçe biliniyor. Sağlık açısından bakıldığında cilt kanserlerinden korunmak için sadece yazın değil bulutlu yada karlı havada yansıyan güneş ışınlarının da zararlı olabileceğinin hatırlanması gerekmektedir.

Güneş görünen ve gürünmeyen ışınları saçar. Görünmeyen ışınlar ultraviyole (morötesi) A (UVA) ve ultraviyole B (UVB) olarak adlandırılır. Bu ışınlar her durumda zarar verici olabilmektedir. Estetik kaygıyla konuya yaklaşanlar ise bilmelidirler ki güneş cildinizi hızla yaşlandıracaktır.
alıntı
Dr. İsmail Ağar
 
Geri
Üst