gebe
  1. ßeLeN

    ßeLeN Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    14 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.973
    Beğenilen Mesajlar:
    1.316
    Ödül Puanları:
    113

    Çilek severlere Çilekli Pasta

    Konu, 'Kekler - Pastalar' kısmında ßeLeN tarafından paylaşıldı.

    ÇİLEKLİ PASTA 2-

    Pandispanyalı Çilekli pasta yapıyoruz şimdi ;

    [​IMG]

    Pasta İçin Malzemeler


    Pandispanya için

    7 yumurta
    2 yemek kaşığı tozşeker
    1 çay bardağı su
    1.5 su bardağı un
    1 yemek kaşığı kabartma tozu
    500 gr çilek
    1 su bardağı file fındık

    Krema için

    2 su bardağı süt
    Yarım su bardağı tozşeker
    3 yumurta, vanilya
    1 kahve fincanı nişasta
    1 kahve fincanı tereyağı


    ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ

    Kremayı hazırlamak için süt, tozşeker, 3 yumurta, nişasta ve vanilyayı bir tencerede çırpın. Orta ısılı ateş üzerinde 6-7 dakika pişirin. Tencereyi ateşten indirip tereyağını ilave edin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Çilekleri yıkayıp süzün. Ortadan ikiye kesin. Pastada için kullanacağımız kek hamurunu hazırlamak için çırpma kabına sırasıyla yumurtaları, tozşekeri, su, un ve kabartma tozunu alıp mikserle 3 dakika düşük, 4 dakika yüksek devirde çırpın. 2 ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Pasta hamurunu tepsilere boşaltın ve spatula ile düzleyerek yayın. Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kalp şeklinde bir hamur kesme kalıbı kullanarak pandispanyadan 3 adet kalp şeklinde dilim çıkarın. Pandispanya parçalarını kestikten sonra kırılmamasına dikkat edin. Hazırladığınız kremayı pasta kekinin aralarına sürün. Hazırladığınız pastanın en üstünü çilek dilimleriyle süsleyin.


    o çileklerde azda bana yollayın ee o kadarıdahakkımız değil mi ama :):D


     
Çilek severlere Çilekli Pasta konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Çilekli Mini Ekler Pasta

    Çilekli Mini Ekler Pasta

    çilek şeklinde pasta Malzemeler Hamur için : 2.5 Kahve fincanı un 1.5 Kahve fincanı tereyağı 1 Tatlı kaşığı tozşeker 1 Su bardağı su 4 Adet yumurta Tuz Krema için : 2 Su bardağı süt 3 Çorba kaşığı un 7 Çorba kaşığı tozşeker 1 Kahve fincanı margarin 1 Adet yumurta 300 gr dondurulmuş çilek Hazırlanışı * Hamuru için ; su, tuz, tozşeker ve tereyağını derin bir tencerede ısıtın. * Kaynamaya...
  2. Çilekli Sakızlı Pasta

    Çilekli Sakızlı Pasta

    Malzemeler: 1 adet hazır kek (Sade) 500 ml süt 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı yağ 1 paket vanilya 1 su bardağından biraz az şeker 1 damla sakız 250 gr çilek Hazırlanışı: Hazır kekin iki parçasını da sütle ıslatın. Tencerenize yağı koyun ve unu ekleyip biraz kavurun. Üzerine sütü azar azar ilave edin topaklaşmaması için mümkünse çırpıcı ile karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca şekeri,...
  3. Jöleli çilekli yaş pasta...

    Jöleli çilekli yaş pasta...

    çilekli yaş pasta çilek jöleli pasta jöleli çilekli yaş pastalar 1/2 kg. çilek 1/2 paket hazır çilek Jölesi Islatma Şurubu İçin: 1/4 su bardağı şeker 2 çorba kaşığı meyve suyu Pandispanyası için: 4 yumurta 1/2 su bardağı şeker 1,5 su bardağı un 1/2 paket vanilya 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi Pandispanyanın Yapılışı: Una vanilya katıp eleyiniz. Kek kalıbını yağlayıp yağlı...
  4. Çilekli kivili pasta

    Çilekli kivili pasta

    Kzlar bu pasta tarifine bayılacaksınız..:) MALZEMELER 1 adet hazır pasta keki 2 paket krem santi 3 su bardağı süt çilek kivi süslemek için nar HAZIRLANIŞI Pasta kekini ikiye bölerek bir bardak sütle ısıtın. Yuvarlak bir kabın içine kekin bir parçasını yerleştirin. Krem şantinin bir paketini hazırlayın. Kaptaki kekin üzerine birazını sürün çilekleri dizin ve tekrar krem şantiyi sürün....
  5. Çilekli Soğuk Pasta” tarifi

    Çilekli Soğuk Pasta” tarifi

    Malzemeler 250 gram kedidili bisküvi 1 su bardağı + 1/4 su bardağı tozşeker 4 su bardağı süt 1 su bardağı un 2 paket vanilya 250 gram çilek 1 paket krem şanti (arzuya göre) Çilekli Soğuk Pasta Yapılışı Tencereye 1 su bardağı tozşekeri, sütü, unu ve vanilyayı ekleyip, üzeri göz göz olana dek pişirin. Kremayı ateşten alın. Dikdörtgen cam kaba kedidili bisküvileri sıra halinde dizin. Üzerine...

Sayfayı Paylaş