gebe
  1. çılgınım

    çılgınım Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    46
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir canım şehrim

    çilekli bademli tartölet

    Konu, 'Tatlılar' kısmında çılgınım tarafından paylaşıldı.

    Hazırlama süresi 50 dk 8 adet Malzemeler:
    • 500 gram çilek
    • 150 gram ahududu marmeladı
    • 3 yemek kaşığı kıyılmış badem
    • 150 gram çilek marmeladı
    • 200 gram un
    • 100 gram margarin
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1.5 yemek kaşığı süt
    • 70 gram pudra şekeri
    • 1 tutam tuz
    • 50 ml. süt
    • 1 tatlı kaşığı nişasta
    • 2 yemek kaşığı tozşeker
    • 75 ml. süt kreması
    Hazırlanışı:
    Hamur için verlen tüm malzemeyi karıştırıp, çok kısa süre yoğurun. Top yapıp 30 dk bekletin.
    Kremayı hazırlamak için küçük bir tencerede nişastayı soğuk sütte eritin. İçine şekeri de ekleyip koyulaşana kadar kaynatın. Ateşten alıp zaman zaman karıştırarak soğumasını bekleyin.
    Tart hamurunu 2 şeffaf folya arasına merdana ile 3-4 mm inceltin. 8 cm çapında bir kalıp veya bardak ağzıyla sekiz yuvarlak kesin.
    Artan parçaları krema sıkma torbasına koyup geniş yıldız uçla hamur çemberinin etrafına yıldızlar sıkın. Tartöletleri 180 derece kızdırılmış fırında 25 dk pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
    İyice soğuyan nişastalı karışıma süt kreması ekleyin.
    Çilekleri yıkayın, ayıklayın, suyunu iyice süzüp dilim dilim kesin. Marmelatı ısıtın.
    Kremayı tartöletlerin ortasına bölüştürün. Üzerine çilekleri dizin, üstlerine marmeladı fırça ile sürün. 1 saat soğumaya bırakın.
    Bademleri yağsız tavada pembeleştirin, tartöletlerin üzerine serpiştirip servis yapın.

     
çilekli bademli tartölet konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. çilekli tart!

    çilekli tart!

    200 gr un 150 gr margarin 1 limonun kabug?u 75 gr pudra s¸ekeri 1 adet yumurta sarısı Üst Malzemesi: 350 gr çilek 1 su bardag?ı süt 1 paket krem s¸anti HAZIRLANIS¸I: Unu eleyip bir kaba koyun. Ortasını havuz gibi açın. Ufak ufak dog?radıg?ınız margarin, yumurta sarısı, limon kabug?u ve pudra s¸ekerini ilave edin. Hamuru çabuk çabuk yog?urun sonra plastik bir folyoyla kaplayıp, buzdolabında...
  2. bademli pilav

    bademli pilav

    MALZEMELER 1 tavuğun göğüs kısmı 2 su bardağı pirinç 2 avuç çiğ badem içi 4 su bardağı tavuk suyu 1 yemek kaşığı kuş üzümü 100 gr tereyağ (ya da margarin) 1 tatlı kaşığı çam fıstığı karabiber tuz Hamur malzemesi : 125 gr margarin 3 su bardağı un 2 adet yumurta HAZIRLANIŞI Tavuk göğsünü ufak bir tencerede biraz su ile pişirin. Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun. Bir kaşık...
  3. Bademli Çorba

    Bademli Çorba

    Malzemeler 4kaşık zeytinyağı 1dilim bayat ekmek 4dilim kızarmış ekmek 150gr iç badem 2diş sarımsak 2damla sirke tuz Yemek Tarifi Bademleri 2dk kaynar su içinde tutup süzün kabuklarını soyun. Ardından birkaç dakika fırında bekletin, hafif kızarsınlar. Bayat ekmeği ılık su ile ıslatıp süzün ve havan içine alın. Üzerine sarımsak, tuz ve bademi ekleyip bulamaç olana kadar dövün....
  4. elmalı tartölet

    elmalı tartölet

    elmalı tartolet elmalı tartölet şekli böyle olan şeylere bayılırım ben görünüş çok önemli.. MALZEMELER: * 1 pkt margarin (oda sıcaklığında ama çok yumuşak değil) * 3 yemek kaşığı pudra şekeri * 1 çay kaşığı kabartma tozu * 1 yumurta * 1 pkt vanilya * Alabildiği kadar un İç Malzemesi: * 6 tane elma * 7 yemek kaşığı toz şeker * 1 su...
  5. Bademli Pilav

    Bademli Pilav

    bademli pilav En sevdiğim pilavlardan biri bademli pilav...zevke göre badem yerine cevizde gayet lezzetli olacaktır... MALZEMELER 2 su bardağı baldo pirinç 3 su bardağı sıcak su (pirincin cinsine göre su miktarı değişebilir) 1 çay bardağı kabuksuz badem bir tutam maydanoz tereyağı,zeytinyağı,tuz bir tatlı kaşığı toz şeker Bademli pilavın yapılışı Önce pirinçleri nişastası gidene...

Sayfayı Paylaş