gebe
  1. melisanur

    melisanur Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    143
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    Çİlekli kazandibi(4 kişilik)

    Konu, 'Çöplük' kısmında melisanur tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER
    200 gr. çilek
    500 gr. süt
    1 kahve fincanı Hindistan cevizi
    1 su bardağı toz şeker
    1,5 çay bardağı pirinç unu
    1 çay bardağı nişasta
    1 yumurta sarısı
    1/2 paket vanilya


    HAZIRLANIŞI
    Bir tencereye sütü, şekeri ve Hindistan cevizini koyarak kaynatın.
    Pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak çırpın. Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin, kısık ateşte 5 dakika pişirin.
    Ateşe dayanıklı bir tepsiye pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her tarafına yayın. Tepsiyi, ocağın üzerine koyun. Muhallebinin altı kızarana kadar kısık ateşte tutun.
    Çilekleri ayıklayıp, yıkayın. Küçük doğrayın. Tenceredeki kazandibine ilave edin, vanilyayı da ekledikten sonra karıştırın.
    Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün, soğumaya bırakın.
    Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin, ters çevirerek servis tabağına alın. Yanında çilek dilimleriyle servis yapın
     
Çİlekli kazandibi(4 kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Çilekli Aşk Pastası nasıl yapılır (10 Kişilik)

    Çilekli Aşk Pastası nasıl yapılır (10 Kişilik)

    Çilekli Aşk Pastası (10 Kişilik) Malzemeler 4 Yumurta Sarısı 100 gr Tozşeker 50 gr Su 300 gr Çırpılmış Kremşanti 200 gr Süzme Yoğurt 4 Yaprak Jelatin (Buzlu suda 15 dakika bekletilmiş) 200 gr Çilek 2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri 2 Hazır Kalp Şekilli Pandispanya Süsleme İçin: 25-30 Çilek Şekerlemesi, File Fıstık Yemeğin Tarifi Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın....
  2. Kazandibi

    Kazandibi

    Malzemeler 1 lt süt 125 gr pirinç unu 250 gr şeker Pudra şekeri Vanilya Sütü temiz bir tencereye koyup kaynatın. Sonra şekeri ve azıcık su ile ıslatılmış pirinç ununu katın. Devamlı karıştırarak 10-15 dakika pişirin. Fırın tepsinizi hafifçe yağlayın ve ince bir tabaka halinde pudra şekeri serpin. Daha sonra hazırladığınız karışımı bu tepsiye boşaltıp yayın. Altının...
  3. Örgülü tatlı(4 kişilik)

    Örgülü tatlı(4 kişilik)

    MALZEMELER 1 Su Bardağı Sıvı Yağ 1 Su Bardağı Erimiş Margarin 1 Su Bardağı Ilık Su (veya portakal suyu) 1 Paket Kabartma Tozu Alabildiğince Un 1 Çay Bardaği Findık (ceviz de kullanılabilir), dövülmeden Şerbeti için: 5 Su Bardağı Şeker 5 Su Bardağı Su, 1/4 Limon HAZIRLANIŞI Hamur yoğurma kabına yağ ve suyu (veya portakal suyunu) alalım. Unu eleyerek ilave edelim. Kabartma tozunu da katarak...
  4. Kabak köftesi(4 kişilik)

    Kabak köftesi(4 kişilik)

    kabak köftesi kabak köftesi köfteler 4 kişilik resimli tatlı MALZEMELER 1 Çorba Kaşığı Margarin 1 Adet Soğan 4 Silme Çorba Kaşığı Un ½ Su Bardağı Süt Tuz, Karabiber ½ Su Bardağından 1 Parmak Fazla Rendelenmiş Kaşar Peyniri ½ Su Bardağı Ekmek İçi 3 Adet Kabak HAZIRLANIŞI Margarini bir tencerede eritin.İnce doğranmış soğanı ekleyin.Pembeleşinceye kadar kavurun.Unu ilave edin.Unun rengi...
  5. Çilekli Aşk Pastası (10 Kişilik)

    Çilekli Aşk Pastası (10 Kişilik)

    Malzemeler 4 Yumurta Sarısı 100 gr Tozşeker 50 gr Su 300 gr Çırpılmış Kremşanti 200 gr Süzme Yoğurt 4 Yaprak Jelatin (Buzlu suda 15 dakika bekletilmiş) 200 gr Çilek 2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri 2 Hazır Kalp Şekilli Pandispanya Süsleme İçin: 25-30 Çilek Şekerlemesi, File Fıstık Yemeğin Tarifi Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın. Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp...

Sayfayı Paylaş